Már ötezer körül jár az azonosított fertőzöttek száma.

Nagyot növekedett a magyar fertőzöttek száma: több tucatnyian kapták el a koronavírust

Negyvenhárommal 4696-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, nincs újabb elhunyt – közölte a koronavirus.gov.hu vasárnap reggel.

A kormányzati portálon azt írták: az új típusú koronavírus-fertőzés miatt elhunytak száma változatlanul 602, 3499-en gyógyultak fel a betegségből. Az aktív fertőzöttek száma 595. Az aktív fertőzöttek 34 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 44 százaléka budapesti.

Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (2091) és Pest megyében (703) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (382), Komárom-Esztergom (315), Zala (265), Csongrád-Csanád megye (151), Borsod-Abaúj-Zemplén (145), Veszprém (108) és Győr-Moson-Sopron megye (103), a sor végén Békés és Tolna megye áll (18-18).

Kórházban 73 koronavírusos beteget ápolnak, közülük hatan vannak lélegeztetőgépen. Az oldal adatai szerint 7184-en vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma elérte a 360 772-t. Kiemelték: a járvány továbbra is jelen van, és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van.

Emlékeztetnek arra, hogy a további szigorítások elkerülésére vezették be a beutazási korlátozásokat. A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknek a járványügyi kontaktkutatás következtében elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk. Az operatív törzs a hatósági házi karantén betartásának fokozott ellenőrzésére kérte a rendőrséget. Ha valaki az országba visszatérve mentesülni szeretne a hatósági házi karantén alól, ezt negatív PCR-teszt esetén teheti meg, amelyet a saját költségén kell elvégeztetnie. Az általános szabályok változatlanok: továbbra is viselni kell a maszkot az üzletekben, a tömegközlekedésben, és továbbra sem tartható 500-nál több résztvevővel zenés, táncos rendezvény – tették hozzá.

Forrás: MTI

Kép: Pixabay

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Rockxy
kurvakönnyű járványt csinálni.
a nátha is koronavirusos buli.
Sámannus
A mi bumburnyákunk is össze futhatna már valakivel, hogy megvédje
Pálinkás Pál
@tudode: megértelek...de én az elhunytak statisztikájáról beszéltem...de akár megnézhetnénk a kórházban kezeltekét is,ha lenne...ott is sem találnál olyat ,aki csak a korona miatt van kórházban...és nincs mellette egyébb súlyos baja!!
tudode
@Pálinkás Pál: ..
Tekintettel arra, hogy nem vagyok orvos, csak időnként kórházi ápolt, nem láthatok bele, csak következtetni lehet a feltett kérdésre.
.
Amit tapasztaltam (szerencsére a koronát még nem), azt tapasztaltam, hogy pl. 40 évvel ez előtt kórházi fertőzés miatt egy hétre kómába kerültem, legyőzte a szervezetem a fertőzést, és az óta is többször szorultam kórházi ápolásra, és "csak" egy húgyúti fertőzéssel távoztam.
.
Pl.
.
------- TAVALY IS TÖBBEN HALTAK MEG KÓRHÁZI FERTŐZÉS MIATT, MINT AUTÓBALESETBEN
.
ataszjelenti.blog.hu/2019/11/12/tavaly_is_tobben_haltak_meg_korhazi_fertozes_miatt_mint_autobalesetben
.
www.antsz.hu/data/cms93503/NNSR_2018.pdf
.
Tehát a klf-képpen mutálódó Coviddal csak bővült a kórházi fertőzések száma, ami félelmetesnek tűnik, és nem is szívesen dicsekednek vele azok az benne vannak a süüjében.
Pálinkás Pál
@tudode: ez bizony így van...engem az egészben az dühít a legjobban hogy kikiáltották mumusnak a Covidot...,ami létező dolog, bár veszélyessége kérdőjeles...,igen van olyan korcsoport,meg egészségi állapot akikre halálos is lehet...de ezeket az embereket bármilyen betegség elvinné...csak most rá lehet fogni a koronára...valóban hihető szerinted hogy egy ekkora "világjárványnál" nem lennének már tele a világ nagyvárosai a hajléktalanok hulláival???mert ők aztán igazán tesznek magasról a rendeletekre...mégis valahogy állandóan a zárt ,idős közösségekbe alakul ki...szándékosan írtam az idősen,mert a börtönök is zártak,de ott általában nem aggastyánok vannak becsukva...laktanyákból sem hallottam még fertőzési gócot ...azért ezeken el kéne gondolkodni,nem beszopni a média hisztijét...persze a politikusok generálják az egészet..összegezve...Covid járvány létezik,de egy átlag egészséges emberre cseppet sem veszélyesebb mint a minden ősszel beköszönő influenza!!!
tudode
@Pálinkás Pál: .
Én már akkor megjöttem, mikor egy ösztöndíjas volt az első Covidos, aztán egyet, kettőt kitoloncoltak, vagy mit csináltak, mert nem tartotta be a regulát.
.
Van egy, két eszköz annak a kezében, aki "az első csatát megnyerte", bárminek a titkosítása, mint pl. az olajügyek 80 évre való titkosítása, de azért a Covid az más, mert nem kér engedélyt őféleségétől, aki még a saját törvényeire is tesz, hogy teheti-e a dolgát az új vírus, vagy sem.
.
Összekeverik a vírust, a migráncsokkal, akkor amikor, tényleg a hajléktalanok azok a testnedveiket Isten szabad ege alatt ürítik ki. A katonákról annyit, hogy hősi halottá nyilváníthatják, oszt annyi!
.
Morbid, de a kutya is idővel hasonlít a gazdájára, az ország sem különben hasonlít arra, aki naponta a passzátszelet fújja, szakbarbárként, mert nekik a hatalom és a lóvé fontos, bármit kurutyolnak!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.