A Blikk kérdezte Csárdi Antalt.

Kitálalt az LMP képviselője: ezért vizsgálódnak most a pártnál a hatóságok

Az Állami Számvevőszék nemrég tette közzé, hogy vizsgálatot indított az LMP-nél, mégpedig különböző szabálytalanságokra hivatkozva. Mit tudnak, mi volt a fő kifogás?

- A kommunikáció rendkívül erős volt az ÁSZ részéről, csak annyi baj van vele, hogy szerintünk nem igaz, amit a pártról állítanak. A fő probléma az volt, hogy teljesítési igazolások nélkül történtek kifizetések, de ezek egyszerű gáz- és villanyszámlák voltak, azt pedig remélem, nem várják el, hogy dinamóról termeljünk magunknak a munkához az áramot.

Miért kifogásolták a támogatói adományokat?

- Ott az volt a problémájuk, hogy szerintük átláthatatlanul jöttek ezek az adományok, csakhogy az uniós adatvédelmi rendszer értelmében a támogatóink adatait még a Számvevőszéknek sem adhatjuk meg. Kifogás volt az is, hogy az igazolásokat nem a társelnök írta alá. Ez ott bukik meg, hogy az Országos Elnökség titkára, Kanász-Nagy Máté írta alá a papírokat, akinek a törvény szerint joga van eljárni ilyen ügyekben.

Emeltek kifogást a vizsgálatok ellen?

- Tértivevény, illetve hivatalos levelezés is bizonyítja, hogy az észrevételeinket igenis időben nyújtottuk be, bár hivatalosan nem fellebbezhetünk. Remélem, a Számvevőszék is belátja, hogy nekünk volt igazunk, és abbahagyják végre azt a gyakorlatot, hogy politikai megrendelésre dolgozzanak.

Forrás: Blikk

Kép: MTI/Kovács Attila 

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
A számvevőszék már 10 éve fideSS-kdnp nemzeti-keresztény alhivatala. Oszt' Jónapot !
Sámannus
Nehogy beköpjétek Marist, mert akkor éhen haltok.
ómió
Az efftársak, márpedig, maguk a "szabálykövetés"! "Csak" gyakran keverik, hogy melyiket kövessék!
Málna
Az ellenzéknél nem lehet vizsgálódni, mert az biztosan a Fidesz megrendelésére történik. Furcsa elképzelésük van a demokráciáról.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.