A törvényszék a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt 5 év börtönre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Kevés híján agyonverte élettársa értelmi fogyatékos kislányát: másodfokon döntenek a sorsáról

A korábban már 5 esetben büntetett fiatalember egy észak-magyarországi kisközségben 2018. januárjában súlyosan bántalmazta élettársának vele egy lakásban élő, 11 éves, értelmi fogyatékos leánygyermekét, az ügy sértettjét – olvasható az ügyészség honlapján.

Amíg a családi veszekedés hevében az anya a rendőrséget hívta, a vádlott a zaklatott sértettet – a sírásán feldühödve- a fején és testszerte tenyérrel és ököllel legalább nyolc esetben megütötte.

A gyerek koponyáját többször érte ütés.

A sértett a bántalmazás következtében a koponyáján, arctájékán, valamint a hátán duzzanatos, zúzódásos és repesztett sérüléseket szenvedett. Az átlagost meghaladó testi és lelki gyötrelmet okozó, agyrázkódással járó bántalmazás miatt életveszélyes agyi sérülés létrejöttének a reális esélye is fennállt.

A súlyosabb következményt az időben érkező szakszerű orvosi beavatkozás hárította el. A sértett életkora és szellemi visszamaradottsága miatt érdemi védekezésre képtelen volt.

A törvényszék a vádlottat terhelő számos súlyosító körülményre is tekintettel a Büntető Törvénykönyvben meghatározott, 2 és 8 év közötti szabadságvesztés középmértékében szabott ki büntetést. Az ügyészség a határozatot tudomásul vette. A vádlott és védője az ítélet ellen felmentésért, illetve a büntetés enyhítése céljából fellebbezett.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség a másodfokú eljárásban az ítélet helybenhagyását indítványozta. Álláspontja szerint az ittas vádlott a védekezésre képtelen személy sérelmére kirívó gátlástalansággal elkövetett bántalmazással a vele egy háztartásban élő kiskorú sértettel szemben fennálló kötelezettségét súlyosan megszegte, a gyermek testi és érzelmi fejlődését egyaránt veszélyeztette. Ez olyan többlet súlyosító körülmény, amely valóban jelentős mértékű szabadságvesztés büntetés kiszabását indokolja.

(ügyészség)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Katalina62
@Horizont: főleg akinek sérült gyermeke van!
Gyütt Mönt
Ha a másodfokú döntés jóváhagyja a közügyektől eltiltást, akkor eggyel kevesebb szavazatra számíthat a Fidesz. Ezt azért alaposan át kell gondolni.
TASzSz
Fiatalkorú sérelmére folytatólagosan elkövetett bántalmazás, gyilkossági kísérlet?! 22 év részleges életfogytiglan jár!
Gyütt Mönt
Értelmi fogyatékos ver értelmi fogyatékost. Magyarország, én így szeretlek.
namihami
@Horizont: @Horizont: Mert sajnos léteznek (nem ÉLNEK) ezen a Földön olyan nők is, akiknél a lábközötti viszketés (bocs) messze felülírja és legyűri azt a keveset is, amit a nyakfeletti részére kapott az élettől. Ami a beteg gyerek mellett a kislányát partiba dobó és gyakorta az egészséges gyerekekte is igaz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.