A médiából ömlik a “dübörgünk-érzés”, de ha valaki -pártállástól, meggyőződéstől függetlenül- kimegy az utcára, mellbe vágja a valóság. Az utcán, a buszon, a boltban. A közösségi oldalon bukkantunk az alábbi bejegyzésre. A leírt történetek pontosan ugyanazon a Magyarországon történnek 2020-ban, ahol a lakosság fele elhiszi (?), hogy a dolgok jó felé mennek és teljesen rendben lévő az, ahogy élünk.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Shikari: Nem dőlnél egy kicsit hátra? Ebbe fogsz beledögleni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Mondjuk az ebéd még nem gond, de egy kutyus már azt hiszem, igen Jártomban, keltem már vannak ismerős kutyusok, aki megállítanak egy kis fülvakargatásra, természetesen a gazdi előzetes engedélyével meg is kapják. És tényleg jobban érzem magam ettől! :-))))
Málna
@Nessy: Már attól boldog vagyok, ha ránézek a kutyámra. Most is itt alszik mellettem. Nem adnám semmiért...
Nessy
@Málna: Most éppen irigykedem! :-))))))) Baráti fül vakargatást és pocak simizést küldök neki! :-))))))))
Málna
@Nessy: Átadtam. Az elégedett szuszogásából ítélve köszöni szépen!:-)
Aki Én
@Shikari: Nem dőlnél egy kicsit hátra? Ebbe fogsz beledögleni.
Aki Én
@Málna: @Nessy: Új értelmet nyert a ,,kutya élete van" kifejezés.
Nessy
@Aki Én: hagyd a csudába! Aki nem éhezett, nem ismerte meg sohasem a nyomort, annak ezek a történetek csak"mesék"! Hiszen fogalma sincs róla milyen az, amikor a filléreket kell számolni egy ledolgozott élet után! Aki mai bérekből és induló nyugdíjakból indul ki, az fogja fel, hogy 20 - 30 évvel ezelőtt mások voltak a bérek és az árak! A másik az, hogy évről évre több százalékot veszítenek a nyugdíjak a vásárló értékükből a maginflációs ráta alapján számolt emeléssel, és a svájci indexálás eltörlésével.
Nessy
@Horizont: Logikus! Népgazdasági hasznot már nem hajt, gyereket már nem szül, keveset fogyaszt, tehát keveset adózik. Csak viszi a pénzt a költségvetésből. Tb, nyugdíj ! Mennyi felesleges kiadás az állam szempontjából.
kereső
Pedig ezek az emberek voltak azok, akik anno a befizetett adójukból biztositották, hogy a mai hatalom bársonyszékesei ingyen tanulhattak az egyetemen- nem mintha meg látszana rajtuk. Az illiberalizmus nem ismeri a "társadalmi szolidaritás"-t, az liberális , bolsevista csökevény. Csak azt tudnám, hogy sok-sok okos fideSS szavazó miért is nem ismeri fel ennek a hatalomnak a legjellemzőbb arcát- az ország kirablása mellet- az érzéketlen, embertelen hidegséget. És ez minden "gyengével" szemben igaz, gyerekkel, nővel, időssel , beteggel szemben. Undorodom tőlük.
csak úgy....
@Málna: remélem érzed a disszonanciát @Nessy: és a te kielégült világod között.
Málna
@csak úgy...: Nem érzem. De hogy te milyen szavakat ismersz...:-)
Málna
Ha a néni mindenhol eljátsza ezt a jelenetet, egész jól megélhet belőle. Mert hát ugye a pénzét otthon is megszámolhatta volna, nem a nagyközönség előtt, az árak meg ki vannak írva, tehét könnyedén kiszámolhatta volna, hogy mennyi krumpli és mennyi gomba jön ki belőle. Csak akkor ugye nem más fizeti ki helyette...
Málna
@csak úgy...: Gondolkozom helyettetek is.:-)
csak úgy....
@Málna: fogadni mernék,ha ez így megy tovább ,akkor "vénségedre" te is élvezni fogod az orbáni dübörgést és törödést.
Gyütt Mönt
Arról nem szól a hír, hogy létezik szavazat vásárlási krumpli is. Persze elég ritkán.
csak úgy....
@Málna: még magad miatt sem tusz,ne erölködj az idegenekkel.
Nessy
@Málna: Ez tisztességtelen volt! Tudod, lehet, hogy a múlt héten még 100 forint volt valami, ma már 110 forint. Ha hiszed, ha nem a piacon, ahol kp kell fizetni, ha otthon felejtem a szemüvegem, én is a markomba szedem az aprót, és megkérem az eladót válogasson. Volt, hogy majdnem ott maradtam zaciba, mert 10 forint hiányzott, és csak kártya volt nálam. Nekem is az eladó mondta, "tessék hagyni"! Igaz másnap már vittem is a tízest. Égtem, mint a Reichstag! Pokoli kínos érzés, nem hiszem, hogy ezt szívesen játszaná el valaki gyakran!
Eriksson
@Nessy: "Volt, hogy majdnem ott maradtam zaciba, mert 10 forint hiányzott, és csak kártya volt nálam."
Mekkora szerencse, hogy van kártyád. :)))
Málna
@Nessy: És előadtad az eladónak a nagyhalált, hogy neked ennyi pénzed van nyugdíjig? Ugye nem? Nem az a tisztességtelen, amit én mondtam, hanem amit a néni csinált.
Málna
@kereső: Ha elmondom, hogy működik a világ, akkor magamból indulok ki?
Vigyázz az unokázós csalókkal, az ilyen naív emberekre utaznak, mint amilyen te is vagy.
Nessy
@Málna: Tudod, szerinted szégyen, szerintem van ilyen. Különösen ha valaki egyedül marad, egy nyugdíjjal, amit még a múlt században állapítottak meg.
Nessy
@Málna: Nem kevesen járnak hasonló cipőben mint a néni, csak igyekeznek eltitkolni, és ha véletlenül ilyen helyzetbe keverednek nekik a legkínosabb. Ami még rosszabb, hogy néha fiatalabbal is előfordult, hogy csak pár dolgot tudott kifizetni, mert kiderült, hogy a kártyája üres fizetés előtt két nappal. Ja, és nem pia, meg cigi volt a kosarába.
division
@Nessy: A kártyádról mindig tudod mennyi pénz van rajta, ugyanis kapsz értesítést róla. Ez nem új keletű dolog. Amikor én vásárolok, máris megjelenik a telefonomon az elköltött összeg, meg hogy mennyi van még rajta.
Nessy
@division: Nem mindenki kéri az SMS szolgáltatást. Nekem is van, nem éppen filléres dolog. Sőt az A hitel sem ördögtől való.
Málna
@Nessy: Hát ez a néni nem igyekezett eltitkolni, különben nem mondta volna, hogy összesen ennyi pénze van nyugdíjig. Mert gondolom, erre így senki nem kérdezett rá. Velem is előfordult, hogy kevés készpénzzel mentem a piacra, mondtam is a zöldségesemnek, hogy ennyi van nálam, ahogy üti be, jelezze, ha elértük ezt az összeget. Ha fizetésig lett volna ennyi pénzem, akkor sem kötöm az orrára, nem rá tartozik. Meg az előttem/mögöttem állóra sem.
csak úgy....
@Málna: az itteni dógaidból már le lehet szürni,hogy pár év múlva egy zakkant vénasszony leszel,aki jelenleg el sem tudja képzelni,hogy mi mindennel jár az öregedés!
még védekezel de te sem úszod meg!
Nessy
@Málna: Tudod édesanyám mondta amikor sok évtizede megjegyzést tettem idős emberekre: édes lányom, lehet, hogy te is ilyen leszel, ha nem rosszabb! Így a sokadik x után bizony az ember néha hasonló csapdába sétál bele.
csak úgy....
@Nessy: én sem tudtam valamikor elképzelni,hogy nem látok rendesen,sokszor alig
és mikor nyújtom a markom a visszajáróért ,akkor gurul minden szanaszét és még pukedlizni sem vagyok képes,hogy keresgéljek mert nem biztos,hogy kapaszkodás nélkül föl bírok vergödni.
csak úgy....
@Nessy: nem mi vagyunk a szégyen,inkább a leendö nyomorékai az országnak akik ...de ezt inkább ök találják ki ha arra kerül a sor!
Málna
@Nessy: Távol áll tőlem az önsajnáltatás és az is, hogy pofátlanul kihasználjam az emberek segítőkészségét. Persze össze-vissza beszélő demens még lehetek.
A napokban futottam bele egy adománygyújtésbe a Facebookon, a napnál is világosabb, hogy a kis család a kéregetésre rendezkedett be, az emberek meg gondolkodás nélkül, lelkesen segítik őket ebben. Nem értem, hogy nem veszik észre, hogy hülyére veszik őket.
Nessy
@csak úgy...: Jaj de ismerős! Én ha előre hajolok valamiért, garantáltan orra esek, aztán ott is maradok. Ilyenkor szoktam megjegyezni, hogy ki volt az a marha, aki erre korra azt mondta "szép kor". :-)))
csak úgy....
@Málna: ott fogsz majd sírni hol senki se lát...,és ez csak kis bemelegítö elözezes mert te sem úszod meg! még az is elöfordulhat,hogy eltévedsz mert azt már mostanság is csinálod..
division
@csak úgy...: Azért öregségedre nem kevés gonoszság szorult beléd, de olvasva, hogy már se nem látsz, se hajolni nem tudsz, nem is csodálkozom:-)
szaboria1
Kénytelen vagyok megírni bizony ez a kormány már elfelejtette azt, hogy azok a nyugdíjasok akik már elmúltak 70 évesek. Azoknak a 60 években még a nyári szünet sem volt teljesen az övék, mert építőtáborba kellett 2 hétre menni. Az ipari tanulóknak ráadásul csak így 2 hét volt a szünetük. Ma már úgy néz ki ezt senkit sem érdekel pedig ennek a korosztálynak köszönhetik, hogy a II. vháború és az 56 események pusztítását építették újra a sok törmelék eltakarításával. Bizony ezeknek az emberek zömének 100000.- ft körül van a nyugdíja. Még egy dolog mikor bevezették a szabad szombatot az sem volt mindig szabad mert volt a kommunista szombat amiért fizetés sem járt. De ennek ellenére mégis jobban éreztük magunkat mint most a nagy demokráciában.
kereső
@csak úgy...: Bocsánatot kérek! Nem @Málnától- , hanem itt a többiektől, akiknek sérti az érzékeny lelkivilágát. De ,akkor kérlek szól a másik érintettnek is, mert ez szerintem még durvább, és alapból sértőbb sok-sok kisnyugdijas, egyedül élő emberre-"Ha a néni mindenhol eljátsza ezt a jelenetet, egész jól megélhet belőle'-na ez verte ki a biztositékot -nálam!!!.És nem érdemel mást ezért a mondatáért.
Aki Én
@Málna: ,, Nem értem, hogy nem veszik észre, hogy hülyére veszik őket."
Persze, hogy nem érted, azt sem veszed észre, ahogy téged hülyére vesznek.
Vagy tudatosan teszed amit teszel?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.