A szennyvízminták elemzései azt mutatják, hogy Budapesten és Debrecenben is növekedni fog a koronavírus-fertőzöttek száma.

Kásler figyelmeztette a fegyelmezetlen magyarokat

Kásler Miklór emberminiszter videós üzenetet tett közzé a helyzettel kapcsolatban.

Azt mondja, ezek a hírek óvatosságra intenek minket, és arra hívják fel a figyelmet, hogy

„a nyári szünidő alatt a jól megérdemelt pihenésünket töltve veszítettünk a fegyelmezettségünkből, nem tartjuk a távolságot, nem viseljük a maszkot, nem figyelünk oda arra, hogy zárt térben tartsuk meg a szociális távolságot, szabadtéri rendezvények esetében pedig rendkívül nagy torlódások vannak a mosdók környékén”.

Kásler szerint fegyelmezettséggel lehet konszolidálni a helyzetet, máskülönben „minden egyéb szabályozást folyamatosan kontrollálni és felülvizsgálni kell”.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Kásler! Azt mond meg hova tűntél a járvány alatt? Fegyelmezetten lapítottál nehogy hülyeségeket mondj? Javaslom, hogy a kormány fegyelmezetten lássa el az egészségügyi intézményeket, nyugdíjas otthonokat a védőfelszerelésekkel. A főváros szólt, hogy mennyi felszerelésre van szükségük az intézményeikben, de ti külföldre többet adományoztatok, mint amit a főváros kapott.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Az emberek pofátlansága már akkora, hogy lazán bemennek az élelmiszerboltokba maszk nélkül. Nem eggyel találkoztam ma is.
Pálinkás Pál
@simmering73: mert csak pár hozzád hasonló hiszi hogy ér valamit.
simmering73
Pont az ilyen idiótákról beszélnek a híradóban. Remélem rövidesen nagyobb szigorra kapcsolnak a hatóságok.
Nessy
@Pálinkás Pál: Az hogy te elkapod, és vagy túléled, vagy nem, az a te bizniszed! De az hogy esetleg még nem is tudsz róla, és már fertőzöl, aminek többen áldozatúl esnek az már felelőtlenség, hogy finom legyek.
Volt aki szintén badarságnak tartotta a fertőzés veszélyt, aztán a sors fintora, hogy a fertőzésbe halt bele.
Pálinkás Pál
@Nessy: erről tegnap referáltam,nézz utána
Nessy
@Pálinkás Pál: Ha neked nincs senki, akit féltesz, az a te problémád. Sokunknak van! Én már megettem a kenyerem javát, de a fiatalok előtt még ott az élet! És nekem nincs jogom azt elvenni azzal, hogy felülbírálok sok hozzáértőt.
advocat
Sajnos az intézkedésre jogosultak semmit nem csinálnak. Akkor? Pedig mindenkinek az érdeke lenne! Ennyit rólunk. Legfeljebb beledöglünk.
human
Kásler! Azt mond meg hova tűntél a járvány alatt? Fegyelmezetten lapítottál nehogy hülyeségeket mondj? Javaslom, hogy a kormány fegyelmezetten lássa el az egészségügyi intézményeket, nyugdíjas otthonokat a védőfelszerelésekkel. A főváros szólt, hogy mennyi felszerelésre van szükségük az intézményeikben, de ti külföldre többet adományoztatok, mint amit a főváros kapott.
Pálinkás Pál
@Nessy: "Én már megettem a kenyerem javát, de a fiatalok előtt még ott az élet! " Nos ...látod mennyire logikátlan vagy...éppen a fiatalok azok,akiket jóformán semmi veszély nem fenyeget...változatlanul azt mondom,nézd az adatokat...a világ melyik részén esnek áldozatul fiatalok??? ja hogy sehol?? "Volt aki szintén badarságnak tartotta a fertőzés veszélyt, aztán a sors fintora, hogy a fertőzésbe halt bele. " ezzel a mondattal kire gondolsz??? mert az elhunytak listáját,alapbetegségeit végignézve erősen hiteltelen ez a kijelentés...!!!
Pálinkás Pál
"nem figyelünk oda arra, hogy zárt térben tartsuk meg a szociális távolságot"...ez megint egy logikai bukfenc...ha a vírus valóban terjedne levegőben, akkor a légmozgások következtében sokkal messzebb eljut szabad téren,mint egy zárt helység belterében...arról nem is beszélek hogy a biztonságos távolság olyan 4-5 méternél kezdődik ilyen esetben..
ómió
"Hálából" - efftársilag - gyilkosnak volt "becézve"!
Nessy
@Pálinkás Pál: Talán, ha olvasnál is, akkor pont arról beszélnek a virológusok, hogy egyre több a 40 körüli beteg! Lehet, hogy túléli, de a szövődmények később jelentkeznek, amelyek erősen ronthatják a további éveinek az életminőségét. De tudod mit, tégy amit akarsz!
Gazella
Hu kókler te agymosott segginvikátor. Jobb ha befogod a szád.. azt sem tudod hogy mi a "járvány" szó jelentése???
Gazella
@Nessy: milyen virológus??? Aki elzártan kommunikál a vírussal?? ... ne hogy már nem tudják a járvány szó jelentését?? Addig lesz halál amig àt nem esünk mindannyian ezen a járványon. Blabla tudd, én átestem és mégis élek. Újra áteshetek rajta.. de már még erősebb a szervezetem... az immunrendszerem. Arra is gondolj; hogy rengeteg fiatal átesett rajta, van akiről tudjuk és van olyan fiatal aki még saját maga se tudta hogy átesett rajta.. A fiatalok zömének.erős az immunrendszere..
A krónikus betegeket elviszi még akkor is ha véletlen kap vakcinát, de gondolj bele amikor a vakcina ütközik a beteg által szedett gyógyszerekre, hogy reagál.. stb... et cetera.
Gazella
Röviden hozzáteszem hogy a vízben már pár éve lapul ez a vírus...
Nessy
@Gazella: mi azt illeti száz évvel ezelőtt ha az egyik gyerek bárányhimlős lett, mellé fektették a többit is, hogy átessenek rajta ők is. Aki esetleg belesüketült, az így járt. A felnőttnek meg ha pechje volt övsömörös lett, miután ugyanaz a kórokozó okozza.
Nessy
@Gazella: Amennyiben igazad van, akkor kéretik csendben tudomásul venni, amikor a fertőzés miatt az idős otthonokban, kórházakban növekszik a halálozási esetszám, és nem bűnbakokat keresni!
advocat
És ebben - kivételesen - igaza van. A 10 parancsolat erről nem rendelkezik.
Pálinkás Pál
@Nessy: Nem beteg több,hanem fertőzött...a kettőt ne keverd össze.,..beteg az ,aki ellátást,.beavatkozást igényel...a negyvenes korosztályból lámpással kell keresned olyat aki ne adj isten kórházba kerül miatta,ha mellette nincs egyébb súlyos betegsége...a virológusok...na ne röhögtess...csak azok szólalhatnak meg a médiában akik járványpártiak, a többi letiltva...valahogy sehol nem látom a világon hogy leülnének egy nyilt vitára azokkal akik szerint korántsem olyan veszélyes ez a járvány...na vajon miért??? segítek neked, mert az adatok alapján nem kell virológusnak lenni ,bárki két perc alatt romba dönti a hivatalos "járvány" álláspontot...utoljára leírom,utána már szarok a témára...jelen adatok szerint kb a világ lakósságának 15 %-ra veszélyes a vírus,különböző okokból...és akkor rendben is van ,hogy a maradék 85 % is szívjon miatta,igaz???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.