Magyarország következetesen kiállt amellett, hogy a saját célra történő pálinkafőzés adómentes legyen, és ez most megvalósulhat uniós szinten is – tájékoztatta Tállai András a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI-t. A pálinkafőzés hozzátartozik Magyarország hagyományaihoz. A kormány emiatt az Európai Unió minden fórumán fellépett azért, hogy elérje a szabályok megváltoztatását – mondta Tállai András. Emlékeztetett arra, hogy Magyarország évekkel ezelőtt már megvívta a maga „pálinkaszabadságharcát" az unióval. A magyar kormány korábban adómentessé tette bizonyos mennyiségig a pálinkafőzést, Brüsszel azonban kötelezettségszegési eljárást indított emiatt. A célunkat elértük, az adómentes párlatfőzés szabadsága már mindenkit megillethet az EU-ban – jelentette ki Tállai András. Az erről szóló részletszabályok már érvényesek, azokat a 2020/1151. számú irányelv tartalmazza – jelezte.

Forrás: hirklikk.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Nagy siker. Büszke lehettek rá. Alkeszország.
Gauntlet
Ilyen az amikor egy országot totál hülyékre bíznak, hmm?
Clavigo
Hát vazzze...Egy tèbolyda ez az ország...
Nyírfa
Röhögjek? Sírjak? Fogjam menekülőre? Tagadjam le, hogy Magyarország a hazám? Ilyenekkel, Ezekkel képviseltetni magunkat a világban?
Hová írjam ki, hogy SOS! ?
volvós
Tetves tokás köcsög !!! Te aztán tudod, hogy a pálinkafőzés adómentes, ezzel is segítesz anyádnak a jobb megélhetéshez...Te is - mikor bemész a sertéstelepre a disznók kőzé - arról lehet messziről megismerni, hogy rajtad svájcisapka van...:-))))))))
simmering73
Nagy siker. Büszke lehettek rá. Alkeszország.
Sámannus
Ez általában úgy működik, hogy a trágyaléből is cefre lesz, és a metanolos itókák is elszaporodnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.