Figyelmeztet, és ha ez sem használ, akkor kizárhat a közlekedésből.

A koronavírus első hullámához kapcsolódó járványügyi szabályok az elmúlt hónapokban ugyan enyhültek hazánkban, de a járvány továbbra is köztünk van – írja pénteki közleményében a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), amely arra figyelmeztet, hogy a közösségi közlekedési járatokon még mindig kötelező maszkkal, kendővel eltakarni az arcot.

Leszállíthatja a BKK-ellenőr, ha nem visel maszkot

A társaság szerint a budapesti utazók nagy többségben továbbra is szabálykövetők, ugyanakkor az látható, hogy lazul a maszkviselési fegyelem: míg a szabály bevezetésekor az utasok közel 100 százaléka betartotta az előírásokat, a BKK nem reprezentatív felmérése szerint ez a szám most 85 százalék körül, vagy egy kicsivel afölött mozog. A visszaesés egyik oka a BKK szerint a nyári kánikula. Ugyanakkor, írják, a melegben ugyanolyan hatalmas jelentősége van a maszkviselésnek, mint a kellemesebb időjárásban.

A maszk használatát elsősorban az ellenőrök, illetve a metróbejáratoknál ellenőrzést végző utaskoordinátorok ellenőrzik, és ha szükséges, felhívják az utasok figyelmet a szabály betartására.

Aki a kötelezettséget ezek után is figyelmen kívül hagyja, ezzel utastársai egészségét veszélyezteti, az utazási feltételek szerint akár ki is zárható a közösségi közlekedési szolgáltatásból

- figyelmeztettek.

(hvg.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gyütt Mönt
@durbincs: mi van koma, nem vették fel iskolaőrnek? Ne búsulj, a Fradi kamionra keresnek sofőrt 80 alatti IQ-val.
Gyütt Mönt
@durbincs: téged még BKK ellenőrnek sem vesznek fel. Jelentkezz iskolaőrnek.
Gyütt Mönt
@durbincs: koma, téged akkor is leszállít az ellenőr, ha dildóval a fenekedben utazol.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.