Komoly kockázatot vállalt kedden a politikai túlélésért küzdő, vélhetően elcsalt választáson újrázó Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök, aki gyakorlatilag az egész országban lekapcsoltatta az internetet, írja a Guardian. A fehéroroszok újabb tüntetéseket szerveztek, de eléggé megnehezíti most a helyzetet, hogy elvágták őket a külvilágtól. A mobilinternet használhatatlanná vált, a legnépszerűbb üzenetküldő appok pedig elérhetetlenek lettek. A demonstrálók így most minden erejükkel azon vannak, hogy virtuális magánhálózatra vagy wifire kapcsolódjanak. Lukasenka a lépéstől azt reméli, hogy a tömeges tüntetések abbamaradnak. Arra, hogy egy országban szándékos leállítják az internetet, példátlan a modern Európában. Az emberek most híreket se tudnak olvasni, mert a legnépszerűbb portálok sem nyithatók meg, a televíziós híradásokat pedig a kormány kontrollálja.

Forrás: 24.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Magyarország jövőjét láthatjuk élőben.
human
@Szeparepa2: Mennyi mindent hagytunk eddig. Na jó, ha az internetet lekapcsolja Orbán, akkor lehet, hogy lesz zúgolódás.
Nessy
@human: Azt hiszem talán az lenne az egyetlen ami felrázná az embereket. Lásd: netadó! Bár kitudja. Egyre magasabb az ingerküszöb, és minden csoda három napig tart. Aztán mindenki igyekszik megint kényelmesen elhelyezkedni a trutyiban, és csak arra figyel ne lötyögtessék.
human
@Nessy: A fehéroroszok hosszú utat jártak meg azért, hogy most talán lerázzák magukról a diktatúrát. Mi még csak az út felénél járunk. Ha Orbán jól játsza a húzd meg ereszd el taktikát akkor uralkodhat addig mint Lukasenkó. Ami a Lukasenkóénál is hamarabb vezethet a bukásához az az, ha türelmetlenné válik és ütemet téveszt. Akkor felgyorsulhatnak a folyamatok amit már nem fog tudni lekövetni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.