Hatan vannak lélegeztetőgépen

Harminckettő újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4653 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma változatlanul 602 fő, 3491-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 560 fő. Az aktív fertőzöttek 34 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 44 százaléka budapesti. 69 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 6-an vannak lélegeztetőgépen.

Megugrott a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon

A járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. Korábban már életbetléptek a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzuk a fertőzés külföldről történő behurcolását és a járvány magyarországi fellángolását. A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknél a járványügyi kontaktkutatás során elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk.

Cikk- és címlapkép: AFP

(koronavirus.gov.hu)

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@simmering73: mert szerinted most nem halnak meg influenzában az emberek,igaz??? és hívhatod bárminek, tudomásul kéne venned hogy ez is csak az influenza egy fajtája...bárhogy is szeretnék veled elhitetni az ellenkezőjét...azt még hozzátenném a koronavírust a 60'-s évektől ismeri a tudomány... mellesleg sosem fogod megtudni hogy mibe haltak meg az emberek...korona vírus fertőzésbe nem lehet,csak a szövődményeibe, nem véletlenül a legyengült,öreg ,védekezés képtelenek között tarol!!! és mivel a sima influenza évente 3-4 .-szer ennyi áldozatot követel...azért miért nem aggódtatok??? 2014 február ..Magyarország...influenza járvány...kb 5000 halott...az majdnem 10-szerese a koronáénak..valahogy nem láttalak akkor kiabálni a maszkviselésért...,ja hogy akkor nem tolták az arcodba naponta az adatokat a politikusok,meg a sajtó??elgondolkodtam..., ha minden betegség halálozási adatait közölnék naponta...ti hogy mernétek kimenni az utcára??? a dolgok jelenlegi állása szerint nagyobb esélyed van közlekedési balesetben meghalni,mint Covidban!! remélem mától nem mész ki az utcára...mert elüthet valami.../elnézést..kicsit sarkítottam a dolgot/ de te hoztad fel a napi számokat...és bizony az a baleseteknél magasabb!!!
1magyar
A kórházakban bevethetnék az ózongenerátort ,legalábbis Kecskeméten mert olyan szutyok,kosz van,hogy ott inkább betegségeket lehet elkapni mint meggyógylni.
szép új világ
@1magyar: Pedig a nagyvezír valamelyik péntek reggeli agymenésében kinyilatkozta, hogy a magyar egészségügy az egyik legjobb az EU-ban. Ebből két dologra lehet következtetni:
1 - Megint hazudott, ahogy szokott.
2 - Nem tudja, hogy a Graz-i kórházat - ahol olyan otthonosan mozog - nem a magyar egészségügy üzemelteti.
simmering73
@Pálinkás Pál: Ne okoskodj, mert úgysem tudsz meggyőzni. 5000 halott influenzában. Itt eddig mennyi volt a koronában, és főképp mennyi lesz mire vége lesz. Ki vagy te? Nostradamus? És te hiszed, hogy ennyi a tényleges fertőzött, és halottak száma? Nem így ismertelek. Mikor az ismerősöm, aki egy pestkörnyéki kórházban dolgozik, megmondta, hogy volt olyan nap, mikor a kórház több halottat jelentett, mint amennyit az operett törzs az egész országra kommunikált.
Pálinkás Pál
@simmering73: ha figyelmesen olvastad volna amit írtam...2014 . februárra vonatkozott az az 5000 halott!!! tehát 1 hónapra!!! utánanézhetsz a neten... és Magyarországon,nem a világban!!! de nem vitatkozok veled,nem is akarlak meggyőzni...azt hiszem azért elindult valami!!! ...propeller.hu/itthon/3564304-tudomanyos-konferencia-koronavirus-problemajanak-tisztazasara
Pálinkás Pál
@simmering73: " A 2014/15-ös szezonban 503 ezer, a 2016/17-es szezonban 481 ezer influenzás beteg fordult orvoshoz. Szakmai evidencia, hogy a nagyobb járványok idején nő a halálozás, két éve 6-8 ezerrel, az idei szezonban 5,3 ezerrel haladta meg ez az adat a havi átlagot. A halálozási többlet 90 százaléka köthető az influenzához, illetve a szövődményeihez" 2017. évi cikk...www.napi.hu/magyar_gazdasag/otezer_magyart_vitt_el_az_influenza_januarban_megsem_nepszeru_az_oltas.632435.html

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.