Közel 20 percben február végétől júliusig egy fővárosi villamosvezető újabb kalandjai, egy-két balesetveszélyes helyzet is akad a felvételeken.

Bár kevesebben jártak a járványhelyzet idején a főváros utcáin, a Life of a tram driver csatornát kezelő villamosvezetőnek így is sikerült egy közel 20 perces felvételt összeállítania abból, némelyek mennyire nem körültekintőek, mikor egy villamosvonalat kereszteznek.

A felvételek jó része a 2-es villamos vonalán készült, de a Népszínház utcai vonalak is feltűnnek, valamint a 24-es vonala is többször előfordul a felvételek során.

Épphogy áthajt a biciklis a villamos előtt – videó

Fotó, címlapkép: részlet a videóból

A rizikós, vagy éppen csak közlekedő szemmel bosszantó helyzetek február végétől kezdve sorakoznak a videóban, és érdekes látni, ahogy a március eleji megszokott nyüzsgés a járvány miatt elrendelt kijárási korlátozások kapcsán lecsökken. 

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
görbetükör
Hát, ahogy elnézem, nagyságrendekkel több gyalogos és autós szabálytalankodott, figyelmetlenkedett, mint biciklis...
jesz
Amíg nincs hatósági jelzése a kerékpárnak, és a segédmotoros kerékpárnak, sőt a méggyorsabb(és veszélyesebb)villanyrollernek, addig csak szaporodnak a balesetek...na, perszehogy a jogosítványos vezetőt hurcolják meg, pedig nem is ő a hunyó(zömmel)...
Ahogy elnézem, már soha a büdös életben nem is lesz kormány-akarat a jelzések kötelezésére...a kresz legalább általános iskolai tantárgy lehetne, bizonyítványba beírva. ...ez már némialapot adna.

Érdemes a jutubon megnézni, a villamosok elé kik kanyarodnak...hát nem biciklisek...

Itt más a szitu.
namihami
@görbetükör: De a számuk is nagyságrendekkel haladja meg a biciklisek számát! Arányaiban kell nézni a számokat.
És ha közlekedsz Pesten (de Budára is igaz), akkor napjában sokszor tapasztalhatod, hogy a biciklisek zöme számára a piros szín ismeretlen. Biztos van színvak biciklis (bár a világítás helyzete azért támpont lehetne), de az én tapasztalatom szerint a biciklisek 70-75%-a úgy megy keresztül a piroson, hogy az Isten óvó tenyere magasodik a feje felett. Nem a biciklisekkel van bajom, hanem az ILXEN bringásokkal. Mert hiába igazolódik be, hogy Te (mint autós) voltál a vétlen, azért mégiscsak megcsaptad a marháját (ne kerüljön rá sor persze). És ez egyre inkább kiterjed a villanyrolleres és villanybiciklis rétegre is.
Bármilyen járművel mész ki a forgalomba, egy bizonyos tudást (vizsgával igazolva) elvárnak tőled. Ez egyedül a fenti rétegre nem kötelező és ráadásként ők a legvédtelenebbek is az utcán...Visszaél azzal, hogy semmilyen azonosítási lehetőség nincs felé (rendszám) és bármi történik, elmehet. Persze, ha éppen nem a vijjogó fehér autóban fekszik és az viszi. Vagy fekete...
görbetükör
@namihami: Hát, nem tudom. én csak nagyvárosi tapasztalatra tudok hagyatkozni. És sajnos az, hogy az autósok borzasztó agresszívek, brutálisak és nem vigyáznak másra.
Persze, az általánosítás mindig tévedésre ad okot -- de a tapasztalat végül is tényeken alapul.
namihami
@görbetükör: Az autósok között is van ilyen is-olyan is. Sajnos. De, és gondolom ezt Te is látod, (ha jól értelmezem soraid, biciklivel jársz), hogy a védtelen kerekes ezt a helyzetet nagyon sokszor úgy fordítja a javára, hogy: ""Én vagyok a gyengébb, engem fognak sajnálni. Ezért féljen és álljon meg az autós."". Amikor csak (csak!!) anyázás van, az a jobb. De ha találkozó is, ott csak a drótszamár húzhatja a rövidebbet. És a lámpánál való találkozások sosem sülhetnek el a bringás előnyére. (csak mellékesen:: én alapjában véve nem autós vagyok, egy kis robogóval járok és tapasztalom mindkét fél ""közlekedéskultúráját"". Ami a robogósok zömére is elmondható, azok se különbek)
görbetükör
@namihami: Nem, nem járok biciklivel, öreg vagyok már ahhoz.:D
De látok. És bizony az autósok fölösleges akadálynak tekintik a bicikliseket, akik vigyázzanak magukra.
Sajnos volt ismerőst ütött el busz, aki biciklivel ment édesanyjához a kórházba. Mindig minden szabályt megtartott, most sem ő volt a hibás. Meghalt szegény.
Szóval tudni kellene az autósoknak, ha esetleg a biciklis is a szabálytalan, ő a kiszolgáltatottabb. És kis hazánkban jaj a kiszolgáltatottaknak!
namihami
@görbetükör: Igen, a kicsikre illik vigyázni! De azt Te is tudod, hogy a kicsiket (ha volt gyereked, akkor pláne) sem lehet állandóan szemmel tartani. Ez a biciklisre is tökéletesen igaz.
Az, hogy a Te ismerősödet a vétkes (vétkes) buszos ütötte le, az épp olyan közlekedési baleset, mint amikor a Ferenc körút-Üllői kereszteződésben a vétlen autós csapta oldalba a szabálytalan bringást. Azért, hogy ne folytassuk ezt a végtelenségig (mert ugye lehetne), tehát--mindkét fél lehet hunyó a dologban. A kerekező éppúgy benne lehet, mint az autós. És (ha pesti vagy, akkor naponta láthatod), hogy a balrsetek mindkét felet sújthatják. És ebben úgy az autós, mint a biciklis lehet vétlen. Vagy hibás...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.