Eddig egyébként annak sem lelni nyomát, hogy a magyar miniszterelnök, vagy a kormány tagjai elítélték volna a fehéroroszországi erőszakot

Az Európai Néppárt ifjúsági szervezete, a YEPP (Youth of the European People’s Party) közleményben ítélte el a fehérorosz elnökválasztás alatt és után történteket, azonban a Fidelitas és az IKSZ képviselői nem írták alá – írja a Magyar Hang.

A cikk szerint többek között azt tartalmazza a közlemény, hogy "A békés szavazás reményét számos aktus sértette, elsősorban a békés tüntetők letartóztatása, valamint a katonaság által alkalmazott túlzott erőszak. Elítéljük ezeket az erőszakos cselekedeteket, és azt kérjük, hogy engedjék szabadon a letartóztatottakat, és az emberek gyakorolhassák szabadon a békés tiltakozásra és gyülekezésre való jogukat. A demokrácia kulcsfontosságú minden működő társadalomban és államban; ezért azt kérjük, hogy ezt tartsák fenn és érvényesítsék Fehéroroszországban."

A Fidelitas és az IKSZ nem ítélte el a belarusz erőszakot

A YEPP-nek 39 országból 63 szervezet a tagja, Magyarországról a Fidelitas és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ). A nyilatkozatot egyik magyar tagszervezet képviselője sem írta alá, pedig már 51 vezető európai kereszténydemokrata ifjúsági politikus látta el kézjegyével a felhívást, akik 28 tagpártot képviselnek.

Eddig egyébként annak sem lelni nyomát, hogy a magyar miniszterelnök, vagy a kormány tagjai elítélték volna a fehéroroszországi erőszakot, ugyanakkor Alekszandr Lukasenka oldalán Orbán Viktor nem szerepel azok között, akik gratuláltak az elnöknek a választáson elért eredményéhez. 

Cikk- és címlapkép: AFP

(magyarhang.org)

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
Ha belegondolok, hogy Kádár milyen polgári demokráciát teremtett volna , ha ...
De nincs ha.
Viszont meglep, hogy a belorusz népnek mennyivel több vér van a pucájában mint az itthoniakéban. Nagyon tetszett a hölgyek összefogása. Így kéne nekünk is.
Nyírfa
@Eladott Ország: Igen, egypárt-rendszert akar kialakítani az orbánporonty, csak az ő nevével fémjelzett és a kádári között zongorázni lehet a különbséget.
Ja: Kádár sosem babusgatná azt, amivé Orbán lett.
Eladott Ország
@Nyírfa: ma, 08:45 ◘ Kádár amikor meglátta az MSZMP Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bizottsága első titkára, Bodnár Ferenc üdülőjét Miskolc-Tapolcán, egyből le is váltotta, pedig az közel se volt olyan hivalkodóan nagy és luxus kivitelű ,mint a jelenlegi ingyenélő (vezető) politikusoké. Matekozzunk! Mennyit visznek haza évente a politikusok? Mennyi az órabérük? Egy átlagember hányszorosát keresik? Mennyibe kerül a Parlamentben dolgozók bére az államháztartásnak, az összes államtitkárt, minisztert, parlamenti képviselőt beszámítva? Ezt az összköltséget elosztva az adózó állampolgárok közt, mennyibe kerül egy átlagembernek a politikusok eltartása? Aki csillagos ötöst akar erre a matekdolgozatra, azt is kiszámolhatja, mennyi lenne a fizetésük, ha csak akkor kapnának bért, amikor becsületesen, az átlagember érdekeit szolgálva dolgoznak. Ismeritek a szólást, aki dolgozik nem ér rá pénzt keresni. Na ők is így vannak vele.
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/116310909_311982273499833_2902994044226937312_o.jpg?_nc_cat=107&_nc_sid=9267fe&_nc_ohc=ILq-dVW4H7cAX9FozLy&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=8944a631ac04b990991af92bb7d2ab29&oe=5F579367
Nyírfa
@Eladott Ország: A krumplileves legyen krumplileves...:)
Nincs mit hozzáfűzni, ahogy lerabolják a közpénzt, az önmagában életfogytiglanért kiált.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.