Szupercsapat, libernyákok, vakcina, szabadság és saját lábon állás, ezekről beszélt a kormányfő a rádióban. Arra is kitért, hogy még 30-35 ezernyi munkahelyet kell teremteni.

Megtartotta szokásos péntek reggeli rádióbeszédét Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádióban, ahol most azzal kezdett, hogy az újonnan kialakult koronavírus-gócpontokhoz szupercsapatot küldött. 

Orbán szerint még nem sikerült betartania a munkahelyteremtési ígéretét

Fotó, címlapkép: Facebook/Orbán Viktor/videórészlet

A szupercsapatról egyelőre annyit mondott el, hogy ez egy speciális egység, amit olyankor vetnek be, ha feltűnik egy szuperfertőző, és az egység tagjai 

tudományos-fantasztikus filmekben látható felszereléssel

rendelkeznek. Az egységet hamarosan bemutatják a nyilvánosságnak.

Abbéli reményét is kifejezte a 24.hu cikke szerint, hogy az operatív törzsnek sikerül megállítania a gócpontokban kialakult fertőzések terjedését. 

A kormányfő arra is kitért, hogy ha valahol feltűnik egy szuperfertőző, akkor a kontaktkutatás mellett elkülönítést is alkalmazni fognak, ha földrajzilag körülhatárolható a kockázatos terület. 

A miniszterelnök kiemelte, hogy a személyes közreműködéssel is segítenie kell az állampolgároknak a védekezést, például ha valaki köhög és lázas, az ne menjen közösségbe. A legutóbbi pápai és a korábbi mezőkövesdi eset is így keletkezett, hogy valaki betegen ment közösségbe – osztotta meg az információkat a nyilvánossággal Orbán.

Arra a kérdésre, hogy lesznek-e újabb korlátozások, a miniszterelnök azt válaszolta, hogy ennek a szabályozása a kormány felelőssége, például ezért is mondtak le az augusztus 20-ai tűzijátékról, mert az nagy kockázat lett volna.

Orbán Viktor arra kérte az embereket, hogy ha már utaznak, lehetőleg 

ne menjenek nagyon messzire, inkább csak a szomszédos országokba

– fogalmazott Orbán, aki mindenkit arra kért, hogy amikor kiválasztják az úti céljukat, akkor legyenek tudatában annak, mennyire veszélyes az az ország, ahova utaznak. Kiemelte, hogy az eddig zöld besorolású Spanyolországot is sárga besorolás alá kellett áttenni péntektől. Szlovákia, Horvátország, Szlovénia és Ausztria biztonságosnak számít, a másik három szomszédos állam nem.

Vakcina: verseny van

A vakcinával kapcsolatban Orbán Viktor arról beszélt a rádióban a cikk szerint, hogy a védőoltást versenyben fejlesztik, ami jó is, de rossz is, mert amikor elkészül egy-egy vakcina, akkor vitatni fogják annak hasznosságát.

Nem számolhatunk azzal, hogy egy csöndben, tiszta világos hangon megszólaló értékelést kapnak a vakcináról

– tette hozzá, és jelezte, hogy a vakcinára még hónapokat kell várni.

Orbán kitért a menekültválságra is, mivel csütörtökön az országos tisztifőorvos is a déli határon beszélt arról, hogy az országba illegálisan bejutó menekültek egészségügyi kockázatot jelentenek.

Arról, hogy a föld alatt is megerősítik a déli határzárat, a miniszterelnök a következőket mondta:

minden illegálisan belépni akaró, ellenőrzésen át nem eső migráns biológiai, egészségügyi fenyegetést jelent Magyarország számára, ezért nem jöhetnek be.

Hozzátette, hogy vannak emberjogi harcosok, akiket ő libernyákoknak nevez –, akik meg szoktak sértődni, ha elrugaszkodnak a valóságtól. Azt is kiemelte, hogy valóban vigyázni kell a megszólalásokra, ha összekötik a a migrációt és a vírust, akkor olyan képzet is kialakulhat, hogy minden "migráns" biológiai ketyegő bomba.

Viszont ő úgy látja, hogy

minden migránsra úgy kell tekinteni, mint potenciális fertőzőre.

Orbán szerint már többen dolgoznak, mint januárban, de kevesebben, mint egy éve ilyenkor

A miniszterelnök elmondta, ma többen dolgoznak az országban, mint januárban, viszont kevesebben, mint egy éve ilyenkor. Azt is bevallotta, hogy még nem valósult meg azon ígérete, miszerint annyi munkahelyet hoznak létre, amennyit a vírus tönkretett, jelenleg 30-35 ezres hiányt lát, de szerinte jól haladnak.

Azt is hozzátette, hogy 2010-ben azért nyerte meg a Fidesz a választást, mert beígérték, hogy egymillió új munkahelyet hoznak létre, amiből mostanra 8-900 ezer született meg.

Elküldi pár szabadnapra a kormányt

Arra a felv etésre, hogy a kormány tagjai elmennek-e szabadságra, a miniszterelnök elmondta, hogy ugyan nem jár nekik, de muszáj, hogy elmenjenek, hogy utána jobb munkaállapotban térhessenek vissza dolgozni.

Én is ellopok majd néhány napot, szeretnék majd többet lenni a családommal

– tette hozzá.

A 24.hu cikke szerint a nemrég született fiúunokájával kapcsolatban elmondta, a magyarok "bezsonganak", ha fiúgyermek születik, ám ő nem lát különbséget fiú vagy lánygyermek, illetve unokák között. 

Én minden lányomat úgy neveltem, hogy a saját lábukon is meg tudjanak állni

– mondta el a rádióban Orbán, aki szerint a lányokat úgy kell nevelni, hogy versenyképesek legyenek a férfiakkal.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kokopelli
@justhpeter: Az az érdekes,hogy neki kell "szakértenie" minden területet a nagyfizezésű reszortosok (pl.miniszte-
rek) helyett is!Aki mindent tud,az általában mindenhez hülye!Igaz,hogy csak arra kell vigyáznia,hogy ne legyen konk-
rét a rossz dumája! Valahogy ő emlékeztet azokra a szocialista vezetőkre (szüleim elbeszéléseiből) akik mindig tud-
ták a "tutit"!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gazella
Na te redvás román roma tetvedék.. nektek soha semmit se sikerül betartani!! De az EU pénzt zsebre vagtátok!
kokopelli
@Horizont: Emlékszem a régi közmondásra ill. mondásra a kötelező nyári temelési gyakorlatunkon,amit a felelős,
mühelyben kijelölt "oktatónkról" mondtunk: "Ő nem lehet mindenhol ott,de ahol ő van ott tényleg semmi sincs!"
A Zorbán nagy mondásairól ők jutnak eszembe! Nélkülük sehol sem lettünk volna!?A "főnök" éves amatőr böllér-
gyakorlata" jó próbája lehet megérteni, hogy mi is az a munkahely !? (;-))
Józsipapa
akkor ezek szerint nem volt fickôs ma reggel,
hogy nem ezzel kezdte a litániát...
katika meg nem kérdezett rá...
csipetke
Az egész riport abszolut semmitmondó,nem mondott olyat,amit már ne tudtunk volna egyébként is. Most kiderült,hogy elvétve mond igazat is,mégpedig a munkahelyekkel kapcsolatban,hogy baromira nem sikerült betartani,hogy amennyi munkahelyet a vírus elvesz,blablablablabla...Na ezt már akkor is lehetett tudni,hogy ordasnagy baromság,amikor először mondta.
És a "sajátláb",hát,az mindent vitt. Nincs ember ebben az országban,aki ne tudná,hogy honnan van orbán gyerekeinek a sajátlába.Az egész ország dobott valamennyit abba a kalapba,amiből a sajátláb meglett.Mert a kedves papa vagyonnyilatkozata alapján, nem ő szerezte ezeket a lábakat...
namihami
@Horizont: Édes, drága, arany ember! Ilyen kéne még vagy kettő-három az országnak és a Fidesznek .
CSAK SAJNOS TÖBBSZÁZ VAN BELŐLE!
És a humora, a megjelenése, a nemzetközi tekintélye. Mind-mind, amivel kishazánk fényét és tekintélyét emeli. A munkája révén a világ politikusi mind FEL(?!?!)néznek rá. Igazi államférfihez illó megnyilvánulásai révén már régóta Európa motorja.
Hát lehet egy ilyen isteni csodától akár egy rossz szót (mit szót---betűt) leírni? Boldog lehet az a generáció, amelyiknek minden napját, sőt percét bearanyozza ez a megvalósult csoda.
Naaaa, van esélyem egy újbayerrá válni???
SystemError
Hazudozásból, meg diplomás utcaseprőkből nem lesz GDP és munkahelyteremtés anyabaszó patkány. Majd aki ugat, azt jól meg kell figyeltetni Lölövel és találni valamit, hogy kussoljon. Aztán minden rendben lesz...

Azért készülgessetek Lölö birtokán a kimenekítési tervecskével, ha ez nem jönne be!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.