A járvány kitörésekor talán azt hittük, hogy ebben az évben nagyon sok projekt és építkezés leáll, erre azonban rácáfoltak az irodafejlesztők: 106 ezer négyzetméternyi irodaterület készülhet még ebben az évben.

Tudja, milyen új épületek nyomják fel leginkább egy környék értékét?

Telecom székház, Budapest – fotó: Unsplash

Persze, ha senki nem ütemezi át a projektjét 2021 elejére. Egy környék legfontosabb feljesztásai pedig ma az irodaházak. Nézzük hát hol, és milyen épület születik most Budapesten!

Mostanra értünk el arra a pontra, hogy az elkészülő több tízezer négyzetméternyi új irodaterület eleget tud tenni a hazai cégek, bérlők csökkenő keresletének. Ezt mutatja a már második negyedévben növekvő üresedési ráta, ami 2019 végi 5,6 százalékos mélypontja után mostanra 7,3 százalékra emelkedett. De itt várhatóan még egyáltalán nincs vége az üresedés növekedésének. A budapesti irodapiac lendületes fejlődésben volt a járványhelyzet kezdetén, a fejlesztői aktivitás tovább erősödött az év első felében, és a folyamatban lévő beruházásoknál sem jelentettek be csúszásokat. A kínálat tehát szépen növekszik, erre nagyon jó példa, a legutóbb bejelentett H2Offices összesen 65 ezer négyzetméteres irodakomplexum az Váci úti irodafolyosón.

Portfólió

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.