Az M3-as bevezetőjén is sűrű a forgalom.

Az Útinform péntek reggeli jelentése szerint a következő a helyzet az utakon:

- Élénkül a forgalom az M0-s autóút déli szakaszán az M1-es autópálya irányába, Dunaharaszti és Halásztelek között lelassul az előrejutás, 10-15 perc a plusz menetidő. Az ellenkező oldalon, az M5-ös felé egyelőre jó tempóban lehet haladni. Erős a forgalom a főváros irányába az M3-as autópályán, az M0-s csomóponttól befelé, telített sávokon lehet autózni.

- Az M1-es autópályán, Hegyeshalom határátkelőhelynél a kilépő oldalon néhány száz méteres a kilépésre várakozó kocsisor hossza.

- A 61-es főúton, Pincehelyen, a 46-os km-nél a Kapos-hídon ma 12.00-tól megszűnik a súlykorlátozás, de a félpályás lezárás továbbra is meg marad!

Terelések, lezárások

Az M1-es autópályán új sávelhúzásos terelést építettek ki a Tatabánya és Tata közötti szakaszon. A Budapest felé vezető oldalon a 64-es és 60-as km között a külső és leállósávon engedik a forgalmat. A Hegyeshalom felé tartó személyautókat ugyanezen a szakaszon átterelik a főváros felé vezető oldal belső sávjára, a teherautók pedig a határ felé vezető oldal belső sávján közlekedhetnek. A 61-es jelű Tatabánya-Centrum csomópontnál a terelés miatt nem lehet felhajtani a Hegyeshalom felé vezető oldalra, helyette az 56-os Tatabánya Óváros csomópontot érdemes használni.

A 24-es főúton Gyöngyös kivezető szakaszán, az 1-es km közelében a korábbi heves esőzések nyomán jelentősen megrongálódott a burkolat. A javítási munka miatt várhatóan ma estig a fél útpályát lezárták.

Lezárt utak a Délnyugat-Magyarországot ért esőzések miatt

A korábbi esőzések és vízkárok miatt továbbra is érvényben vannak a forgalomkorlátozások!

Somogy megyében:

A 68-as főutat Nagyatád és Böhönye között több helyen is lezárták:

- Nagyatád elkerülő szakaszát, a 35-ös és a 39-es km között lezárták, a forgalmat a városon keresztül terelik.

- Segesd és Böhönye között szintén lezárták a főutat az 52-es km-től az 55-ös km-ig. A járművekkel a környező mellékutakon lehet kerülőutat tenni.

- Segesdnél, a 49-es az 50-es km között a fél útpályát tartják még zárva. A forgalmat jelzőlámpa irányítja.

Zala megyében:

A 6817-es jelű Nemesdéd és Miháld közötti mellékúton, Pat település a 7-es km-nél már félpályás lezárás mellett megközelíthető!

A 6832-es jelű Galambok és Bagola közötti összekötőúton, Zalaszentjakabon a 3-as km-nél továbbra is teljes lezárás van érvényben, mert a víz elmosta a Malomárok hídját. Ezért onnan Miháld település nem érhető el.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.