A Színház- és Filmművészeti Egyetem nemrég kinevezett első embere, Vidnyánszky Attila a kaposvári színészképzésen is rajta tarthatja a jövőben a kezét, ugyanis a művészeti karért felelős rektori megbízott lesz a Szent István Egyetemen – derítette ki az Átlátszó.

Vidnyánszky Attilának nem elég az SZFE kuratóriumi elnöki címe, Kaposváron is kapott egy pozíciót
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A megbízását díjazás nélkül fogja ellátni.

Vidnyánszky a kormányváltás után 2011-ben került Kaposvárra, ahol címzetes egyetemi tanári címet kapott, holott előtte nem sok köze volt az felsőoktatási intézményhez, ahol 2003 óta létezik egyetemi szintű színészképzés. Mivel a rendezőnek tudományos fokozata nem volt, így nem pályázhatott tanszékvezetői pozícióra, de nem sokkal később a tanszékből intézetet csináltak, annak vezetésére már sikerrel pályázhatott. Később átadta az intézet vezetését, mert egy törvénymódosításnak köszönhetően már doktori cím nélkül is megkapta az egyetemi tanári kinevezést, így művészeti rektorhelyettesként felügyelhette a területet – foglalta össze a 444.hu.

Miután július végén az Innovációs és Technológiai Minisztérium bejelentette, hogy Vidnyánszky Attila lett a Színház- és Filmművészeti Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumának elnöke, több egyetemi oktató is bejelentette a lemondását.

A kuratórium tagja lesz Bacsa György, a Mol stratégiai ügyvezető igazgatója, Lajos Tamás operatőr-producer, Rátóti Zoltán színész-rendező és Világi Oszkár, a Slovnaft Igazgatóságának elnöke, vezérigazgatója.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Józsipapa
undorítô, migráns féreg...
eddig mindenhol mindent elbaszott !!!
ómió
Nem túllihegni, efftársak! Ott eddig is volt "funkcija"!
Béla333
A maffiának az ilyenek kellenek. Gondolkodás nélküli erkölcstelen végrehajtók!
Nessy
Vidnyánszkí: Ide nekem az oroszlánt is! Lesz itt olyan színházi "kultúra", hogy csak na! Népnemzeti, jobboldali, keresztényi! Holmi renitens, vagy modern szerzők ne is ábrándozzanak, hogy műsorra tűzzük a darabjaikat! Moliére például szóba sem jöhet! Nem tiszteli a papokat, az urakat! Shakespeare király drámáival is vigyázni kell. Spiró György törlendő! Parti Nagy Lajos pláne! A liberális nyugati szerzők darabjait még lefordítani is tilos!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.