Egyre inkább kimutatható a koronavírus örökítő anyaga a szennyvízben, a koronavírus-fertőzés hamarosan a közösségi terjedés fázisába léphet – mondta Pándics Tamás, a Nemzeti Népegészségügyi Központ főosztályvezetője az M1-en szerda este.

Bemondták a köztévén: várhatóan nőni fog a fertőzöttek száma
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A vizsgálatokból arra lehet következtetni, hogy egyre több lesz a fertőzött, a növekedés mértéke viszont nagyban függ a lakosságtól

- figyelmeztetett a szakember.

Fontos a felelősségteljes magatartás, a higiéniai szabályok betartása, főként az alapos kézmosás, a távolságtartás és a szájmaszk használata – tette hozzá Pándics Tamás.

(MTI)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tothjani
@simmering73: Már tavasszal megírták 1 évre előre a pontos számokat, csak a szükséges lélegeztetőgépek számát becsülték túl.
namihami
@tothjani: Nem lett az túlbecsülve. Inkább még kevés is. Az abból befolyó ""sikerdíj"" még lehetne több is. Ahhoz pedig sokkal több, de felesleges, használhatatlan vagy az erdélyieknek ingyen továbbadható cucc kellene még.
Pálinkás Pál
érdekes ez a vírus...mindig az aktuális politika.../nagyvilág/..vagy a ducenk../itthon/ kénye-kedve szerint alakul... igaz hogy a halálozási számok semmivel nem nőttek a tavaly,tavaly előttihez képest...az sem számít hogy a sebészmaszkok,textilmaszkok,amit az emberekre erőltetnek, fizikailag képtelenek kiszűrni a vírust...de legalább jól hangzik...szociális távolságtartás...vicc...a biztonságos távolság 5-6 méternél kezdődik...de hát az kivitelezhetetlen...így legyen 1,5...igaz az szart sem ér ha valóban járványhelyzet van.. de ami a szörnyű ebben az egészben az az...hogy értelmesnek hitt emberek nem néznek semmiknek utána,csak fújják amit a média a szájukba ad!!!ajánlanám a rettegők figyelmébe a valódi karantén szabályait, aztán elgondolkodhatnak hogy ehelyett mi volt nálunk.. igaz hogy az aggastyánokra ,meg a nagybetegekre veszélyes a vírus...de hogy nézne ki ,ha csak őket szabályoznák...a jogvédők egyből diszkriminációt kiáltanának...azt meg nem szabad!!!
Gazella
Azt a kurva. El se ment a vírus... de mutálodott
simmering73
"Ha az ember bemegy egy nagyobb boltba, vagy felszáll egy tömegközlekedési eszközre, azt látja, hogy ahol kötelező, ott azért az emberek nagy része maszkot visel. (És itt most elegánsan tekintsünk el az orr alá húzós megoldásról, ami kicsit olyan, mintha használat előtt ollóval levágnánk az óvszer végéről a csücsköt.) Ahol viszont nem kötelező, csak logikus lenne, például egy színházban, rögtön minimálisra esik a maszkviselés aránya. Ebből az látszik, hogy az emberek nagy része nem a saját és a többiek jól felfogott érdekéből veszi fel a maszkot, hanem egyszerűen szabálykövetésből.
Ez sem túl jó hír, de még sokkal rosszabb, hogy itthon is megjelentek a maszkot ideológiai alapon elutasítók. 2020 van, minden szubkultúra remekül tanulmányozható a Facebookon – ez alól nem kivétel a magyar maszktagadók társasága sem."
24.hu/kulfold/2020/08/14/maszk-maszkviseles-koronavirus-maszktagadok/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.