A külföldi utazásoknak is szerepük lehet.

FIgyelmeztetnek a szakértők: egyre több a fiatalabb koronavírus-beteg

Júliusban a Magyarországon regisztrált fertőzöttek 44 százaléka a 40 év alatti korosztályból került ki. Az esetek jelentős része köthető volt külföldi utazáshoz.

Az intézményi fertőzések felszámolásával júniusban a 60 éves, avagy a náluk idősebbek körében jelentősen csökkent a fertőzések száma, júliusban pedig már csak 63 fertőzöttet észleltek ebből a korosztályból.

A leginkább veszélyeztetett korosztály aránya az összes fertőzött közül az eddigi legalacsonyabb, mindössze 17 százalékos. Ezzel szemben a 40 év alattiak megbetegedésszáma folyamatosan emelkedik, júliusban már az aktívabb korosztály tette ki a fertőzöttek 44 százalékát – derült ki a Semmelweis Egyetem által, országos adatok alapján végzett elemzésből.

A fertőzöttek közül sokan jártak külföldön közvetlenül a megbetegedésük előtt, vagy találkoztak olyan rokonukkal, barátjukkal, vagy kollégájukkal, aki külföldi utazásból tértek haza. Ez az egyik fő oka annak, hogy Magyarországon jelenleg az aktívabb korosztály körében terjed a vírus.

Külföldi utazás után alapos megfontolást és körültekintést igényel az idősebb hozzátartozók felkeresése is, mivel az ő esetükben a betegség lefolyása jellemzően jóval súlyosabb. A Semmelweis Egyetem továbbra sem javasolja a külföldi utazást.

Forrás: Blikk

Kép: Pixabay

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
hatalmas szám lehet...mivel 10 ezer vizsgált személyből találtak 3 pozitívat...ezek szerint kb 1.3 aktív korú a fertőzött...ez olyan szám,ami miatt félek kimenni az utcára!!! már mindenki hülyének nézi a lakósságot??? az adatok nyilvánosak,bárki megnézheti...persze elnézve az elmúlt hónapok történéseit...azért bejön nekik ez a média hiszti...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.