Megkezdődik a Debrecen felszíni vízellátását nagymértékben javító fejlesztés; az első ütemben a Civaqua-program megvalósítására 16,25 milliárd forintot biztosít a kormány – közölte a város önkormányzata szombaton az MTI-vel.

16 milliárd forintot ad a kormány Debrecennek egy vízellátást javító fejlesztésre
Papp László, Debrecen polgármestere – fotó: debrecen.hu

A közlemény emlékeztet rá, hogy Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester a Debrecen 2030 programmal új környezetpolitikát hirdetett, amelynek legfontosabb eleme a Civaqua-program.

Az események egyébként akkor gyorsultak fel, amikor a Momentum helyi szervezete aláírásgyűjtést indított az ügy érdekében

- írta meg korábban a Debreceni Nap. Debrecennek nyár elején már odaítéltek egy 600 milliárdos csomagot, ezt Kósa Lajos sajátos stílusban indokolta.

A program támogatásáról szóló információt a Környezeti és energiahatékonysági operatív program éves fejlesztési keretének megállapításáról szóló 1084/2016. (II. 29.) kormányhatározat módosításáról szóló határozat tartalmazza, amely 2020. augusztus 7-én jelent meg a Magyar Közlönyben – írták.

A Civaqua-Tócó projekt a Hajdúhátsági többcélú vízgazdálkodási rendszer átalakítására, kibővítésére 15,75 milliárd forintot, a Hajdúhátság vízgazdálkodásának fejlesztésére pedig 0,5 milliárd forintot irányoz elő.

A közlemény szerint az előbbi projekt biztosítja a debreceni Tócó vízfolyás vízpótlását a Keleti-főcsatornából, hozzájárul vizes élőhelyek kialakításához és rehabilitációjához. Az utóbbi projekt pedig egy olyan fejlesztést készít elő, amelynek célja a Hajdúhátság és térsége állandó jellegű vízellátásának megoldása.

Ennek érdekében az 1970-es években megkezdett, majd az 1980-as években félbemaradt főmű továbbfejlesztése történik. A meglévő létesítmények felhasználásával, illetve korszerűsítésével, valamint új létesítmények építésével lehetségessé válik a Hajdúhátság és térsége részére eljuttatni a Keleti-főcsatorna vizét.

A közlemény kiemeli: Debrecen szempontjából ez a fejlesztés igazi áttörést jelent, hatalmas jelentőségű mind a Tócó, mind a Nagyerdő, valamint a város környéki jóléti tavak vízellátása szempontjából. A kormány és a város együttműködése révén több évtizedes probléma oldódhat meg.

Debrecen mint a jövő közép-európai régióközpontja nem képzelhető el a fenntarthatóságra törekvés és a környezettudatos városirányítás nélkül

- zárul a városháza közleménye.

(MTI)

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
Még az is durva,hogy Magyarország egyik legfontosabb emlékművének a felújítására csupán 6 milliárdot szán a kormány az ilyen semmi putri városoknak meg 16 milliárdot odaad egy olyan projektre, amit senki soha nem tud vagy akar ellenőrizni így az sem lesz átlátható,hogy valójában mennyit költöttek a kivitelezésre!!Van egy tippem! Szerintem a töredékét sem fogják ráfordítani!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
Apropó!
.
A mindenkori kormánynak nem az lenne a feladata, hogy kénye, kedve szerint osztogassa/adja az ADÓFIZETŐK BEFIZETÉSEIT, a perkopf EU-s klf. alapokat, hanem

GDP-arányosan a megyei jogú városok, perkofp városok, falvak között.
.
Nagyon kilóg őfélesége csámpás lába, és a tapogatója, hogy miből lesz
.
--- az eenyves kezű család,
--- a haveri kör,
--- a fatornyos faluja
..
MILLIÁRDOS, miközben lassan az egész ország alfele kilóg a gatyájából.
.
Játszva a maszatost a vályogházból lassan a királyi várban feszengve.
.
Fel kellene ébrednie az országnak, és utilaput kötni annak a tappancsára, aki nem tudja hol a helye!
.
Szégyen gyalázat az, hogy emiatt az osztogatás, fosztogatás miatt egyre jobban csúszott az ország a breki alfele alá úgy, hogy emiatt a szakbarbár miatt
.
-------- A mostani évtized egy elvesztegetett évtized volt
.
makronom.mandiner.hu/cikk/20191105_anna_nem_orok
----------------------------------------
.
A fasza gyerekből ennyire telik, miközben mindenkit agyalágyúltnak tekint!.

.

.

.

---
Rockxy
hát ne aggyanak már tizen6ot!
elég lesz 15 is!
vagy 8.
vagy 4.
vagy valamennyi, de 17 az ábszurdumm!
szép új világ
Ha ez a Makói korszerűsítéshez hasonlóan, fideszes forgatókönyv szerint fog megvalósulni, akkor jól megszívják a debreceniek.
www.hetihirek.hu/?mod=news&cla=news&fun=shownews&id=8001613&temp=base&page=6
evacica
Szégyellje magát a kormány és Orbán Viktor! Debrecent meg a talpnyaló önkormányzatokba talicskázza a pénzt, de a Lánchíd felújítására bosszúból nem ad! Pedig ez nem az ő hanem a mi közös pénzünk.Orbán nem úriember, mert az betartja a szavát! A választás éjszakáján nem ezt ígérte!
ómió
Direkt nincs részletezés, hogy mire mennyi? Így jobban hőbörög a zombihad?
verőce21
@csak úgy...: (19:16) Te már most @csak húgy...: vagy!
Te jóindulatú Ökör...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.