Szupercsapat megy a gócpontokhoz.

A miniszterelnök a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében azt kérte, hogy betegen – köhögve, vagy lázasan – senki ne menjen emberek közé.

A kormányfő pénteken, a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azt mondta, hogy önkéntes részvétel nélkül semmilyen védekezés nem lehet sikeres.

Egy ország védekezésének minőségét alapvetően nem a kormány tevékenysége, hanem az ország intelligenciaszintje határozza meg

- tette hozzá.

Kiemelte,

a pápai és mezőkövesdi tömeges fertőzések is úgy történtek, hogy köhögő és lázas emberek olyan helyre mentek, ahol sokan voltak.

Orbán Viktor aláhúzta: az operatív törzs folyamatosan dolgozik, emellett

lassan látható lesz az a tudományos-fantasztikus filmekre emlékeztető szerelést viselő speciális egység is, amely a gócpontok kialakulásakor végez majd elkülönítést.

A kormányfő kiemelten fontosnak nevezte a nemzeti konzultációt, mert annak segítségével olyan intézkedéseket hozhatnak, amelyeket az emberek is pártolnak. Elmondta, eddig több mint 1,4 millióan küldték vissza a kérdőíveket.

Ez nagyon magas szám a nyári szabadságolásokra is tekintettel, ami miatt a kormány augusztus 31-éig meghosszabbította a konzultáció határidejét – tette hozzá.

A miniszterelnök mindenkit arra kért, hogy felelősséggel éljen a szabadságával.

Azt mondta, a kormány jó példát mutatott, amikor lemondta az augusztus 20-ai tűzijátékot, amelynek megtartására jogilag ugyan lett volna lehetőség, de az mégis vállalhatatlan kockázatot jelentett volna.

Orbán Viktor azt kérte, hogy a külföldre tartók inkább csak a szomszédos országokba menjenek, amelyek közül Szlovákia, Ausztria, Szlovénia és Horvátország számít biztonságosnak.

A kormányfő szerint nem vált az emberi civilizáció dicsőségére az a verseny, amely tavasszal különböző ázsiai reptereken folyt az egészségügyi eszközökért, ezért abban bízik, hogy a világ rendezettebben fordul rá a járvány feltételezett második hullámára.

Magyarországon meglesznek az egészségügy átalakításának, kiigazításának azon lépései, amelyek nagyobb esélyt nyújtanak a tökéleteshez közelítő védekezésre – tette hozzá, majd aláhúzta, arra kérte az egészségügyért felelős minisztert, hogy készítsen nagyon pontos szakvéleményt az elsőként megjelenő vakcináról.

Orbán Viktor emlékeztetett:

Magyarország már leadta 5 millió adagos rendelését az Európai Uniónál.

A miniszterelnök közölte: minden reggelt a járvánnyal kapcsolatos számok tanulmányozásával kezd, aminek során elsőként az elhunytak számát, majd a fertőzések alakulását, esetleges gócpontok kialakulását vizsgálja, harmadikként pedig a munkanélküliségi adatok alakulását nézi meg, ahol a ténylegesen dolgozók számára figyel.

Kiemelte, ma többen dolgoznak, mint januárban, és mintegy 30-35 ezres hiány van a járvány előtti időszakhoz képest.

Ez azt mutatja, hogy a kormány jól halad, mivel ez a szám messze 100 ezer felett is volt – fűzte hozzá.

A miniszterelnök szerint – "ha az ég nem szakad le és nem ér össze a földdel" – jó esély van arra, hogy ez a különbség ősszel eltűnik, és annyian dolgoznak majd, mint a vírus megjelenése előtt.

Megjegyezte, nem kíván megelégedni a vírus előtti foglalkoztatottsági szinttel, hanem azon is túl szeretne lépni.

Orbán Viktor szerint 2010-ben azzal tudták megnyerni a választást, hogy egymillió új munkahely létrehozását vállalta, 8-9 év alatt pedig létre is hoztak több mint 800 ezer munkahelyet, amit világrekordnak tart.

Magyarország erre büszke lehet, és arra is, hogy egyre többen hiszik el, érdemes dolgozni, a megélhetést munkára és nem segélyekre kell alapozni – fejtette ki, majd hozzátette, "azért mentünk tönkre a baloldali kormányok alatt, mert ők bátorították, elősegítették" a segélyre alapozó felfogást.

Aláhúzta, minden Magyarország területére illegálisan belépni akaró, az ellenőrzést elkerülő bevándorló biológiai, egészségügyi fenyegetést jelent Magyarország számára, amit bármi áron meg kell akadályozni.

A migrációs és a koronavírus-járvány összekötésével nem szabad olyan képet teremteni, hogy minden migráns egy biológiai bomba, de néhányan valóban azok, és a baj az, hogy nem tudják, kik ők – mondta.

Ezért minden illegálisan belépőre potenciális fertőzőként kell tekinteni

- jelentette ki.

Hangsúlyozta, ez egy túl szigorú kijelentés az "emberi jogi harcosoknak", akiket ő "libernyákoknak" hív, de szerinte a magyaroknak az önvédelem logikájával kell gondolkodniuk.

Orbán Viktor elmondta, azt kérte a belügyminisztertől, hogy a rendőrök és a katonák, ahogy eddig is, férfiasan lépjenek fel, és állítsanak meg minden illegális határátlépést, mert az már közegészségügyi kockázatot is jelent.

Kiemelte, a kormány a nemzeti kultúra részének tartja a magyar könnyűzenét, ezért fontos az abban dolgozók megmentése.

Ez egy hangyaboly, ha a kabinet rossz helyen nyúl bele, akkor a rengeteg támogatás ellenére mindenki elégedetlen lesz – mondta a miniszterelnök, aki ezért azt kérte, úgy segítsék az ágazatot, hogy azok az emberek döntsenek a támogatásokról, "akik az ő világukból jönnek".

Elmondta,

a kormánynak nem jár szabadság, de a munka minőségének fenntartása érdekében minden tagjának, neki is pihennie kell néhány napot.

A kormányfő közölte: legutóbb született unokáját Jánosnak hívják.

Most még Kukorica Jancsi, de reméljük, hogy János vitéz lesz belőle

- tette hozzá.

Megjegyezte,

nem érti, hogy a magyarok miért "zsonganak be" a fiúgyermek születésekor.

Hangsúlyozta, soha nem tett különbséget gyermekei között a nemük miatt, ezért

úgy nevelte minden lányát, hogy a saját lábukon meg tudjanak állni, versenyképesek legyenek a férfiakkal.

"Szép dolog, ha az embernek van férje, meg van mellette férfi, de azokra nem lehet mindig számítani" – mondta.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Soós Lajos

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Most nézem, hogy 10e az ára egy oltásnak.

Tehát dr. Gyilkos Patkány Viktor úr 50 milliárd forint miatt cigánykodik az emberek életével!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
SystemError
Talán ebből az egészből, ami érdemi rész a hazudozás és mellébeszélés mellett, hogy:

"Magyarország már leadta 5 millió adagos rendelését az Európai Uniónál."

Csak kérdezem, hogy ki lesz az a minden második ember, aki megkapja és, aki nem az le van szarva...? :)
tudode
Ne ne!
.
Közben a koronavírus jelöltjei 2999 Ft-ért már legalább vásárolhatnak szájkosarat, teccik tuni, olyan papírBÚ!
.
Elárulhatta volna azt is, hogy MELYIK RÉMÁLMÁBAN álmodta meg a földöntúliak FANTAZMAGÓRA SZERELÉSÉT, mi mennyiért, és ki hányt a hír hallatán! És az un. TUOMÁNYOS fantasztiKUS jelmezbe öltözöttek bebugyolálva, hogy fogják ebben a sivatagi forróságban szidni a le-, és felmenőit!
.
A rendszerváltás reménysége átszellemÜLT fantasztiKUS, tudományosnak nem mondható szellemmé, padás ördögbő:
.
------ Döbbenet! Orbán Viktor brutálisan őszinte vallomása a kormányzásról
.
www.youtube.com/watch?v=i0AoZEXd2QM
.
Háááát! Ennyire telik egy patás ördögKÁTÓL!
Málna
@SystemError: Az idősebbeknek van szükségük rá, a gyerekeket és a fiatalokat minek oltani?
simmering73
Fészen láttam a következő képet. Szerintem az évtized vicce. Bár inkább sirni kellene rajta.
www.kepfeltoltes.eu/images/2020/08/07/990Bizzonafideszben.jpg
Szerintem még ezt kellett volna odaírni: Orbán-Botka-Kaleta
SystemError
@Málna: de ők is elkaphatják és hordozhatják, csak statisztikailag kis eséllyel lesznek erős tüneteik. Értem, akkor mostantól a fiatalokat sem oltjuk influenzára sem és semmi másra, mert náluk nem gáz az 0.5-2%-os halálozási arány vagy a maradandó szív vagy az agyi károsodás.. Ja és Európa legjobb egészségügyében természetesen tűéles képünk van arról, hogy mely fiatalok rendelkeznek született funkcionális szervi zavarokkal legyen az bármi, hiszen fogalmunk nincs, hogy azon kívül, hogy a gyengéket támadja mégis mit. Vannak gyerekeid és családod? :)
SystemError
@Málna: Ja és még egy gondolat, hogy akkor pont azt a réteget nem fogják oltani, aki dolgozik és interakcióban van a többi dolgozóval és tömegközlekekedésen utazóval vagy bármilyen közösségekben aktívan résztvevővel...? Értem, logikus..
Málna
@SystemError: Elkaphatják és hordozhatják, de ha 5 millió idős, középkorú és krónikus beteg be lesz oltva, akkor nem lesz kinek továbbadni.
Eddig sem oltattam be influenza ellen a gyerekemet és magamat sem.
SystemError
@Málna: Szupi, de ez a te döntésed a saját felfogásod alapján. Felvettem még pár dolgot ezzel kapcs, amire persze egy szót sem írtál, ami aggályos a családjaink biztonsága végett. Ennek nem az az egy rizikófaktora van, hogy bele lehet halni... De, pl Amerikában több fiatal belehalt, mert egy született rendellenességgel együtt pl már halálos... Másrészről egy influenzánál tudjuk, hogy mi ellen nem oltatjuk be magunkat. Tudsz mutatni olyan orvosi tanulmány, ami leírja azt, hogy milyen egyéb maradandó károsodást lehet szenvedni korosztályosan. Én is azt gondolom, hogy kis eséllyel lesz bármi, de nem tudjuk és én pl a családomat nem lököm a sötétségbe, hogy majd 2 év múlva derüljön ki, hogy ja a vírus amúgy még hány mellékhatással és rizikóval jár akár az egész jövőre nézve. Tudom nagy kiadás az a beszerzési áron 10-20e forint az államnak. Jó anyaként legyen a kormányérdek fontosabb igaz?! :) . Inkább költsük vasútra!!!
Qqberci
"Egy ország védekezésének minőségét alapvetően nem a kormány tevékenysége"

Akkor a f@sznak ütitek bele az orrotokat?...
tudode
Ide figyelj Gazsi!
.
A G-húr nagyon magos, és rossz a filhallásod má:
.
Ezek a tudományos fantagmagóre bevetési egységed, mint a Sesej vajda: se szájkosár, se coton a tapogatójukra:
.
www.google.com/search?q=j%C3%A1rv%C3%A1ny%C3%BCgyi+bevet%C3%A9si+egys%C3%A9g+vezet%C5%91je&oq=J%C3%A1rv%C3%A1ny%C3%BCgyi&aqs=chrome.1.69i57j35i39l2j0l5.13856j0j15&sourceid=chrome&ie=UTF-8
-----------------------------
.
Huha! Ez baklövés vót pasi, mivel a 250 éves ÁNTSZ-be is beledöfta a tőrt a NER, nem számítva arra, hogy egy hapci marci katonásdit fog játszani a köztünk élő víruSOKKAL, Cili néne szárnyai alatt:
.
------ Szögek a koporsóba - A tisztiorvosi hálózat szétverése
.
magyarnarancs.hu/belpol/szogek-a-koporsoba-104188
--------------------------------------
.
Mi ebből a tanúlság? Abszolúte semmi, csak annyi, amibe belepiszkál a patás ördög, annak annyi vot, lösz!
Málna
@SystemError: Ha te úgy gondolod, nyugodtan oltasd be a családodat. Ez az ötmillió oltóanyag nyilvánvalóan az első kör, amivel a veszélyeztetetteket be tudják oltani, ha ez nem elég, később biztos be lehet majd szerezni annyit, amennyire igény van.
verőce21
Az úgy van..., ha a lakosság fele be van oltva valamilyen betegség ellen, akkor védettnek számít...
Ezt a járványkutatók mondják..., empírikus tapasztalatok alapján.

Minden ország az EU-ban, a lakossága felére adott le előzetes megrendeléseket a vakcinára. Ez egy előzetes megrendelő..., lehet kiegészíteni a rendelést.
SystemError
@Málna: "Nyílván"..:) A "nyílván" meg a "szerintem" komoly érvek ám ilyenkor.. Jó sok mindenre reflektálsz érdemben amúgy nem mondom. 100 milliárd forint különbségről beszélünk az emberéletekkel, pandémiás közeggel és nyugodt munkalégkőrrel kapcsolatban kapcsolatban... Anglia lakossága 50 millió és 100 milliót rendeltek. Hülye felelötlen barmok igaz? :)

Én a helyedben Trump íránymutstásait követném!
verőce21
Reggel hallottam én is a rádióban dr. Miniszterelnök Úr helyzetértékelését... jókat röhögtem..., adtunk muníciót egy hétre az egybites ellenzékieknek... :)
SystemError
@verőce21: Miért hazudozol dr. Seggnyaló. Ez most nem a szokásos pénzlopós bulitok, aminek nincs más kára, mint a pénz... A gerinctelenséget legalább tényleg, a valós nemzeti ügyeknél egy kicsit félre tehetnéd vagy tényleg román bértrollok vagytok mind??? Felfogni nem lehet ilyenkor, hogy seggnyaláson kívűl mi járhat a fejetekben...

Akkor a nagyobb EU- országok rendelései

"Németország, Olaszország, Franciaország és Hollandia is összesen 400 millió dózisról. "
www.hazipatika.com/napi_egeszseg/fertozo_betegsegek/cikkek/koronavirus_verseny_a_kerdeses_hatekonysagu_vakcinakert/20200805150409

Ezekben az országokban összesen 220 millió ember él.

Kérlek legalább valami állhíres, de hivatkozással hazudozzatok tovább, mintha tényleg nem hazaáruló dr. Seggnyaló patkányok lennétek!
SystemError
Most nézem, hogy 10e az ára egy oltásnak.

Tehát dr. Gyilkos Patkány Viktor úr 50 milliárd forint miatt cigánykodik az emberek életével!
Pálinkás Pál
@SystemError: Nem tisztem védeni Málnát...de talán nem ő tehet arról hogy valaki született rendellenességgel belehal egy olyan fertőzésbe ,amit a többség röhögve kihord!!! ha már annyira odavagy a statisztikákért, akkor nyugodtan nekiugorhatsz...jelen állapotban a sima flu..0-65 év között halálosabb mint a Covid!!! azzal sincs bajom ,ha valaki messiásként várja a vakcinát...de flura van évtizedek óta, mégis évente bő 2 millió ember belehal...még nem láttam hogy ezt ilyen szinten szóvá tette volna bármelyik koronától rettegő!!! Egyszóval aki akarja hordjon maszkot, lakjon sterilszobában...de hagyja élni a többit...akit még annyi veszély sem fenyeget mint egy influenzánál!!!/ 60 éves kor alatt!!/
verőce21
@SystemError: "egyelőre nem lehet tudni, hogy melyik gyártó oltóanyaga lesz valóban hatékony a koronavírus-fertőzés ellen - akár az is előfordulhat, hogy egyik sem." - azt hiszem, ez mindent megmagyaráz.

Amit írtam az 50%-os leoltásról, az is igaz, megakadályozza egy országos járvány kialakulását!

A többi pedig neked való, az ilyen egybites jancsiésjuliska gondolkodásúaknak...!
Málna
@SystemError: Nem írtam olyat, hogy "nyílván" és olyat sem, hogy "szerintem". És érveket sem, csak a logikus véleményemet. Nem szoktam előre pattogni olyasmin, amit még nem tudok. Azt sem értem, te miért teszed.
Reflektálni meg arra fogok, amire akarok - ha megengeded. Ezt a jogot meghagyom magamnak is, másnak is.
simmering73
Szlovákia (+43), Ausztria (+141), Szlovénia (+10) és Horvátország (+62) számít biztonságosnak.
Mi meg az egybites illibernyákokon röhögünk, térdünket csapkodva, hogy egy tízmilliós ország hogy bírt kitermelni uszkve 2,5 millió hülyét, akik csont nélkül mindent beszopnak, amit a dr Miniszterelnők úr és briganti csapata előad.
SystemError
@Málna: Bocs, a "biztos" szót használtad "nyilván" helyett és valóban semmire nem reflektálsz szó szerint. A többire én sem reflektálok, mert a semmire reflektálásra már nem lehet mit reflektálni.. Végül is ez nem egy blog, ahol egymás mondandójára válaszolunk. Felháborító igények mi :)
SystemError
@verőce21: Nem ezt írtam, hanem azt, hogy te állítottad, hogy a EU-s országokról, hogy mindenhol csak a lakosság felének rendelnek.

EZ NETTÓ HAZUGSÁG volt!

Persze ezt már megszokhattuk dr. Segnnyaló úrtól, aki semmiről nem küld hivatkozást, hogy csak hazudozik bele a levegőbe. Innentől a többi is, amit próbálsz eladni bukik. Vagy akkor mindenhol máshol hülyék, mert ezt szoktátok a végére tolni...:) Ha nem haragszol nem az egészségügyben jobb Magyarország, hanem a BCG oltottságunk jobb, ez már kimutatott tény, hogy ez erősen hatással van, de akkor sem védettség! Szóval valószínűleg nem véletlen rendeltek 220 millió lakosra 400 millió oltást az EU legnagyobb országaiból, amiről az ellenkezőjét hazudtad.

""egyelőre nem lehet tudni, hogy melyik gyártó oltóanyaga lesz valóban hatékony a koronavírus-fertőzés ellen - akár az is előfordulhat, hogy egyik sem.""

Ebből meg talán adódik, hogy nem konkrét oltásra van leadva a rendelés, hanem arra, ami lesz...Mindegy szaros 50 milliárdért bármikor eladjátok a hazátok egészségét bőnyálas dr. hazudozással.

Tényleg néha felfoghatatlanul hülyék tudtok lenni a saját érdekeitekkel ellentétesen. Persze nyilvánvaló, hogy neked és Málnának nem egy hétköznapi felhasználó érdekei mentén kell gondolkozni, hogy mi is lehet a valódi motivációtok.

Ugye tudjátok, hogy a Goggle Adsense irányelveivel ellentétes ez a fajta üzemeltetés...:) Lehet eddig még nem vették észre...

Végül meg pont leszarom, hogy egy folyékonyan hazudozó seggnyaló minek tart :)
SystemError
@verőce21: "Amit írtam az 50%-os leoltásról, az is igaz" Ja és ez sem igaz, de már unom a hazudozásaidat. Olvass vissza két dr. felszopás között!
tudode
Valahogy úgy jelentette be őfélesée a vadi új tudomnyos izéjét, mintha úrlények lennének, mintha ilyet még nem látott volna senki, csak ükelme, oszt kiderült, hogy csak a puska nélküli koronavírus vadÁSZOK:
.
---Az ifju Skywalker Lajos kalandjai - aka. Szkájvóker Lajos
.
www.youtube.com/watch?v=-pVrOUyuiTA
------------------------------
.
Azé ha nem vóna, ki kéne talányi ezt a bársonyfotelesből kukorékoló keresztényt!

.
Gazella
Fegyverbe a vírus ellen... minek hát nem megállt a határnál?!! Nem meg mondta ez a csúf gömböc O1G..?
Ez már katonai-rendőr maffia állam, itt ha valaki nem tetszik nekik egyből fevgyert fognak rájuk fogni.
Tiszta török viselkedés.
ómió
Pedig ez efftársilag nyilván több, mint "ellenjavallt"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.