A Nőkért Egyesület a tárgyalás napján, augusztus 26-án tüntetést szervez.

A brutálisan összevert miskolci nőnek, Orosz Bernadettnek becsületsértés miatt kell megjelennie a bíróságon. A férfi – aki tavaly novemberben brutálisan megverte – ötmillió forintos kártérítést követel tőle, mert szerinte sérültek a személyiségi jogai akkor, amikor Orosz Bernadett fotókat hozott nyilvánosságra az összevert arcáról, és segélykérő posztjában megnevezte őt.

Az Index azt írja, a Nőkért Egyesület közölte, hogy a tárgyalás napján, augusztus 26-án tüntetést szervez a Miskolci Törvényszék elé-

A tárgyalás időtartama alatt a bíróság épülete előtt állva fejezzük ki szolidaritásunkat Orosz Bernadettel és a kapcsolati erőszak minden áldozatával. Szeretnénk – újra – felhívni a figyelmet a magyarországi áldozatvédelem rendszerszintű hiányosságaira

– írták.

Orosz Bernadett tavaly decemberben azért tette ki a Facebookra azokat a fotókat, amiket az összevert arcáról készített, mert nem volt más eszköz a kezében. A képeken gyakorlatilag felismerhetetlen: a haja a rászáradt vértől csomókban áll, az ütésektől felduzzadt arca kék-zöld foltokkal teli.

A hatgyerekes nőt volt barátja, egy nyugalmazott katonai alezredes verte össze.

Forrás: Index

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gyütt Mönt
"Becsület" sértés? De ennek a fasznak olyanja nincs is. Egyébként sem csatlakozunk az Isztambuli egyezményhez, az olyan libsi huncutság, akarom mondani: Soros.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
@Horizont: Ennél sokkal komolyabb ügyekben nem ér rá sem az ügyészség, sem a bíróság! Erre viszont igen! Tehát a jövőre nézve, ha kirabolnak, ha majdnem meggyilkolnak, nem szabad az elkövetőt megnevezni, mert tönkreteszed a "jó hírét, és a becsületébe gázolsz"!
Persze akadnak kivételek. Bizonyítottan ellenzéki politikus, akkor már egy pofonért lehet közölni a nevét, címét, telefonszámát!
Gyütt Mönt
"Becsület" sértés? De ennek a fasznak olyanja nincs is. Egyébként sem csatlakozunk az Isztambuli egyezményhez, az olyan libsi huncutság, akarom mondani: Soros.
Málna
@Nessy: Ha nem így lenne, mindenki azt írna a másikról, amit akar. Akár igaz, akár nem. Tegyük fel, hogy te meg én ismerjük egymást, és én kiírom a fb-ra, hogy te megloptál engem. Ez így szerinted rendben van?
csak úgy....
@Málna: erre csak azt tudom (már megint) mondani,hogy nagyon butusla vagy.
ne is kérdezd,hogy miért mert neked az magas.
Nessy
@Málna: De hiszen ez ma remekül működik, még itt is!
Málna
@csak úgy...: Nem kérdezem, mert nem érdekel. Érvekkel tudok vitatkozni, primitív személyeskedéssel nem.
Nessy
@Málna: pedig egyszerű! Általában személyesen nem ismerjük egymást, de egyik másik hozzászólás inkább személyeskedés, mint vélemény.
Hazánk nagyjainál meg természetes, hogy szívfájdalom nélkül állítanak tudatosan valótlant emberekről, csoportokról.
Málna
@Nessy: Nem erről van szó. Más a nick név alatti személyeskedés, és más az, ha nevesítesz. A közszereplők meg megint egy másik kategória.
Nessy
@Málna: Ebben igazad van. Névtelenül könnyebb személyeskedni, hiszen nincs szankciója.
namihami
És az orbáni nőbesorolás révén meg is nyeri.
A nő egy szükséges, de sokadrangú része az általuk elképzelt keresztényi társadalomnak. Ha a fideszes férfiak képesek lennének szülni, akkor csak a borkaiknak kellenének a nők és akkor is csak csónakázni.
csak úgy....
@Nessy: itt már sokakról kiderült,hogy butuskák és akik álnéven butusok azok névvel , lakcímmel szintén.
Nessy
@namihami: Isten bölcs volt! A nőre bízta, hogy fájdalommal szülje meg gyermekét! Ha ezt a férfiakra bízza, már kihalt volna az emberiség!
Aki Én
@Málna: A félholtra vert nő megosztotta a történetét, fotókkal illusztrálta mi történt. Miféle becsületsértésről beszélünk, és mi ehhez képest a nőverés? Az illető miért nincs még elítélve?
Nem mindig azt hangoztatják, hogy a hasonló eseteknek adjanak nyilvánosságot?
És igen, legyen nyilvános a gyáva mocsok személyazonossága is.
Már megint a híres ,,családbarát kereszténydemokráciátok"
Eddig ebben a témában, már korábban is többet szóltál az elkövető mellett, mint a félholtra vert nő mellett.
sokanvagyunk
Arra az igen kevés maradék becsületére - ha még van egyáltalán -, valahogy vigyáznia kellene, mondjuk elbujdokolva...
Eladott Ország
A leggusztustalanabb mégis az az egészben, hogy ez a tárgyalás megelőzi a férfi elleni ügy tárgyalását. De kérdem én, mégis hogyan tudnak döntést hozni úgy, hogy még az sem nyert megállapítást, hogy a férfi bűnös? Mire fogják alapozni, azt, hogy megsértette-e a férfi személyiségi jogait vagy sem, ha azt sem tudják, tényleg megpróbálta-e halálra verni a barátnőjét? Azt sem szabad elfelejteni, hogy a döntés precedens értékű lehet, hiszen ha a bíróság valamilyen oknál fogva a férfinak adna igazat – manapság semmi sem kizárható – akkor a jövőben jóval kevesebben mernének a nyilvánossághoz fordulni, ha családon belüli erőszak áldozataivá váltak. Véleményem szerint az egyetlen választható lehetőség mellett döntött Orosz Bernadett és azt is jól tette, hogy megnevezte bántalmazóját. Aki ilyen tettre képes, arról bizony jobb, ha az egész közvéleménynek tudomása van, hiszen ezidáig még nem ölt meg senkit, de soha nem lehet tudni, mit hoz a jövő.
Málna
@Aki Én: Nem az a gond, hogy a nő megosztotta a történetét, hanem hogy nevén nevezte a támadóját. Az, hogy nyilvánosságot kap egy eset, az nem azt jelenti, hogy meg lehet nevezni a vélt vagy valós elkövetőt. Normális emberi reakció, hogy kiírta a nevét, de ettől még perelhető, és szerintem ez jól is van így. Ha elítélik, azon lehet majd háborogni.
KisGenyo2
Amikor pedig alezredes úr bűnössége majd (néhány év múlva) a másik perben kimondatik, akkor becsülettel való visszaélést kellene megállapítani, és a kártérítés dupláját, kamatokkal beszedni tőle!
szegfue
@Aki Én: 12:50 Egyetértek! Ne röhögtessenek már! Hol sérül ennek a bivalynyakunak a becsülete?! Azt kellett volna talán mondania, hogy "ismeretlen tettes" verte igy meg?! Na meg @Málna: "vélt vagy valós elkövető" magyarázata?! Ha hasonló verést kapna -- bár neki sem kivánom -- kiváncsi lennék: u.ez lenne a reakciója?
Aki Én
@szegfue: ..neki már akkor is más-más a reakciója, ha ugyan azt az esetet kell értelmezni orbán védelmében, vagy nem.
Vagyis kettős a buta mércéje, nincs is jelentősége.
csak úgy....
@Málna: mikor a "cigók" bünöznek,akkor itt sírdogálsz ,hogy miért nem nevezik nevén a gyereker..
csak úgy....
@Málna: és az m. ricsi még mindíg föstöget..
jesz
ez a nyugalmazott ales szép pénzt húzhat a nagy semmiért...hogy bánhatott ez a ganaj a beosztottjaival?...a többi megvert nő nem is mer jelentkezni, mert az ivócimborák rájukbszállnak...

Ha lenne egy tökös oknyomozó, az bizony sok aljasságot találna...amikért akár éveket guggolhatna jó baráti társaságban...
jesz
A tüntin szokás szerint öten lesznek, azok is helyi érdeklődők...a hátrébb álló nagy tömeg az a sajtó...
Giovanni Alba
@jesz: Elmehetnél hatodiknak ha éppen ráérsz, nekem sajnos messze van.
csak úgy....
rafinált lehet a faxi! elöször fizettet a zasszonyal 5 milliót,majd azt késöbb ha rá került a sor...
sokanvagyunk
@Málna: (12:59) Az lett volna érdekes, ha "ismeretlen személyként" emlegeti bántalmazóját - bár ebben az esetben gondolom, saját magára sem igen ismert fel a tükörbe nézve.
legott
Agyonütni a bántalmazót.

Nevet, címet kérek. Majd én segítek a katonának megérteni, hogy hol a helye.
Szemet szemért, fogat fogért...
kereső
Azután fordult a nyilvánossághoz a bántalmazott??,-majdnem agyon vert- miután végigjárt mindenkit, és az (i)gazságügyminiszter asszony jó pszihológust, pszihiátert ajánlott neki, lelki segély gyanánt. Szégyen az egész országra nézve- ráadásul egy többgyermekes anyukáról van szó. Hol van ilyenkor a "keresztény családok" védőszentje novák katalin?is??És elutasitja a hatalom az Isztambuli egyezményt- mert gender, meg Soros.
kereső
Magyarországon tényleg megszünt az igazságszolgáltatás.
Málna
@sokanvagyunk: K. Istvánként említhette volna. Abból nincs gond.
Málna
@csak úgy...: Nem szoktam itt sírdogálni, de igen, én is annak a híve vagyok, hogy ha valakiről bebizonyosodik, hogy elkövetett egy erőszakos bűncselekményt, akkor lehessen kiírni a nevét, mutatni az arcát.
legott
Tudod mit? Elmegyek a tárgyalásra, és számon kérem a katonát. Hogy szétfejelem a geci arcát az orrát eltörve, az csak a bemelegítés. Pillanatok alatt kinyomom a szemeit és eltöröm a torkát.
A jó kérdés...
"A j" - és ennyi ideig tart. A jó kérdést esélye sincs feltenni a katonának.

A katona a nagy honvédő háború helyett bucira veri a felesége fejét - mert bátor és harcedzett.

Ki megy katonának - nem most, hanem bármikor is?
Csak a ki-bebaszott állatok !!!

Gyere katona, vitassuk meg, puszta kézzel !!!

Az öreg halász és a katonák tengere...

Ahogy a magyar katona bátor békeidőben, nem bátor úgy senki.
Afra
@Aki Én: Teljes mértékben igazad van...
csak úgy....
@Málna: gondoltam várok még csöppet,hogy neked is föltünjön,hogy az a tróger verte péppé a csajt és erre...!? már lassan nagyon unom mondogatni neked,hogy rettenet butuska vagy..
Pálinkás Pál
@Málna: Teljesen rendben van, ha tudom bizonyítani hogy megloptál!!!Itt a f@szkalap ellen eljárás folyik,bizonyítottan összeverte a nőt...és akkor még ő pereskedik??? téged biztos nem az eszedért fognak ellopni...mellesleg amit említettél,azt úgy hívják hamis vád!!!
Nessy
@csak úgy...: Ha elolvasod Málna legutóbbi hozzászólását, ő is megerősítette, hogy aki ilyen bűnt követ el, ki lehessen írni a nevét, megmutatni a képét.
csak úgy....
@Nessy: már elnézést,mi van ha csak véletlenül vagy az itteni nyomás alatt zavarodott össze? shikari is így szokta..,elöször jön a jámbor dumával majd a foga fehérje...
legott
Durván kemény vagyok - egy ösztönlény.
Ezért fogom durván lenyomni a bántalmazót.
Katona?
Ezért fog neki jobban fájni.

(ha a hülye paraszt a fejébe vette, hogy felkészül és majd megvédi magát - hát az van, hogy semmi esélyed erre, katona)

Simán kiiktatlak, ha úgy alakul, katona.
legott
Te akarsz megvédeni engem- magyar katona?
Ugye nem baj, ha nem bízom benned - magyar katona?

Ha kell szerető vagyok, ha kell gyilkos.
000007-es ügynök.
csak úgy....
@legott: azon csodálkozok,hogy téged még nem vettek örizetbe!?
lehet,hogy neked mindent szabad? vót má rá példa...
solidedge
Tovább rontja a nő helyzetét az is hogy csúnyákat gondolt a támadóról.
csak úgy....
@solidedge: ez terhelö is lehet a nö esetében! na meg milyen dolog,hogy mikor megütötték jobbról akkor nem tartotta oda a balt?
Málna
@csak úgy...: Tudom, hogy ő verte péppé. Te mit nem értesz már megint?
Málna
@Pálinkás Pál: Hiába van bizonyítékod, nekem akkor is jogom van megvédeni magam. Akár tévedhetsz is. Majd a bíróság eldönti.
csak úgy....
@Málna: tartok töle,hogy itt már megint te vagy az a valaki,aki megint nem ért semmit...
küldöm az esti butust mert te megérdemled!
Aki Én
@Málna: ...kezdelek sajnálni.
Ja, nem.
dr préditákor
ha női bíró lesz, akkor ennek a megvert hölgynek annyi... Sajnos. Női bírák csak férfi sértett esetében döntenek "igazságosan"...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.