Szupercsapat megy a gócpontokhoz.

A miniszterelnök a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében azt kérte, hogy betegen – köhögve, vagy lázasan – senki ne menjen emberek közé.

A kormányfő pénteken, a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azt mondta, hogy önkéntes részvétel nélkül semmilyen védekezés nem lehet sikeres.

Egy ország védekezésének minőségét alapvetően nem a kormány tevékenysége, hanem az ország intelligenciaszintje határozza meg

- tette hozzá.

Kiemelte,

a pápai és mezőkövesdi tömeges fertőzések is úgy történtek, hogy köhögő és lázas emberek olyan helyre mentek, ahol sokan voltak.

Orbán Viktor aláhúzta: az operatív törzs folyamatosan dolgozik, emellett

lassan látható lesz az a tudományos-fantasztikus filmekre emlékeztető szerelést viselő speciális egység is, amely a gócpontok kialakulásakor végez majd elkülönítést.

A kormányfő kiemelten fontosnak nevezte a nemzeti konzultációt, mert annak segítségével olyan intézkedéseket hozhatnak, amelyeket az emberek is pártolnak. Elmondta, eddig több mint 1,4 millióan küldték vissza a kérdőíveket.

Ez nagyon magas szám a nyári szabadságolásokra is tekintettel, ami miatt a kormány augusztus 31-éig meghosszabbította a konzultáció határidejét – tette hozzá.

A miniszterelnök mindenkit arra kért, hogy felelősséggel éljen a szabadságával.

Azt mondta, a kormány jó példát mutatott, amikor lemondta az augusztus 20-ai tűzijátékot, amelynek megtartására jogilag ugyan lett volna lehetőség, de az mégis vállalhatatlan kockázatot jelentett volna.

Orbán Viktor azt kérte, hogy a külföldre tartók inkább csak a szomszédos országokba menjenek, amelyek közül Szlovákia, Ausztria, Szlovénia és Horvátország számít biztonságosnak.

A kormányfő szerint nem vált az emberi civilizáció dicsőségére az a verseny, amely tavasszal különböző ázsiai reptereken folyt az egészségügyi eszközökért, ezért abban bízik, hogy a világ rendezettebben fordul rá a járvány feltételezett második hullámára.

Magyarországon meglesznek az egészségügy átalakításának, kiigazításának azon lépései, amelyek nagyobb esélyt nyújtanak a tökéleteshez közelítő védekezésre – tette hozzá, majd aláhúzta, arra kérte az egészségügyért felelős minisztert, hogy készítsen nagyon pontos szakvéleményt az elsőként megjelenő vakcináról.

Orbán Viktor emlékeztetett:

Magyarország már leadta 5 millió adagos rendelését az Európai Uniónál.

A miniszterelnök közölte: minden reggelt a járvánnyal kapcsolatos számok tanulmányozásával kezd, aminek során elsőként az elhunytak számát, majd a fertőzések alakulását, esetleges gócpontok kialakulását vizsgálja, harmadikként pedig a munkanélküliségi adatok alakulását nézi meg, ahol a ténylegesen dolgozók számára figyel.

Kiemelte, ma többen dolgoznak, mint januárban, és mintegy 30-35 ezres hiány van a járvány előtti időszakhoz képest.

Ez azt mutatja, hogy a kormány jól halad, mivel ez a szám messze 100 ezer felett is volt – fűzte hozzá.

A miniszterelnök szerint – "ha az ég nem szakad le és nem ér össze a földdel" – jó esély van arra, hogy ez a különbség ősszel eltűnik, és annyian dolgoznak majd, mint a vírus megjelenése előtt.

Megjegyezte, nem kíván megelégedni a vírus előtti foglalkoztatottsági szinttel, hanem azon is túl szeretne lépni.

Orbán Viktor szerint 2010-ben azzal tudták megnyerni a választást, hogy egymillió új munkahely létrehozását vállalta, 8-9 év alatt pedig létre is hoztak több mint 800 ezer munkahelyet, amit világrekordnak tart.

Magyarország erre büszke lehet, és arra is, hogy egyre többen hiszik el, érdemes dolgozni, a megélhetést munkára és nem segélyekre kell alapozni – fejtette ki, majd hozzátette, "azért mentünk tönkre a baloldali kormányok alatt, mert ők bátorították, elősegítették" a segélyre alapozó felfogást.

Aláhúzta, minden Magyarország területére illegálisan belépni akaró, az ellenőrzést elkerülő bevándorló biológiai, egészségügyi fenyegetést jelent Magyarország számára, amit bármi áron meg kell akadályozni.

A migrációs és a koronavírus-járvány összekötésével nem szabad olyan képet teremteni, hogy minden migráns egy biológiai bomba, de néhányan valóban azok, és a baj az, hogy nem tudják, kik ők – mondta.

Ezért minden illegálisan belépőre potenciális fertőzőként kell tekinteni

- jelentette ki.

Hangsúlyozta, ez egy túl szigorú kijelentés az "emberi jogi harcosoknak", akiket ő "libernyákoknak" hív, de szerinte a magyaroknak az önvédelem logikájával kell gondolkodniuk.

Orbán Viktor elmondta, azt kérte a belügyminisztertől, hogy a rendőrök és a katonák, ahogy eddig is, férfiasan lépjenek fel, és állítsanak meg minden illegális határátlépést, mert az már közegészségügyi kockázatot is jelent.

Kiemelte, a kormány a nemzeti kultúra részének tartja a magyar könnyűzenét, ezért fontos az abban dolgozók megmentése.

Ez egy hangyaboly, ha a kabinet rossz helyen nyúl bele, akkor a rengeteg támogatás ellenére mindenki elégedetlen lesz – mondta a miniszterelnök, aki ezért azt kérte, úgy segítsék az ágazatot, hogy azok az emberek döntsenek a támogatásokról, "akik az ő világukból jönnek".

Elmondta,

a kormánynak nem jár szabadság, de a munka minőségének fenntartása érdekében minden tagjának, neki is pihennie kell néhány napot.

A kormányfő közölte: legutóbb született unokáját Jánosnak hívják.

Most még Kukorica Jancsi, de reméljük, hogy János vitéz lesz belőle

- tette hozzá.

Megjegyezte,

nem érti, hogy a magyarok miért "zsonganak be" a fiúgyermek születésekor.

Hangsúlyozta, soha nem tett különbséget gyermekei között a nemük miatt, ezért

úgy nevelte minden lányát, hogy a saját lábukon meg tudjanak állni, versenyképesek legyenek a férfiakkal.

"Szép dolog, ha az embernek van férje, meg van mellette férfi, de azokra nem lehet mindig számítani" – mondta.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Soós Lajos

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Most nézem, hogy 10e az ára egy oltásnak.

Tehát dr. Gyilkos Patkány Viktor úr 50 milliárd forint miatt cigánykodik az emberek életével!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SystemError
@Málna: Bocs, a "biztos" szót használtad "nyilván" helyett és valóban semmire nem reflektálsz szó szerint. A többire én sem reflektálok, mert a semmire reflektálásra már nem lehet mit reflektálni.. Végül is ez nem egy blog, ahol egymás mondandójára válaszolunk. Felháborító igények mi :)
SystemError
@verőce21: Nem ezt írtam, hanem azt, hogy te állítottad, hogy a EU-s országokról, hogy mindenhol csak a lakosság felének rendelnek.

EZ NETTÓ HAZUGSÁG volt!

Persze ezt már megszokhattuk dr. Segnnyaló úrtól, aki semmiről nem küld hivatkozást, hogy csak hazudozik bele a levegőbe. Innentől a többi is, amit próbálsz eladni bukik. Vagy akkor mindenhol máshol hülyék, mert ezt szoktátok a végére tolni...:) Ha nem haragszol nem az egészségügyben jobb Magyarország, hanem a BCG oltottságunk jobb, ez már kimutatott tény, hogy ez erősen hatással van, de akkor sem védettség! Szóval valószínűleg nem véletlen rendeltek 220 millió lakosra 400 millió oltást az EU legnagyobb országaiból, amiről az ellenkezőjét hazudtad.

""egyelőre nem lehet tudni, hogy melyik gyártó oltóanyaga lesz valóban hatékony a koronavírus-fertőzés ellen - akár az is előfordulhat, hogy egyik sem.""

Ebből meg talán adódik, hogy nem konkrét oltásra van leadva a rendelés, hanem arra, ami lesz...Mindegy szaros 50 milliárdért bármikor eladjátok a hazátok egészségét bőnyálas dr. hazudozással.

Tényleg néha felfoghatatlanul hülyék tudtok lenni a saját érdekeitekkel ellentétesen. Persze nyilvánvaló, hogy neked és Málnának nem egy hétköznapi felhasználó érdekei mentén kell gondolkozni, hogy mi is lehet a valódi motivációtok.

Ugye tudjátok, hogy a Goggle Adsense irányelveivel ellentétes ez a fajta üzemeltetés...:) Lehet eddig még nem vették észre...

Végül meg pont leszarom, hogy egy folyékonyan hazudozó seggnyaló minek tart :)
SystemError
@verőce21: "Amit írtam az 50%-os leoltásról, az is igaz" Ja és ez sem igaz, de már unom a hazudozásaidat. Olvass vissza két dr. felszopás között!
tudode
Valahogy úgy jelentette be őfélesée a vadi új tudomnyos izéjét, mintha úrlények lennének, mintha ilyet még nem látott volna senki, csak ükelme, oszt kiderült, hogy csak a puska nélküli koronavírus vadÁSZOK:
.
---Az ifju Skywalker Lajos kalandjai - aka. Szkájvóker Lajos
.
www.youtube.com/watch?v=-pVrOUyuiTA
------------------------------
.
Azé ha nem vóna, ki kéne talányi ezt a bársonyfotelesből kukorékoló keresztényt!

.
Gazella
Fegyverbe a vírus ellen... minek hát nem megállt a határnál?!! Nem meg mondta ez a csúf gömböc O1G..?
Ez már katonai-rendőr maffia állam, itt ha valaki nem tetszik nekik egyből fevgyert fognak rájuk fogni.
Tiszta török viselkedés.
ómió
Pedig ez efftársilag nyilván több, mint "ellenjavallt"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok