96 460 forintba kerül egy PCR-teszt elvégeztetése a hódmezővásárhelyi kórházban – írja a hvg.hu a hodpress.hu cikke alapján. A lap emlékeztet, hogy augusztus elseje óta a sárga vagy piros besorolású országokból hazatérőknek nem az állam állja a koronavírusteszteket, hanem maguknak kell kifizetniük, ha nem akarnak két hétig karanténban lenni. A tesztek költségeiről a központi tájékoztató szerint az egészségügyi szolgáltatók saját hatáskörben dönthetnek.

A PCR-teszt költségét a Nemzeti Népegészségügyi Központ 30 ezer forintra lőtte be.

A hódmezővásárhelyi kórházban ugyanakkor 96 450 forintba kerül egy PCR-teszt elvégeztetése

- szúrta ki a hodpress.hu. A sárga vagy piros besorolású országokból hazatérőknek augusztus elsejétől saját zsebből kell kifizetniük a Covid-19 kimutatására szolgáló teszteket, amennyiben 14 napnál hamarabb elhagynák a karantént. Mindkét esetben két PCR-teszt az előírás, a különbség annyi, hogy a kevésbé fertőzött helyről hazatérők egy negatív teszt után elhagyhatják a lakásukat.

Az Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a honlapján elérhetővé tette azokat az intézményeket is, ahol a teszteket el lehet végeztetni – erre állami és magánlaborban is lehetőség van.

Az állami laborokban a mintavétel 3500 forintba kerül, egy tesztért további 27 ezer forintot kérhetnek el, a sürgősségi és hétvégi felár 45 ezer forint.

Az angol fordítás plusz egy ezres.

A központi tájékoztatóból az is kiderül, hogy az egészségügyi szolgáltatók saját hatáskörükben dönthetnek a tesztek költségeiről, így a Csongrád- Csanád Megyei Ellátó Központ szabálykövető, csak éppen háromszor annyit kérnek el a tesztért, mint ahogy azt a központi számítások szerint kalkulálják.

Az NNK listája szerint a vásárhelyi egészségügyi központ számára az UNI-MED Kft végzi a laborvizsgálatot, ez a cég a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központjának költségtérítéses ellátását bonyolító cége. A SZTE számára a lista szerint a Klinikai Mikrobiológiai Diagnosztikai Intézet végzi a Covid-teszteket, de a honlapon megadott telefonszámon az UNI-MED Kft nevében üdvözöl a géphang.

A végeredmény azonban mégis más, mint a vásárhelyi kórház esetében, ugyanis itt 30 ezerért lehetne a laborvizsgálatot kérni a koronavírusra – teszi hozzá a HVG.

Forrás: hodpress.hu, HVG

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Gondolom, a patkány méhszaroslölőke tulajdonos ebben a kórházban.
Lörinc geci !!! Rohadj meg ott ahol vagy !!!
volvós
Na fidesz-fanok, lehet véresre tapsikolni a mancsotokat !!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.