Vesztegetés elfogadásának bűntettével vádolja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség azt a háziorvost, aki pénzért valótlanul igazolta le az egyik páciense keresőképtelenségét, illetve gyógyszereket írt fel úgy, hogy a betegeket meg sem vizsgálta.

Vesztegetéssel vádolják és nagy valószínűséggel börtönbe megy a korrupt háziorvos, akit ráadásul még csőbe is húztak

A vádirat lényege szerint a Nyíregyháza közelében lévő településen dolgozó háziorvos egy betéti társaság nevében végezte a munkáját, melynek során igazolhatott keresőképtelenséget és írhatott fel gyógyszert is a páciensek részére.

Az elmúlt év júniusában az egyik helyi lakos megjelent az orvosi rendelőben, és azt kérte a vádlottól, hogy két hétre visszamenőleg igazolja le keresőképtelenségét – írja az ügyészég honlapja.

A vádlott erre hajlandó volt, de cserébe 13 000 forintot kért a pácienstől. A férfi fizetett is a vádlottnak, majd azt kérte, hogy az egyébként az orvosi rendelőben meg nem jelent két gyermeke részére írjon fel gyógyszereket, amit a vádlott teljesített.

A 13 000 forintért a vádlott megszegte a kötelességét, mert valótlanul igazolta le két hétre visszamenőleg a keresőképtelenséget, noha a páciense nem is volt ilyen állapotban, továbbá úgy írt fel gyógyszereket, hogy a gyermekeket nem vizsgálta meg. Nem volt szükségük ezekre az orvosságokra.

Egyébként a férfi a valótlan igazolást nem használta fel táppénz igénylésére és a recepteket sem váltotta ki, szándéka kifejezetten az volt, hogy lebuktassa a szerinte korrupt háziorvost. A férfivel szemben a rendőrség az eljárást megszüntette, mert nem követett el bűncselekményt.

Az ügyészség a beismerő vallomást tett háziorvost önálló intézkedésre jogosult személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntettével vádolja, amely bűncselekményért a törvény szerint 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

Amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz, és nem kéri a tárgyalás tartását, az ügyészség szerint 1 év 5 hónap börtönbüntetésre kell ítélni, valamint el kell tiltani az orvosi foglalkozás és a közügyek gyakorlásától is. Ezen felül a 13 000 forint vesztegetési pénzre vagyonelkobzást kell elrendelni.

Az eljárás a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik.

(ügyeszség)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Az ebben az esetben a kérdés, hogy
.
13.000 froncsiért 1,5 év,
.
akkor 13 milliárdért hány életet kellene rácsos ajtó, ablak mögött kotlani, ha az iGAZSÁG SZOLGÁLTATÁS rá merne kattanni!
jesz
várjuk ki a végét...itt minden lehetséges...még az is, hogy az orvost kényszerítették, ő meg félős, ezért tette amit tett...ha pénzéhes lett volna, a tizenháromezret nem fogadja el... Harmincat talán...

Úgyhogy a vesztegetőt rövid láncon, kenyéren és vizen egy csótányosba zárni..
Mary
Volt kitől tanulni, kormányunk tagjai napi szinten milliárdpkat nyúlnak.le, de ők csak kinevezést kapnak érte
Lehet luxushajón kurvázni közpénzből, lehet 29 ezer gyerekpornó képket nézegetni, haveroknsk milliárdos beruházást adni, semmi nem történik.
Pálinkás Pál
azt a hernyó feljelentőt belerúgni az árokba!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.