Drávucz Rita kislánya most először tapasztalhatta meg, milyen járni.

Világ- és Európa-bajnok vízilabdázónk gyermekénél még 2015-ben diagnosztizálták az úgynevezett CMT betegséget, amely a perifériás idegrendszert érinti.

Flóra kerekesszékben éli mindennapjait, lábizmai, ízületei gyengék, önálló járásra nem képes, idővel pedig belső szerveit is érintheti a kór.

A családnak emiatt gyors segítségre volt szüksége, hiszen a robotterápia olyan kapukat nyithat meg Flóra előtt, amelyekről korábban csak álmodozhatott. Bár hosszú út áll még előtte, a Lokomat nevezetű robot segítségével megtehette az első lépéseket. Ebből a gépből ez az egyetlen Magyarországon.

Összegyűlt a pénz a magyar olimpikon kislányának kezelésére

„Flóra el sem hitte, amikor kiderült, hogy belevághatunk a kezelésbe. Rengeteg adományt kaptunk, volt, aki a születésnapi ajándéka árát ajánlotta fel a kezelésre. Olaszországból is felkerestek, sokat játszottam ott a karrierem során, az emberek pedig úgy tűnik, nem felejtettek el segíteni egymásnak”

– mondta a Blikknek a sportoló. Egyelőre egy hároméves, komplex kezelés ára, több mint 5 millió forint gyűlt össze, de amíg Flóra betegségére nem talál gyógymódot az orvostudomány, addig a kislánynak szüksége lesz a terápiára annak érdekében, hogy az állapota ne romoljon.

„Ez volt az első alkalom, hogy önállóan járhatott. Bár eddig is használtunk segédeszközöket, egyik sem tudta a valódi járást szimulálni. A jelenlegi célunk az, hogy a robottal minél több lépést meg tudjon tenni, ezzel fejleszti ugyanis az izmait, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy egyszer magától is képes legyen lábra állni”.

Cikk- és címlapkép: AFP

(blikk.hu)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Tipikus, amikor a közösség gyűjt...!
Ez lesz továbbra is, minden területen! Hiába "vett fel" az Unió horribilis mennyiségű pénzt egészségügyre, fejlesztésekre, covid-19 következményeire, stb., ez a hihetetlen mennyiségű pénz, mind a bankokhoz kerül! Likviditásbővítés címen. Ebből közönséges halandó egyetlen megveszekedett eurocentet sem fog látni! Járógép gyereknek? Ugyan már!

Kamupályázatok útján, az államoktól közvetlenül a politikusok, kormányközeli vállalkozók off-shore számláira fognak a pénzek vándorolni. Saját maguknak teremtettek pénzt a kormányfők, de a nép fizeti vissza.
Tehát, ha egy fillér segélyt nem szavaztak volna meg Brüsszelben, gazdagabb lenne az uniós lakosság. Ez a "segély", csak a lakosság kifosztását szolgálta! Már hogyne szavazta volna meg dr. Miniszterelnök Úr is!
Most aztán lehet mindenre költeni a kormánynak. Álvakcinára milliós tételekben, migránsok elleni harcra, (ugyanezt a nyugati szoc. kormányok migránsok eu-ba való besegítésére és ellátására), választások megvásárlására, stb.
Csupa látvány és fölösleges, sőt káros, beruházásokra, csak a pénz dőljön. De borítékolni lehet, hogy a pénz elfogy még idő előtt, és hasonló csomagot kell megszavazni még félidőben, a semmire...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.