Foglalkozzunk kicsit a népi bölcsességekkel, hiszen ezek is nemzeti hagyományaink részét képezik. Szinte kivétel nélkül orbitális nagy közhelyek, az esetek többségében mégis komoly igazságalappal rendelkeznek. Általában – épp közhely voltukból adódóan – elengedi őket az ember a füle mellett. Nem foglalkozunk velük egészen addig, ameddig közelebbről, vagy távolabbról érintetté nem válunk az igazságuk által.

(Forrás: bloggerbob.blog.hu, RonaGyuri által)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
@RonaGyuri: Az ill-konztervatív Orbán tobzódásáról

Már maga a gondolat is árulkodó, de ha belegondolunk???

Beszámolók szerint: „A Magyar Közlönyben megjelent határozatban a kormány egyetértett azzal, hogy a külgazdasági és külügyminiszter tulajdonosi joggyakorlása alatt - a feladat- és hatáskörébe tartozó feladatok megvalósításának támogatására - megalapításra kerüljön, az állam 100 százalékos tulajdonában álló zártkörű részvénytársaság.”!
A dolog már magában is pikáns egy magát konzervatívnak képzelgő bagázstól, de Orbán vonatkozó hablatya még ennél is olyanabb.
A minap kijelentette, hogy „a magyar cégektől azt várja a kormány, hogy külföldről annyi pénzt utaljanak haza, amennyit a külföldi cégek kivisznek innen”. Ami ugye már magában is meglehetősen pikáns értelmezés, de ha belegondolunk abba, hogy a „pénzek hazautalása” dolog valahogy a köztudatból kimarad, sőt a kormányzati politika ezt bünteti is. Hazai vonatkozásban mintha nem is lenne, pedig igen jelentős volument tesznek ki a külföldön élő és dolgozó valódi – s ezért legjobb esetben is II. osztályú – állampolgárok hazautalásai! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Sport - 2020. September 17., 21:23
Továbbjutott a Fehérvár Máltán
Itthon - 2020. September 17., 20:28
Gyászol Hajdú Péter