Az utóbbi hét napban emelkedik az új koronavírus-fertőzöttek száma. A megbetegedések havi átlaga mostanra meghaladta a márciusi értékeket.

Márciusi szinten az esetszámok növekedése: aggódik a virológus

Teszt! Még több teszt és maszkviselés!

– reagált a Népszavának Kemenesi Gábor virológus arra, hogy az elmúlt hét napban nő az új koronavírus fertőzöttek száma.

Vasárnap reggel 43 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a vírust, ezzel vasárnap este 4696 a beazonosított fertőzöttek száma. Ennyi új esetre utoljára 81 napja, május 21-én volt példa. Bár az új fertőzések száma továbbra is nagyon alacsonynak mondható, az elmúlt napok jelentései egyértelműen a járvány terjedésének gyorsulásáról számolnak be.

Most az esetszámok havi átlaga (21,3) több mint márciusban (18,1) volt, amikor is bezárták az országot.

Aggasztónak találom az esetszám növekedést, ráadásul baj az is, hogy nem egy-egy góc pontról beszélünk. Az új esetek nem egyetlen eseményhez köthetők, hanem az ország különféle helyein találtak rá az új pozitív esetekre. Ez azt jelenti, hogy új fertőzési láncolatok indultak el. Ennek meg az a következménye, hogy még több új fertőzés lesz.

- mondta Kemenesi.

(Népszava)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gazella
Felesleges... maszk semmit nem véd.. amúgy ennek a járványnak is le kell futni a körét.. Sajnos. Nem kell említenem a spanyol náthát vagy a pestist.. esetleg a kolera is...
division
@Pálinkás Pál: A legtöbb veszélyes vírust a denevérek terjesztik, így aki ezzel foglalkozik, akár jobban is láthatja az esetleges összefüggéseket.
Pálinkás Pál
@division: hát ez közel sem igaz...több ,halálosabb vírusokat terjesztenek a patkányok,szúnyogok...de ebbe most ne menjünk bele...tehát ha neked van egy doktorid a denevérekhez...akkor már szakértő vagy a humán virológiában is,igaz??? na ne röhögtess!!!
division
@Pálinkás Pál: Egy virológus sok mindenhez kell értsen, akár állati, akár emberi.
division
@Eladott Ország: Szerintem te enyhén fogyatékos lehetsz. Már írtam, ne írogass nekem, mert nem nyitom meg az obszcén képeidet. Keress másik szex partnert magadnak, én a nőket szeretem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.