Lőterekkel is rendelkező multifunkcionális szabadidős sportlétesítményeket terveznek országszerte.

Tizenegy újabb honvédelmi sportközpont kialakításáról döntött a kormány egy, a keddi Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint. A 444.hu azt írja: a kormány tavaly karácsonykor is bejelentett öt ilyen központot, a 11 újabb ezen felül épül majd.

Újabb honvédelmi sportközpontok építésébe kezd bele a kormány

A honvédelmi sportközpontok lőterekkel is rendelkező multifunkcionális szabadidős sportlétesítmények lesznek, amelyek

„közösségi programok, sportlövész, küzdősport, általános képességfejlesztő foglalkozások, valamint elméleti képzések megtartására lesznek alkalmasak”.

A mostani kormányhatározat alapján ilyen sportközpont épül majd Kisvárdán, Körmenden, Nagykanizsán, Berettyóújfalun, Pécsen, Sárospatakon, Makón, Szekszárdon, Székesfehérváron, Kecskeméten és Zalaegerszegen. A tavaly kijelölt öt helyszín Balassagyarmat, Újfehértó, Szarvas, Szigetvár és Baja volt.

A portál megjegyzi: Simicskó István hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos júniusban arról beszélt, hogy valamennyi járásban épül majd honvédelmi sportközpont, amelyek egyik célja egy „sportolónemzet felépítése”.

Cikk- és címlapkép: MTI/Vasvári Tamás

(444.hu)

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
A fél ország lassan romokba hever, mert ahol ellenzéki lett a vezetés, oda még a megígért pénzek sem érkeznek meg, de baromságokra, urizálásra milliárdokat költ a kormány!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Iskola helyett honvédelmi sportközpont? Hiányzott, mint egy falat lócitrom!...
Nessy
A fél ország lassan romokba hever, mert ahol ellenzéki lett a vezetés, oda még a megígért pénzek sem érkeznek meg, de baromságokra, urizálásra milliárdokat költ a kormány!
kokopelli
A Lölö-nek már meg vannak a lőterek tervei,...és temészetesen a lé %-os elosztása is! Már csak az ország
védelme érdekében,"az égigérő-zöldcsicsergő" közreadásával lepheti meg a Parlamentet,természetesen narancs
szinben!
Ronin2
Lassan már minden katonára jut egy lőtér.
Meg egy tábornok.
Közkatonánk is van?
Egyáltalán van nekünk hadseregünk?
Ui:- "ezzel a sereggel egy beteg qrvát sem tudnánk kirántani a klozetról" / Irwin Shaw/
ómió
Már megint ez az "építés"?! Hát, ez bizony - úgy tűnik - nagyon nem efftársi!
solidedge
Oda járnak majd gyakorolni az 50 ezer Forint alatti nyugdíjból élők. Jó gondolatnak tartom.
Nessy
@solidedge: Aztán ha egy "eltévedt golyó" eltalálja őket, így jártak! :-))
nezelodo
Nem kellene ezen annyit agyalni fiúk, elég lenne a munkásőrseget, és az MHSZ-t visszaállítani, a személyi feltételek adottak, ott kommunistáznak meg libernyákoznak a régi vezetők a fideszben és a keresztény tömegpártban, csak szolgálatba kell újra helyezni őket.
Clavigo
" sportolo nemzet "... Előbb nézz körül a szarrá hízott frakciódban.. Folyik a zsír belőtek ..
Gyütt Mönt
A minap arról szóltak a hírek, hogy rekord szintre emelkedett az államadósságunk. Ezen új hír alapján viszont jól látszik, hogy van itt pénz dögivel, azt sem tudjuk, mire kéne költeni. Most akkor kinek higyjek? Na, majd megkérdezem Shikarit, ómiót, netán durbincsot, ők biztosan tudják a tutit.
Málna
@Horizont: Ő a példa rá, hogy változásra van szükség.
Eladott Ország
Megjelent a Magyar Közlönyben is. Negyven szép, új lőtérrel lesz gazdagabb ez a stadionoktól csecse ország. Valamiért Orbánnak most ez lett a legújabb becsípődése. Tehát örvendjünk, honfitársaim, mert 17 milliárd (17 000 x 1 000 000) forintot költöttünk erre a nemes célra. Ismételgessük szépen: fejenként (a ma született csecsemőtől a százéves dédiig) nagyjából 2 000 forintot adtunk erre. A hajléktalanok is. És még tegyük hozzá, hogy egyetlen egy ilyen lőtér nem kevesebb, mint 425 millió forintba fog kerülni. Én nem tudom, mi a búbánatos franc kerül ennyibe egy lőtéren, de valamiért az az érzés fogott el, hogy már megint megloptak. Nem kicsit, de legalább nagyon. És leszarom, mennyire demagóg, de változatlanul nincs felfekvés elleni speciális matrac az idősotthonnak abban a részlegében, ahol olyan öregek fekszenek, akik már nem fognak felkelni. Ezért az ápolóknak fél óránként kell fordítani őket, ami nem kis mutatvány. Főleg úgy, hogy két ápolóra negyven ilyen idős ember jut, akiket pelenkázni és etetni is kell. De nekünk lőtér kell, mert onnan lehet kurvasok pénzt kitalicskázni. Remélem a kivitelezés során lepottyan némi megbízás Orbán apucikájának, immáron kettő darab vejének és a szomszédjának is. A rokonságnak nem közvetlenül, mert az úgy kínos, hanem alvállalkozóként, mert azt meg el lehet dugni. Ahogy szokták egyébként. Ja, megnyugtatásul közlöm, hogy ezen a negyven lőtéren kívül már készítik elő a következő 67 lőteret, úgyhogy a seggére verünk további 30-40 milliárdnak is. Ha nem kellett olimpia, nesztek, lesz lőtér. Lényeg, hogy legyen midig célod:
www.facebook.com/jenone.bokor/videos/2019647431404578/
legott
Simicskó István, a karatés.
Most nézz rá a képre és bírd ki röhögés nélkül.
Az a baj Simicskóval, hogy fel sem tud ugrani egy pörgő-forgó rúgáshoz, de ha fel is tudna ugrani, miután leesett, minimum 66 csontja eltöretne és megrepedne a lépe.

Ne báncsátok Simicskót, báncsa ő magát!
A mi Hősünk, Magyarország Hőse.
Azért van csak néha van jelen, mert csak néha van jelen a saját tudatában.

Vajon kik mennek ezekbe a táborokba?
Melós svájci sapka orrnyeregre húzva?
Elmennek a sötétek és lőnek - a sötétben.
"Körülöttünk ellenség" - üvölt Grázig hallhatóan a bennük lévő ellenség, mert ezek a mélysötét nagyon magyarok nincsenek egyedül magukban.
Orbán hangja van bennük, amit a sajátjuknak gondolnak.

Short conversation két magyar paraszt között (akik mindig fehérek, de nem mindig heterók):

Hova mész bátyja.
Megyek lőni.
Mire?
Mindenre.
Mé?
Me?

A szellemi magyar ugar csak rád vár!
namihami
@ómió: 09.45: ""Építés?""
Csakhogy ez nem építés (annak gazdasági értékeket előállító haszna van), ez csak a haverok ""alkotmányos költségeinek"" hozzájuthatásához szükséges alibi. (lásd a roppant hasznos stadionokat)
@kokopelli: Lölőnek/Viktornak már az engedélyező pecsét is rajta van a majd a lőtereken kizárólag erre alkalmas kispuskát gyártó vállalkozásán. Pdrsze, lesz közbeszerzés is. Csak valahogy mindig a megfelelő személy nyújtja be a megfelelő terveket.
Nessy
Ez valóban sokkal lényegesebb, mint hogy pl.Szentendre, Vác megkapják a még 2017-nem megígért műemlék védelemre szánt pénzt. Még válaszra sem méltatják őket.
Gyütt Mönt
Libsik, nem tetszik, hogy épül az ország?
ómió
@namihami: Merthogy ti, efftársak csak a(z ellopható) "gazdasági értékekben" hisztek? Nem loptatok eleget még a "privatizáció" során? A sporttal, kultúrával, spiritualitással (mint "kispolgári csökevénnyel"?) meg ki a libalegelőre? Ezt Rákosi efftársad se fogalmazhatná "különbül"!
Aki Én
@ómió: ...miért efftárs mindenki, aki nem sírja vissza a régi tolvajokat, de kritizálja a mait is?
Te komolyan gondolod, hogy ma nem lopnak?
nezelodo
@Aki Én: Súlyos sérelem érte gyerekkorában szegényt, valószínű nem vették fel még kisdobosnak sem. Mára már megtanult egy mondatnak látszó valamit leírni, és azzal szórakoztatja itt önmagát.
Nyírfa
Egy bolond százat csinál, míg egyetlen jó példa talán követőkre sem talál. Érdekes ez az emberi faj. Mondanám, hogy elefánt a porcelánboltban, de igazságtalan lennék azokkal, akik a hátukon viszik az emberiség fejlődését.
A mindig visszatérő optimizmusom alapja az a konklúzió, hogy az őskortól fogva mindig a Karácsonyok győztek, igaz, az orbánok közben sok vizet zavartak.
Márki-Zay szerint akár nekünk is állhat a 2/3 2022-ben. Kérdés, hogy orbán átmegy-e lukasenkoba. Amilyen az idegállapota, bármi kitelik tőle, erre fel kell készülni.
namihami
@ómió: A privatizáció során éppen a Fidesz-elit apukái és egyéb rokonai haraptak ki néhány nagyobb szeletet. Persze, azok az ""apukák"" is párttitkárok, KISz-titkár csemeték felmenői és egyéb, pl. vendéglátóipari vezetők voltak. Azok nem voltak ""efftársak"", hiszen csak a rendszer gyengítése céljából ültek ott, ahol ültek, nemdebár.
Roppant jól szórakozom az ilyen ""efftársi"" jelzővel beküldött kommentjeiden, mert a koromnál fogva még emlékezhetek rá, hogy azok az orbáni korifeusok az általad említett rendszerben milyen sarzsikat töltöttek be. Éppen az ""efftársi"" klikk második vonala volt a nevükre írva. Soha nem lett volna rendszerváltás (a Füstös egyszer ki is mondta, hogy:: ""Nem az elvvel, a személyekkel volt a baj!""), ha a mai elit nyúlhatott volna elsőnek a kondérba. A merőkanálért ment a harc, nem a merítés ténye miatt. És erre az Orbán család szürke életútja a legjobb bizonyíték. Azokkal a ""nemstróman"" mészárosokkal, simicskákkal (talon), borkaikkal, simonkákkal, stb. körbevéve.
kokopelli
@Aki Én: ...miért "efftárs" nála az "ellenség"? Lehet hogy éjjeleken át izzadott mire megszülte az "efftárs művet"! Amit a "rámhazudni" baromságával kikerekített! Nem tudom honnan írogat,de a magyar nyelv nem az erőssége! Már gyerek-
ként a " ne kend rám a te..." használtuk! (;-)) O mio babbino caro...!
ómió
@namihami:Megpróbálsz néhány görcsös erőfeszítést tenni, hogy még az Antall kormány idején indult, elfuseráltabbá már nem is tehető, un. "kárpótlási" bizniszt összemosd a "társadalmi tulajdon" privatizációnak becézett efftársi szétlopásával?! Nem fog menni! Az két külön "kasztot" érintett! A "privatizáció" a főefftársi szintet - Böszme vezéretek is akkor lett milliárdos - mig a "kárpótlás" a plebset meg - ahogy írod - a "második vonalat" érintette! "Más-más lépték"! Még akkor is, ha ez az "első vonal" mentegetésének efftársi pihe-puha érzetét kelti!
namihami
@ómió: ""A "privatizáció" a főefftársi szintet - Böszme vezéretek is akkor lett milliárdos - ""
Csak egy apró (Apró) észrevétel: nem (NEM) akkor lett milliárdos, már az volt. Ellentétben az Orbán apuka, a Szájer apuka, a Rogán család tagjaival. A nyomdász testvér neve most nem jut eszembe.
Az, hogy az apósáék családja segített neki/rajta, azt sose tagadtam, de nem a ""privatizáció"" alapozta meg a vagyonát. már volt neki. Ellentétben a fent leírt családok tagjaival, akik még az alapozásnál tartottak akkoriban. Aztán 2010-től kissé mégjobban meglódult a szekér. És ekkortól már pusztán versenytárs nélküli ÁLLAMI megrendelések gazdagították a vezérkari elit vagyonát.
ómió
@namihami: De bizony - ne "szerénykedj" - akkor lett! Amikor az efftárs-anyósi 700 millás kölcsönből "vett" egy olyan üzemet, aminek a raktáraiban 2,5 milliárdot érő árukészlet volt! Előtte a Fittelina-Nomentana féle "elévült adócsalásokkal" ehhez képest csak "zsebpénzt keresett"! Az "Orbán-apuka" meg "kárpótlást kapott" az évtizedekkel korábban a családtól az efftársaid által elrabolt földek után. Közte egy egész kőfejtőt, az "Orbán bányákat" Az efftársi "szekérmeglódulás" pedig a 90-es években volt, amikor több, mint 10000 milliárdnyi "társadalmi tulajdon" tűnt el (bocsi: "lett privatizálva"), miközben az efftársi milliárdosok (és nem a Szájer, nem az Orbán, nem a Rogán), ahogy Böszme vezéretek is, egymásután masíroztak elő a "szőnyeg alól"! És ehhez még "állami megrendelések" se kellettek!
kereső
Ezek lesznek az "új satdionok"??,amelyekből annyit lehet lopni, amennyit nem szégyenlenek? Márpedig a szégyenük/lopásuk/ határa valahol egy messzi galaxisban van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.