Államalapító Szent István-emlékérmet kap Müller Cecília.

Államalapító Szent István-emlékérem és -díj kitüntetéssel jutalmazzák Müller Cecília országos tisztifőorvost – jelentették be a civil elismerés kuratóriumának tagjai pénteken Székesfehérváron.

Spányi Antal megyés püspök, a civil elismerés kuratóriumának elnöke elmondta: a kitüntetés 2004-es alapításakor a Szent István-i értékrend hangsúlyozása volt a cél, hogy olyan ember kapja a díjat, aki életével és tevékenységével is példát tud mutatni az egész magyar társadalomnak.

Örömét fejezte ki, hogy Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere is a város legértékesebb civil díjaként említette az elismerést, ami Spányi Antal szerint azt jelenti, hogy a város vezetői is a Szent István-i értékrendet tartják követendőnek.

Az idei díjazottnak, Müller Cecília országos tisztifőorvosnak a népegészségügy érdekében végzett munkája joggal váltott ki elismerést az egész magyar társadalomban

- hangsúlyozta a kuratórium elnöke. Példaértékűnek nevezte a tisztifőorvosnak a koronavírus-járvány idején tanúsított helytállását, valamint azt is kiemelte, hogy 2010-ben a vörösiszap-katasztrófa elhárításának irányítását is ő végezte regionális tisztifőorvosként.

Müller Cecíliát emberi helytállása, keresztény hitvallása, szakmai tudása és áldozatos tevékenysége egyaránt méltóvá tette az Államalapító Szent István-emlékérem és -díj kitüntetésre

- jelentette ki Spányi Antal.

Csurgai Horváth József, a városi levéltár igazgatója elmondta: már tizenhetedszer adják át a rangos civil elismerést, amelyet legutóbb, tavaly Korzenszky Richárd, a tihanyi bencés apátság nyugalmazott perjele kapott.

Müller Cecíliát a kuratórium tagjai idén egyhangúlag javasolták a díjra – tették hozzá.

Az elismerést kedden adják át Székesfehérváron.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Csak a Fidesz ... -t szolgálom kitüntetés arany fokozatát kapja...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
újból támad a vírus...de hol van a kitüntetett? Mert agyon lesnénk minden szavát...
nezelodo
Na már most lesz legalább szegény Cili asszonynak is egy nyunyókája, na nem akkora mint a vezérnek, a járvány, de azért állami nyunyóka.
Horizont
Egymást tüntetgetik ki. Röhögök nyunyóka nénin.
"Müller Cecíliát emberi helytállása, keresztény hitvallása, szakmai tudása és áldozatos tevékenysége "
Na vegyük sorra. Emberi helytállása?? Mit hol? Milyen emberi??
keresztény hitvallása? na pont leszarom, ide nem kell nem ez a fontos.
Szakmai tudása? Na ne má...elmondta a mantrát naponta. Ennyi. Semmire nem adott egyenes választ. Szervilis tiszti főorvos.
Áldozatos tevékenység??? Micsoda??? Hogy kiállt és ő volt a mikrofonállvány is??
na ne vicceljünk már. Nyunyóka néni egy nulla volt, egy végrehajtó. Seggnyaló. Egy önálló gondolata nem volt. Beleillik a NER-be.
tudode
Aranyeső hulljon Te Rád, illetve őfélesége tiszti főorvoSÁRA, 2011-től a vörösiszap ehárításától kezdve a koronavírus majdnem leküztdéséig:
.
• Pro Sanitate díj (2011)
• Honvédelemért Kitüntető Cím (I. osztály; 2013)]
• Nagyvenyim díszpolgára (2015)
• Fenyvessy-emlékérem (2015)
• Népegészségügyért Emlékérem (2015)
• Szent Adalbert-díj (2020)
• Szent István-emlékérem (2020)
.
Erőt, egészséget tiszti főorvos asszony!
nezelodo
@tudode: Hallod, inkább celebnek láttatják szegényt, mint a szakmáját alapos, aprólékossággal művelő, (leánykori nevén) KÖJÁL szakembernek. Én a helyébe nem nagyon örülnék! Vajon pénz is jár a kitüntetéssel, "vagy csak a szégyen"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.