Húsz éve voltak szomszédok, most a Blikknek beszélt arról Jenő, hogy hiányzik a férfi, aki fejbelőtte.

Fejbe lőtte legjobb barátját, akinek mégis hiányzik Zoltán – már alig várja, hogy hazajöjjön a börtönből

Hiába élte túl a saját kivégzését Nagy Jenő (53), mégsem boldog. Hiányoznak a szomszéd tanyán élő, legjobb barátjával folytatott beszélgetések, az éjszakába nyúló borozgatások. Pedig éppen Zoltán az, akit a bíróság jogerősen öt és fél év börtönre ítélt, mert öt éve másfél méterről, hátulról fejbe lőtte őt.

Jenő épp végzett az utolsó fordulóval, a búzát hordta be a portájára, amikor érkezésünkkor rányitotta a Blikk az ajtót. Fejcsóválva magyarázta, hogy mindennap eszébe jut Zoltán, aki január óta börtönben ül.

– Csak a műtét után, a kórházban tértem magamhoz, semmire nem emlékszem a történtekből. Innen operálták ki a golyót – mutatta a Blikknek a homlokát Jenő. – Zolival több mint húsz éve vagyunk szomszédok, kizárt, hogy az életemre tört volna. Igaz, korábban emberölésért 20 év fegyházbüntetésre ítélték, de amikor a szegedi fegyházban tűz ütött ki, több börtönőrt is kimentett, így kegyelmet kapott. A barátom leghamarabb két év múlva szabadulhat, kedvezménnyel. Remélem, újra le tudunk majd ülni és jókat borozgatunk, ahogyan régen – árulta el a férfi.

A gyilkossági kísérlet mélyen megrázta a tanyavilágot. A helyiek meg vannak győződve róla, hogy rossz ítélet született, nem a valódi tettes került börtönbe. A környékbeli gazdák fogós kutyát szereztek, volt, aki többet is, hogy így védje a portáját, az életét. Ahogy Sz. Zoltán felesége, Edit (69) asszony is. Házát magasra nőtt bokrok takarják, ha a postás néha levelet hoz a férjétől, akkor felhívja az asszonyt, aki kijön érte a poros útra.

– Hiszek a férjem ártatlanságában, még csúzlija sem volt, nemhogy pisztolya – panaszkodott a Blikknek Zoltán felesége, Edit (69). – Nem is értem, mi alapján ítélték el, hiszen oka sem volt rá, hogy ilyet tegyen. Zoltán már akkor rákos volt, amikor letartóztatásba került. Ismerősei aggódnak érte, és abban bíznak, hogy nem romlik az állapota, és megéri a szabadulását.

A vádirat szerint Nagy Jenő éppen Sz. Zoltán tanyáján volt, amikor hátulról a lövés érte. Sz. Zoltán a bíróságon azzal védekezett, hogy a lövés pillanatában ő a házban volt, csak a kutyaugatásra ment ki. Jenőt az autójába ültette és kórházba vitte. Sz. Zoltán hiába tagadta a bűnösségét, a kezére és a ruhájára tapadt lőpor buktatta le.

Forrás: Blikk

Kép: Pixabay

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Málna
Egyszer már megölt valakit. Lőpor volt a kezén és a ruháján. Tényleg érthetetlen, hogy miért csukták le.:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.