Lőterekkel is rendelkező multifunkcionális szabadidős sportlétesítményeket terveznek országszerte.

Tizenegy újabb honvédelmi sportközpont kialakításáról döntött a kormány egy, a keddi Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint. A 444.hu azt írja: a kormány tavaly karácsonykor is bejelentett öt ilyen központot, a 11 újabb ezen felül épül majd.

Újabb honvédelmi sportközpontok építésébe kezd bele a kormány

A honvédelmi sportközpontok lőterekkel is rendelkező multifunkcionális szabadidős sportlétesítmények lesznek, amelyek

„közösségi programok, sportlövész, küzdősport, általános képességfejlesztő foglalkozások, valamint elméleti képzések megtartására lesznek alkalmasak”.

A mostani kormányhatározat alapján ilyen sportközpont épül majd Kisvárdán, Körmenden, Nagykanizsán, Berettyóújfalun, Pécsen, Sárospatakon, Makón, Szekszárdon, Székesfehérváron, Kecskeméten és Zalaegerszegen. A tavaly kijelölt öt helyszín Balassagyarmat, Újfehértó, Szarvas, Szigetvár és Baja volt.

A portál megjegyzi: Simicskó István hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos júniusban arról beszélt, hogy valamennyi járásban épül majd honvédelmi sportközpont, amelyek egyik célja egy „sportolónemzet felépítése”.

Cikk- és címlapkép: MTI/Vasvári Tamás

(444.hu)

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
A fél ország lassan romokba hever, mert ahol ellenzéki lett a vezetés, oda még a megígért pénzek sem érkeznek meg, de baromságokra, urizálásra milliárdokat költ a kormány!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@ómió: A privatizáció során éppen a Fidesz-elit apukái és egyéb rokonai haraptak ki néhány nagyobb szeletet. Persze, azok az ""apukák"" is párttitkárok, KISz-titkár csemeték felmenői és egyéb, pl. vendéglátóipari vezetők voltak. Azok nem voltak ""efftársak"", hiszen csak a rendszer gyengítése céljából ültek ott, ahol ültek, nemdebár.
Roppant jól szórakozom az ilyen ""efftársi"" jelzővel beküldött kommentjeiden, mert a koromnál fogva még emlékezhetek rá, hogy azok az orbáni korifeusok az általad említett rendszerben milyen sarzsikat töltöttek be. Éppen az ""efftársi"" klikk második vonala volt a nevükre írva. Soha nem lett volna rendszerváltás (a Füstös egyszer ki is mondta, hogy:: ""Nem az elvvel, a személyekkel volt a baj!""), ha a mai elit nyúlhatott volna elsőnek a kondérba. A merőkanálért ment a harc, nem a merítés ténye miatt. És erre az Orbán család szürke életútja a legjobb bizonyíték. Azokkal a ""nemstróman"" mészárosokkal, simicskákkal (talon), borkaikkal, simonkákkal, stb. körbevéve.
kokopelli
@Aki Én: ...miért "efftárs" nála az "ellenség"? Lehet hogy éjjeleken át izzadott mire megszülte az "efftárs művet"! Amit a "rámhazudni" baromságával kikerekített! Nem tudom honnan írogat,de a magyar nyelv nem az erőssége! Már gyerek-
ként a " ne kend rám a te..." használtuk! (;-)) O mio babbino caro...!
ómió
@namihami:Megpróbálsz néhány görcsös erőfeszítést tenni, hogy még az Antall kormány idején indult, elfuseráltabbá már nem is tehető, un. "kárpótlási" bizniszt összemosd a "társadalmi tulajdon" privatizációnak becézett efftársi szétlopásával?! Nem fog menni! Az két külön "kasztot" érintett! A "privatizáció" a főefftársi szintet - Böszme vezéretek is akkor lett milliárdos - mig a "kárpótlás" a plebset meg - ahogy írod - a "második vonalat" érintette! "Más-más lépték"! Még akkor is, ha ez az "első vonal" mentegetésének efftársi pihe-puha érzetét kelti!
namihami
@ómió: ""A "privatizáció" a főefftársi szintet - Böszme vezéretek is akkor lett milliárdos - ""
Csak egy apró (Apró) észrevétel: nem (NEM) akkor lett milliárdos, már az volt. Ellentétben az Orbán apuka, a Szájer apuka, a Rogán család tagjaival. A nyomdász testvér neve most nem jut eszembe.
Az, hogy az apósáék családja segített neki/rajta, azt sose tagadtam, de nem a ""privatizáció"" alapozta meg a vagyonát. már volt neki. Ellentétben a fent leírt családok tagjaival, akik még az alapozásnál tartottak akkoriban. Aztán 2010-től kissé mégjobban meglódult a szekér. És ekkortól már pusztán versenytárs nélküli ÁLLAMI megrendelések gazdagították a vezérkari elit vagyonát.
ómió
@namihami: De bizony - ne "szerénykedj" - akkor lett! Amikor az efftárs-anyósi 700 millás kölcsönből "vett" egy olyan üzemet, aminek a raktáraiban 2,5 milliárdot érő árukészlet volt! Előtte a Fittelina-Nomentana féle "elévült adócsalásokkal" ehhez képest csak "zsebpénzt keresett"! Az "Orbán-apuka" meg "kárpótlást kapott" az évtizedekkel korábban a családtól az efftársaid által elrabolt földek után. Közte egy egész kőfejtőt, az "Orbán bányákat" Az efftársi "szekérmeglódulás" pedig a 90-es években volt, amikor több, mint 10000 milliárdnyi "társadalmi tulajdon" tűnt el (bocsi: "lett privatizálva"), miközben az efftársi milliárdosok (és nem a Szájer, nem az Orbán, nem a Rogán), ahogy Böszme vezéretek is, egymásután masíroztak elő a "szőnyeg alól"! És ehhez még "állami megrendelések" se kellettek!
kereső
Ezek lesznek az "új satdionok"??,amelyekből annyit lehet lopni, amennyit nem szégyenlenek? Márpedig a szégyenük/lopásuk/ határa valahol egy messzi galaxisban van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.