A nyár végén dől el a közelmúltban kialakított kerékpársávok sorsa.

A nagykörúti kerékpársáv három hónap alatt a főváros második legnépszerűbb kerékpáros útvonala lett

– mondta a Magyar Kerékpárosklub elnökhelyettese. A főpolgármester korábban azt mondta, a nyár végén dől el a közelmúltban kialakított kerékpársávok sorsa.

Magyar Kerékpárosklub: érdemes lenne megtartani a nagykörúti kerékpársávokat

Mindenképpen érdemes lenne megtartani a jövőben a nagykörúti kerékpársávokat, amelyek rövid idő alatt népszerűek lettek – vélekedett Halász Áron

– Magyar Kerékpárosklub elnökhelyettese.

Karácsony Gergely főpolgármester az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta, a nyár végén dől el a közelmúltban kialakított kerékpársávok sorsa.

Budapest egyik legfontosabb útvonalán, a Nagykörúton még április végén létesült kerékpársáv az Üllői út és a Váci út közötti három kilométeres szakaszon. A nagykörúti kerékpársáv forgalma mindössze néhány nap alatt  elérte a több mint egy évtizede meglévő Múzeum körúti kerékpársáv forgalmát.

Cikk- és címlapkép: MTI/Mohai Balázs

(infostart.hu)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Hogy ez mekkora barom...kezdődik majd az iskola,véget érnek a nyári szabadságok...a kőrút meg fog bénulni,köszönhetően pár drótszamaras marhának,meg a vezérürünek ,karácsonynak!!!
Aki Én
Értem én, hogy több bicikliút kell, de miért a forgalom rovására. Építsenek újakat, ne az amúgy is élhetetlen helyzetet rontsák.
Egyébként amikor ezek a Kerékpárosklub fazonok összejönnek, beszélgethetnének inkább a KRESZ-ről, meg úgy általában a legalapvetőbb közlekedési szabályokról, kultúráról.
Hogy a bringa és a bringás nem áll mindenek felett, nem ők a közlekedés kizárólagos résztvevői, hogy a járdán és a zebrán nem is közlekedhetnek, tehát mi a bánattól lenne ott elsőbbségük, hogy a kerékpárúton lévő STOP tábla nekik szól...
Mert tapasztalatom szerint a bringások 80 %-a a legalapvetőbb ismeretekkel sem rendelkeznek, a nagy öntudaton kívül.
Mondom mindezt bringásként.
Qqberci
@Aki Én: Pontosan így van. Egy ödör festékkel nem lehet kerékpárutat építeni. Azt is megnézném, hogy esőben-hóban hány kerékpáros ül át valami fedettebb járműre. Fiatal koromban én is nagyon sokat tekertem, rossz időben is, rá is mentek a térdizületeim. Most jobbára autózom, met a járművekre fel-le lépcsőzés se nagyon megy...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.