Nehéz az élet az államilag támogatott fehér férfiak számára, na.

A Facebook letiltotta Demeter Szilárd posztját, aki ezután egy Holokauszt-áldozathoz hasonlította magát

Komoly véleménycikket írt az Origo-ra Demeter Szilárd. A miniszteri biztos, aki "koordinálja a magyar könnyűzene megújítását és társadalmiasítását," emellett a PIM vezetőjeként milliós támogatásokról dönt, láthatóan elnyomva érzi magát, amiért egy posztját vette célba a közösségi médium algoritmusa.

Az oldal egy olyan posztot törölt le, amiben Demeter megosztott volna egy róla írt kritikus cikket a Magyar Narancsról, ahol állítása szerint "lebuzizták." A lap ugyanis szexuális hasonlatot használt arra a gyakorlatra, amivel Demeter a rockzenekarában játszó zenésztársának évi 6.6 milliót ad a PIM pénzéből tanácsadásért. Ezután a tiltásról készült képernyőfelvételt is kirakta volna, de mivel azon is látható volt az a bizonyos b-betűs szó, ezt sem engedte kirakni.

(A Narancs és Demeter között korábban is volt probléma, miután a férfi engedély nélkül közölt le egy vele készült interjút.)

Megértőbb volt azonban vele szemben az Origo (akik korábban az említett ominózus interjút is gondolkodás nélkül átvették), ahol be tudta mutatni mindkét posztját, kifejthette véleményét a Facebook kettős mércéjéről, ráadásul felelős szerkesztői döntésként azt is engedték, hogy ilyen dolgokat írjon melléjük:

Ezzel a Facebook politikai terepre lép: akárcsak Dr. Mengele, megítéli a bevagonírozott embereket, és ránézésre, önkényes döntés következtében egyeseket a gázkamrába küld.

A Facebook bevallottan nem tökéletes algoritmusai eléggé akadozva szűrik az óriási mennyiségű tartalmat, és elég gyakran hibáznak. A Holokauszt pedig a 20. század legszörnyűbb népirtása volt, amely során több mint 6 millió, elsősorban zsidó származású embert irtottak ki a nácik.

Szóval mindenki döntse el, illik-e ide ez a hasonlat.

Kép: MTI/Soós Lajos 

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Szegény "kiirtásra ítélt" Demeter! Amint ráérek sajnálni fogom! Mindenesetre, az általa képviselt színvonal őt minősíti. Azért mi előtt tűzre vetik szegény fejét, még gyorsan osszon ki pár millát a haverjainak!
Nessy
Szegény "kiirtásra ítélt" Demeter! Amint ráérek sajnálni fogom! Mindenesetre, az általa képviselt színvonal őt minősíti. Azért mi előtt tűzre vetik szegény fejét, még gyorsan osszon ki pár millát a haverjainak!
Nessy
@Horizont: Ott nem vitte volna ilyen magasra Orbán a dolgát! És nem ennyi pénzért!
justhpeter
Nem szeretnék Demeter Szilárd helyében lenni. Az egysejtűek is magasabban vannak.
Giovanni Alba
Az MTI-ben milyen algoritmus dolgozik, hogy nem engedi megjelenni egy parlamenti párt közleményét?
ómió
Majd, ha "píszí" lesz és efftársi, akkor "posztolhat"!
RonaGyuri
Lehetne akár csak egy apró nyelvhelyességi hiba

azonban így inkább konkrét példa arra, hogy ez a rögvalóság

Az az igazság, hogy már a 60-as években is voltak kolozsvári barátaim, akik – sajnos én is csak egyéni idétlenkedésnek vettem – erőszakos módon akartak előírni bizonyos nyelvi fordulatokat. Aztán később kezdték elárasztani az országot és mostanra ott tartunk hogy ők diktálnak, s sajnos nem csak nyelvi kérdésekben!
A derék orogo.hu-n a főoldali kínálóban egy érdekes félrecsúszott mondat olvasható:
„Beszélgetés Lezsák Sándorral az új drámájáról, a külhoni magyar nyelven játszó színházakról és a kortárs színdarabokról.”! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.