Július 1-től 10 százalékkal emelkedett a pedagógusok bére, az iskolaigazgatók és helyetteseik pedig vezetői pótlékemelésben részesültek. A megemelt bérek augusztus első napjaiban megérkeztek a pedagógusok bankszámláira – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, a KDNP alelnöke csütörtökön az MTI-vel.

10 százalékos pedagógus-béremeléssel büszkélkedik a kormány
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Rétvári Bence közleményében azt írta: a kormány a koronavírus-járvány okozta gazdasági nehézségek ellenére is bevezette idén júliustól a pedagógus-béremelést.

A korábbi évek 50 százalékos emelése után újabb 10 százalékos emelés történt.

A politikus hozzátette: míg a baloldal az előző válság idején elvett egyhavi bért a tanároktól és 15 ezer pedagógust elbocsátott, a Fidesz-KDNP bért emel a válság alatt.

Kitért arra is, hogy egy főiskolai végzettségű, 20 éve tanító, pedagógus II. besorolású tanár

2010-ben kevesebb mint 150 ezer forintot keresett, júliust megelőzően 301 ezer forint volt a fizetése, augusztustól 331 ezer forintot vihet haza.

Egy szintén pedagógus II. besorolású, 20 éve tanító, egyetemi végzettségű tanár bére 2010-ben 172 ezer forint volt, a múlt hónapban 334 ezer forintot vihetett haza, augusztustól viszont már 368 ezer forint érkezik a bankszámlájára.

Rétvári Bence emlékeztetett: július 1-től hatezer iskolaigazgatónak is növekedett – átlagosan a bérük egyharmadával – a fizetése. Az igazgatóhelyettesek, tagintézmény-vezetők bére is emelkedett feleakkora összeggel, ez további 9 ezer embert érint.

Így tehát az az egyetemi végzettségű iskolaigazgató, aki 25 éves gyakorlattal rendelkezik és egy 1000-nél több diákot oktató iskolát vezet, akár 715 ezer forintot is kereshet.

Hozzátette: "ezenkívül a minőségi munkavégzés támogatása céljából lehetőség nyílik az intézmény vezetője által nyújtott munkateljesítmény alapján külön ösztönzési keresetkiegészítés megítélésére is". Ennek mértéke havonta legfeljebb bruttó 101 500 forint lehet.

Rétvári Bence úgy fogalmazott:

"számunkra a pedagógusok szakmai és anyagi megbecsülése egyaránt kiemelten fontos", ezért a béremelések jövő évi fedezeteként a 2021. évi költségvetés csaknem 90 milliárd forinttal többet fordít oktatási tevékenységre, mint az idei."

A világban tapasztalható gazdasági visszaesés ellenére az oktatás stratégiai ágazat, a jövő záloga, ezért a Fidesz-KDNP növeli az oktatási forrásokat és béreket – írta a politikus.

(MTI)

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Drága álomtitkár úr! Lényeg, hogy maguk 30%-t kaptak "mert megérdemlik"! Magának a havi emelése volt annyi, mint egy pedagógus havi bruttó bére.Úgy, hogy lehet halkabban, lesütött szemmel bejelenteni!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
division
2010 óta azért jelentősen nőtt a pedagógus bér, 120 ezer volt akkor nejem fizetése, most meg alig marad el a 300 ezertől, mindez nettó. Tény, legalább 500 ezernél kellene már tartani, na de ez sem olyan rossz azért, meg ugye egy családban legalább két jól kereső ember szokott lenni (normális esetben persze).
csak úgy....
@division: 2010 óta az árak is jelentösen nöttek és akkor a forint romlásáról még nem is beszéltem...
csak úgy....
@division: te egy faxa vállalkozó lehetsz, aki még számolni sem tud.
division
Egyből a gyilkolás ugrik be ugye, amikor valaki nem a te szinteden él? Hiszen munkával nem lehetett soha jól élni, nem igaz? Egy dolgot nem kellene elfelejtened, munka és munka között nagyon sok különbség van. Az olyanok miatt mint te is például, sajnos egy csekély összeg egy pedagógusnak a 300 ezer is. Kiirtanád aki nem sirámokat szór állandóan? Emberi viselkedés, mit ne mondjak. Isten őrizz, hogy a magadfajták jussanak egyszer hatalomra.
division
@csak úgy...: Nem tudok számolni? Ahhoz mit kell számolni, hogy lássam pl. a keresetről a kimutatást? Ja, akkor meg olvasni nem tudok.
Nessy
Drága álomtitkár úr! Lényeg, hogy maguk 30%-t kaptak "mert megérdemlik"! Magának a havi emelése volt annyi, mint egy pedagógus havi bruttó bére.Úgy, hogy lehet halkabban, lesütött szemmel bejelenteni!
csak úgy....
@division: még értelmezni sem tudsz alapvetö dolgokat , -különben örülök,hogy a b. nejed jól keres és legalább el tud tartani.
division
@csak úgy...: Na mi van, előjön belőled a valódi éned? Egyébként meg ugye tudod kit sértegess?
division
@Szeparepa2: Nincs mit, és jobb is, ha nem olvastad el, mert megérteni úgysem tudnád.
Málna
@csak úgy...: Miért írod, hogy nem tud számolni és értelmezni?
division
@Málna: Mert kötekedik, ez az élete. Azt gondolja, hogy az árak csak tíz éve emelkednek, amióta a Fidesz van. Az nem jut már el az agyáig (?), hogy a bérek is emelkedtek, és aki eddig is akart valamit az életben, az képes volt rá, hogy megvalósítsa. Valamiért a hőbörgők pártján van, belőlük indul ki, ennyi.
Gauntlet
Az kettő - a valóságban. Csakhogy!
A járásnál hozzáadtak kettőt - az négy
A megyénél megint kettőt - az hat
Az államtitkárnál újabb kettőt - az nyolc
A miniszter se bírta ki - az tíz
division
@Szeparepa2: Én azért elolvasom a te patkányságaidat, legalább derülök egy jót. Alpári gyerek vagy, annak születtél valószínűleg, kár hogy nem tudtál megváltozni. Ja, és sosem voltam egyik hatalom seggnyalója sem, de ezt te úgysem vagy képes felfogni.
Yoda69
Ha tanár lennék beadnam a palyazatom biztonsági ornek. Magasabb fizu, kevesebb stressz, több megbecsülés. És a munkába se kell megszakadni
Málna
@Yoda69: Akkor egész biztos lesznek tanárok, akik így tesznek.
Málna
@division: Ezek a párbeszédek...Valaki megkérdezné tőlem, mi a legnagyobb baj ebben az országban, isten bizony ide küldeném kommenteket olvasni.:-)
tudode
Ne móriKÁZZON, feltételes módban, mert az ábra mást mutat, már ami pl. a pedagógus bértáblát illeti
.
-----Pedagógus bértábla - 2020
.
officina.hu/belfoeld/239-pedagogus-bertabla
.
Tévúton tiyegnek, mivel a mindenkori kormánynak nem az a feladata, amikor ég a talpuk alatt a talaj, akkor ide, oda dobjanak morzsácsKÁKAT, hanem az, hogy GDP arányosan osszák el a rájuk bízott adófizetők, és az EU-s lóvét, és nem az, hogy egyeSSekk, ketteSSek miliárdoSSá váljanak abból a közpénzből, amelyre a választáskor felhatalmazást kaptak!
Nyírfa
Emeljetek magatoknak szobrot, de ízibe!
Most, hogy az iskolázatlan, gyorstalpalós iskolaőrök annyit fognak keresni mint a pedagógusok, gyorsan-gyorsan emeltek 10 %-ot, és rögtön összevetették a 2010-es bérekkel.
De most már aztán tényleg a jó édes anyjukat! Még nem olvastam el a kommenteket, de gondolom, elmondtátok helyettem is, hogy miért!
Nessy
@Nyírfa: A pedagógus ismerőseimnek határozottan sarkos véleményük volt a bejelentés után.
ómió
Büszkélkedik? Pedig "szégyellhetné magát"! A Böszme - mint "haladó" - ilyenkor, "válságban" lenyult egy havit! Ez az "idióta kormány" meg még azt se tudja, mi a "haladó trendi"!
Aki Én
@Málna: 08:01 Ha beleolvasnál fideszes oldalak kommentjeibe, hogy milyen módon beszélnek bárkiről, aki nem közülük való, elájulnál.
De itt van neked mindjárt a jó öreg fideszes Bayer, aki közszereplőként ebben is élen jár. Gondolom ez ellen nincs kifogásod, mert ő fideszes.
2013-ban a Facebookon meglehetősen sajátos stílusban „vitázott” egy kommentelővel:

hirklikk.hu/images/docorig/354484.jpg

,, aki ha gimnazista, akkor maximum 18 éves lehet, és már egy igazi, kretén, barom állat. És még csak 18 éves!”"
,,Ha nektek nem felel meg az, amit a finn gyerekek és a finn öregek esznek, ellenben pénzt akartok, ráadásul, ahogy fogalmaztok, a mi pénzünket, akkor csomagoljatok össze, nagyon gyorsan és fürgén, és takarodjatok haza a kurva anyátokba. Ez így elég érthető? Ha esetleg nem, akkor még egyszer: a kurva anyátokba!. Mégis mit képzeltek ti magatokról? Kik vagytok ti? Ki a fasz hívott ide benneteket? És ha már idepofátlankodtatok, akkor milyen alapon követelőztök?"
,,a következőket írta a Quimby frontemberének: „Te felülsz az álmok foltos indián lovára,/és ellovagolsz hamar a kurva anyádba""
,, „…akkor át lehet vonulni a városon egy transzparenssel, amire az van írva: Hadházy geci, Szél Detti nyeli"."

,,„nincs kedved szopni?”
„beteg, frusztrált”, akire ráfér, hogy pofán vágják
„sikertelen, tehetségtelen, gyerektelen, ócska szarjankó…a legnagyobb darab az emésztőgödörből”
„geci”
„geci fluffer”
„hájfejű, becstelen geci”
„kicsike, csúnyácska pöcs”
„indexes pöcs/jobbikos seggfej”
www.youtube.com/watch?v=omG7wj4u6K4&vl=hu
division
@Szeparepa2: Szerintem aki itt fröcsög, az te vagy, csak a beteg agyaddal még ezt sem vagy képes felfogni.
division
@Málna: Mégis mit vársz tőlük? Csak úgy repkednek a magas IQ - jú emberek hozzászólásai, nem tudtad?:-))
division
@Nessy: Van az úgy, hogy semmi nem elég...
Gazella
10% 1000 ft-tal több a havi fízetés.. na fasza gyerek vagy ríhes miniszter.. süllyedjél el a mélybe... Olyan faszán szétvertétek az oktatást, hogy analfabéta marad rengeteg gyerek.. persze iskolaőr az kell a sulikba... Az online oktatás meg rengeteg helyre nem jut el..
advocat
Azért a miniszteri és elvtársi cégek vezetőihez (MNB, MÁV, stb.) képest kutyafüle!
Sámannus
Kell a többi a saját lábunkon álló pulyákra.
division
@Eladott Ország: Szállj már le rólam a picsába, mert kurvára nem érdekelnek az állandó baromságaid!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.