A rendszerváltás óta idén először kerül ki az LMBTQ közösség szivárványszínű zászlója Budapest Városháza homlokzatára.

Karácsony Gergely kitűzte a szivárványos zászlót, beindult a buzizás
Fotó: Facebook/Karácsony Gergely

Budapest mindenkié!” – ez nem csak egy kampányszlogen – írja Facebook-oldalán Karácsony Gergely. Hozzáteszi: a főváros tavaly októberben hivatalba lépett vezetése azon dolgozik, hogy minden lakos, minden közösség érezhesse, hogy Budapest az ő otthona is. "Abban hiszünk, hogy legyen Budapest az előjogok városa helyett a jogok városa, ahol mindenki szabadon állhat ki véleménye, világképe, identitása mellett" – fogalmaz.

Azért döntöttünk így, hogy ezzel is világossá tegyük: Budapest városa büszke minden olyan polgárára, aki él a szabadságával és kiáll saját közösségéért. Hiszen aki ezt vállalja, az nem csak saját közösségéért teszi, hanem minden közösségért. Egy elfogadó város ugyanis minden közösségnek jó

- közölte Budapest főpolgármestere.

A városvezető bízik benne, hogy jövőre már együtt járhatják végig Budapesten a Pride útvonalát és együtt ünnepelhetik majd a szerelem szabadságát.

Karácsony Gergely bejegyzésére rárepültek a trollok, és elővették a szokásos frázisaikat: "miért kell ezt reklámozni, ne terjesszék a homoszexuális propagandát, csak a négy fal között csinálják" stb.

Egy jellemző reakciót azért kiragadnánk:

Karácsony Gergely kitűzte a szivárványos zászlót, beindult a buzizás

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kapanyél
Bánnya faszom, csak né tögyék kötelezővé!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Kapanyél
Bánnya faszom, csak né tögyék kötelezővé!
Béla333
Mi van a 3-as metró kocsijainak a felújításával vagy az új, de elavult kocsik vásárlásával?
Milliárdos disznóságok történhettek, miért nem vizsgálják már ki Karácsonyék?
Mi van az e-jegy milliárdos közpénz költésével? Mire költötték, hol van az eredmény?
Mi van a Tarlós időszak többi korrupciós ügyének a kivizsgálásával?
Ezek a fontos dolgok, nem a szivárványos zászló!
tudode
Attól színes a világ, hogy vannak köztünk szőkék, barnák, pocak nácik, vörösek,máSOKK!
.
Kevesebb kárt okozva a társadalomnak, mint a magukról megfelejtkező ÓSZERESEK, hitvallásBÚ!
Pálinkás Pál
ez a karácsony teljesen hülye...már így is szerzett magának ellenségeket az autósok körében...most még a tisztességes emberek gyomra is felfordul...leszarom a buzikat...de a városházán ne lengjen olyan zászló,amire ha ránézek az evolúció egy súlyos tévedése ugrik be mindjárt!!!
Giovanni Alba
@Pálinkás Pál: Már megbocsáss, ha eső után az égre nézve szivárványt látsz, akkor felköpsz? Mert akkor remélem, aláállsz. Ne legyél már te is akkora gyökér mint a pomázi nagyonmagyarok, akiknek bökte a szemét az óvoda színesre festett kerítése!
Az itt született, itt élő, itt dolgozó, itt adózó de román származású emberek óbégattak tán az úgynevezett székely zászló miatt?
verőce21
Beindul az ellenzéki üzekedés. Vccesnek ígérkezik az előadás...! :)
SystemError
Rendes Geri, hogy a fidesz zászlót is kirakta!
Justitia
@Pálinkás Pál: "leszarom a buzikat" - ma már nem nagyon tudsz olyan filmet nézni széles-e világban, hogy ne legyen benne homoszexualitás: leszbikus vagy homokos. El kell fogadni. Ezek nem rossz emberek, csak vmi félresikerült a genetikájukban.
Csak amit Kapanyél is írt: ne legyen kötelező.
Justitia
Reklámozni amúgy nem kéne a másságot. Elfogadni lehet, ez szerintem egy betegség, amiről nem tehet aki ebben szenved. De nem kéne ebből felvonulást meg magamutogatást rendezni.
Eriksson
Ezzel az erővel lehetne tüntetni a süketek, vakok és gyengeelméjűek nagyobb társadalmi elfogadottságáért. De az valahogy nem érdekel senkit, hiszen nincs pénz bene.
SystemError
@Eriksson: Én amúgy támogatnám, hogy a testi fogyatékkal élőknek is legyen valami hasonlók. Történetesen a süketek és a vakok utálják, ha lesajnálják őket. Másrészről a szó funkcionális értelmében ez nem fogyatékosság, hanem másság.
Elvesztettétek Budapestet, mert finoman szólva más célcsoportra lőttetek, mint az kiderült a fidesz szavazói körében tett felmérésekből.:) Tudod 60% max szakmunkás és/vagy elzárt településeken élő tanulatlan, műveletlen tahó. Menjetek hozzájuk gyíklényezni meg buzizni. Ők hálás és biztos közönség marad 22 után is nektek. Szóval ti meg olyan zászlót raktok ki művházas krumpliosztogatásnál, amit akartok..:)
SystemError
@durbincs: Ha megnézném a linkdin-en, hogy kinek van beírva aktuálisan, hogy propeller.hu, akkor máris a bányában találnám magam?:)
Eriksson
@SystemError: Én ebben a témában nem vitatkozni akarok, mert mindenki olyan amilyen lenni akar.
De te nem találod túlzásnak, hogy a nemzeti zászló mellett ott lobog a szivárványos zászló? Mintha csak beletartozna a Szentháromságba?
Pálinkás Pál
@Giovanni Alba: most ehhez mi köze annak amit mondasz??? tegyük fel hogy betegség /a buziság/ bár szerintem inkább genetikai zsákutca...akkor miért is kell fennen hirdetni a betegséget??? miért kell parádézni???
SystemError
@Eriksson: Kicsit vitatkoznom kell, mert ez nem "lenni akarás" kérdése, hanem veleszületett hajlam, ami a föld lakosságát 8-10%-ban é érinti. Így a magyar lakosság 8-10%-t is. Látod látod milyen kár volt rámenni a tahókra, ami egy maximalizált célcsoport már így is. Az a baj, ha az embernek a buták a célközönsége, hogy a többi ember nem csak a hazudozást nem bírja, de a hülyékhez sem akar tartozni, ami simán ösztön kérdése még csak nem is politikai identítás kérdése.

Elment az őskorszaki, ellenségképes, kirekesztő ideológiátok mellett a világ. Ugyan még sok a műveletlen, világod nem látott ember az országban, akikben lehet táplálni bizonyos félelmeket, de egyre kisebb szerencsére már itthon, aki felveszi a fidesz kőbunkó világnézetét..
Pálinkás Pál
@SystemError: Látom nem nagyon érted mit akar Eriksson mondani...kutya sem foglalkozna velük...ha nem lennének ilyen kihívóan magamutogatók!!! vagy szerinted elfogadható a parádéjuk???
Eriksson
@SystemError: Nem kell vitatkoznod, mert nem érdekelsz. Ha apád, anyád buzi lett volna, te meg sem születsz.
Nessy
@Eriksson: Tévedsz! Ugyanúgy termelődik az ő esetükben is a spermium, mint bárki másnál. Nem egy esetben házasságban él, családja van, de a saját neméhez vonzódik. És ez mindkét nem esetében előfordul. Sőt van, hogy mindkettőhöz, de olyan is, aki aszexuális. Sok furcsaságot tartogat az anyatermészet.
Eriksson
@Nessy: De mi van, ha a termelődő spermium nem találkozik egy érett petével? Mert mondjuk az egyiket lenyelik, a másik meg megtermékenyítés híján elhal?
Egyébként mindaz amit írsz, az tény. De miért kell ennek a aberráltságnak a jelképeként zászlót kitűzni a városházára?
SystemError
@Eriksson: Sikerült két értelmetlen mondatot leírnod. Az elsőt azonnal megszegted a másodikkal. A második meg értelmetlen példafelvetés. Azért válaszolok, ha már nem vitatkozunk..:) Szóval nem tehet róla, hogy ilyen, ahogy te sem, hogy ennyire hülye tahó vagy. Igaz ő a bőrén érzi a másságot, míg te pont azért nem tudod felfogni, hogy hülye vagy, mert hülye vagy. Szerintem te sokkal szerencsésebb vagy, mint ők, mert benned nem tudatosul a másság érzete. Örülj ennek!:)
SystemError
@Eriksson: Jaj fájt, hogy kirekesztelek egy tulajdonságod alapján! Ne hari!
Nessy
@Eriksson: Akad itt egy, két zászló, aminek nem biztos, hogy ott lenne a helye, ahol van. Nem mindegy? Bolhából elefánt.
Eriksson
@Nessy: Melyik zászlókra gondolsz? A Budapest zászlóra, a nemzeti színűre, vagy a szivárványosra?
Nessy
@Eriksson: Azért az Oz cimű film "Szivárvány dala" remélem nem zavaró?
Eriksson
@Nessy: Sőt, maga a szivárvány sem zavar. :)))
Van még keresztkérdésed?
Nessy
@Eriksson: Ma már nincs! :-))))) Szép álmokat, mosolygós reggelt! :-))
Justitia
Ilyen alapon ki lehetne tenni zászlót a heteroszexuálisoknak is. Az milyen színű is lenne?
Justitia
"Ilyen alapon ki lehetne tenni zászlót a heteroszexuálisoknak is. Az milyen színű is lenne?"
Tök mindegy, nem ez a lényeg.
A lényeg az, hogy bármilyen szexuális beállítottságú az ember, az maradjon a hálószoba falai között és ne vigyék az utcára.
legott
És most esett ki Karácsony a kosárból.
A megtűrés, az elfogadás, a "nem bántjuk őket" egy dolog, de a hypolás az egy másik dolog.
Azért nem kéne átesni a ló másik oldalára!
Szodoma és Gomora példája elég egyértelmű üzenet istentől.
Justitia
@durbincs: tegnap 21:04 mert te alapból hülye-buzi vagy?
Justitia
@legott: Nem esett ki a kosárból, sok embert maga mögé állított, a másságosok körében. Sok másságos ember van.
Jozefina
IGEN SOK IDIÓTA FIGYELMÉBE:
"Története
A szivárványszínek szimbolikája számos kultúrában jelen van, és igen hosszú múltra tekint vissza mint a sokszínűség, a befogadás, a remény és a vágyakozás szimbóluma. A jelképnek bibliai forrása is van, Noé történetében a szivárvány jelzi Isten ígéretét, hogy többé nem lesz hasonló özönvíz. Az 1524-25-ös német parasztfelkelésben már használták a szivárványzászlót mint az új kor, a remény és a társadalmi változás jelképét. Thomas Müntzert, aki a forradalmi mozgalmakat a bibliai tanítással kapcsolta össze, gyakran szivárványzászlóval a kezében ábrázolják."
"Békemozgalom

A PACE zászló
A szivárványzászlót Olaszországban egy 1961-ben tartott békemenet során használták először. Igazi népszerűségre 2002-ben tett szert, amikor a küszöbön álló iraki háború elleni tiltakozásul meghirdették a Pace da tutti i balconi (béke minden erkélyről) mozgalmat. A legelterjedtebb változata hét sávból áll (lila, kék, világoskék, zöld, sárga, narancssárga, piros), a közepén pedig a PACE (béke) felirat található. A zászló azóta az egész világon elterjedt mint a békemozgalom szimbóluma."
"Más csoportok és szervezetek
A szivárványzászlót számos más csoport és szervezet is használja. Az Andok népei társadalmi mozgalom szivárvány színű zászlója a wiphala nevet viseli. A tibeti imazászlók gyakran szintén a szivárvány színeiből állnak. Az Oroszországban található Zsidó autonóm terület zászlaja szintén szivárvány színű."
Giovanni Alba
@Pálinkás Pál: Ha nem érted, nem érted. A választás szabadságáról van szó, ne a fal mellett kelljen az éj sötétjében settenkedniük, hanem vállalhassák a választásukat. Szerinted szégyellni való, mert "természetellenes", holott nem az. Én képmutató szemforgatásnak tartom, hogy volt sok nagy és elismert művész, akinek az törte derékba pályafutását, hogy kiderült, a saját neméhez vonzódik, pedig ettől még nem lett a tehetsége kisebb. A klasszikus műveltség korában nem voltak ennyire álszentek az emberek. A bigott vallási farizeusokkal van a baj, akiknek a papi pedofília csupán emberi gyöngeség, a homoszexualitás viszont égetnivaló gyalázat.Van a wikin egy mindenki által elérhető lista. Köpködés helyett el kellene olvasni és elgondolkodni rajta. hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_LMBT_szem%C3%A9lyek_list%C3%A1ja
Pálinkás Pál
Tehát vegyük sorba...van egy magyar zászló...egy Budapest zászló ,meg egy buzi zászló...az uniós hol marad??? vagy karácsonynak fontosabbak a homárok???
Pálinkás Pál
@Giovanni Alba: mutasd meg hol írtam hogy lopakodniuk kelljen!!...de az nem azt jelenti hogy parádézzanak városszerte...te valamit nem értesz...miért kell ráerőltetni a buzikat a társadalomra??? sajnos el kell fogadni,vannak genetikai selejtek,de talán ezt nem a városházán kéne reklámozni!!!
Giovanni Alba
@Justitia: Nehéz lenne meggyőzni a fiatal (vagy idősebb) szerelmeseket arról, hogy ne sétálgassanak kézenfogva a Nagykörúton fényes nappal, sőt -horribile dictu- még csókot is váltanak egyesek, mindezt csakis a négy fal között tegyék. "A lényeg az, hogy bármilyen szexuális beállítottságú az ember, az maradjon a hálószoba falai között és ne vigyék az utcára"
Idézet tőled. Ugye milyen fura így visszaolvasva?
Giovanni Alba
@Pálinkás Pál: Az a parádézás az éppen tüntetés azért, hogy emberszámba vegyék őket, és ne nevezzék egyesek genetikai hulladéknak csakis nem irányultságuk miatt. Nem ráerőltetni akarják magukat a társadalomra, csak éppen nem érzik igazságosnak, hogy aki eddig haver meg jó fej cimbora volt, egyből leprás kitaszítottá válik, amint felvállalja érzelmeit. Valami hasonló lehet, mint a harmincas évek Amerikájában, amikor egy jó képességű, ifjú ember tanul, dolgozik, de egyből páriává válik, amint kiderül, hogy -habár rajta nem látszik- felmenői között volt néger is. Megváltozott ettől? Nem. Megváltozott a megítélése? Igen. Vagy ott van -híres példa- Oscar Wilde. Ünnepelt költő egészen addig, amíg ki nem derült, hogy a saját neméhez vonzódik. Onnantól kezdve már fujj, fertő, utálatos. Szerinted ez tisztességes és igazságos?
Pálinkás Pál
@Giovanni Alba: hogy igazságos-e azt mindenki döntse el maga...ennyi erővel a bigámisták is tüntethetnének,parádézhatnának...mégsem teszik...pedig számomra sokkal elfogadhatóbb mint a buziság...és újra leszögezném,nem érdekel ha valaki buzeráns,csak ne reklámozza,mert engem taszít!!! és azt hiszem ezzel nem vagyok egyedül!!! Vagy ilyenkor zátonyra fut a demokráciátok??? ilyenkor nem számít a többség??? erről miért nem rendeznek népszavazást,hogy legyen-e buziparádé??? ja hogy azért nem ,mert egyértelmű lenne az eredmény??? veletek liberálisokkal az a baj,hogy csak addig működik nálatok a demokrácia,amíg a ti érdeketeket szolgálja...ha tudjátok hogy buknátok a dolgot, akkor a másik rögtön rasszista,meg náci!!!
Giovanni Alba
@Pálinkás Pál: Kevered, kavarod, árnyakkal hadakozol, miközben megfeledkezel arról, hogy én a saját véleményemet írom le, nem pedig egy csoportosulás szószólója vagyok. Én veled beszélgetek, és azt próbálom megértetni, hogy előítélettel viseltetsz egy (több) emberrel szemben, mert nekik más a felfogásuk a párválasztásról. A bigámistáknak nem kell utcára vonulniuk az elfogadtatásukért, mert vagy titokban élnek kettős életet, vagy pedig nyíltan, őszintén felvállalva az úgynevezett nyitott házasságot. Ezzel kapcsolatban is van egy észrevételem. Ha egy pasiról kiderül, hogy "több lányt futtat párhuzamosan", akkor az általános vélemény szerint ő egy nagytermészetű, igazi bika, ellenben ha egy nőről derül ki hasonló, akkor ő egy ordas ribanc. Ami az egyiknek dicsőség, a másiknak szégyen. Az eredeti kérdés mégis a párválasztás szabadsága. Aki az azonos neműek együttélését természetellenesnek titulálja, nézzen természettudományos felvilágosító filmeket, hiszen a jelenség nem ritka az állatvilágban.
Pálinkás Pál
@Giovanni Alba: változatlanul két malomban őrlünk...szarok rá,ki -kivel fekszik össze...ha nem reklámozza!!! de mind a zászló,mind a buziparádé egy magamutogatás...amit mindenkitől utálok,nemhogy a buzernyákoktól!! és az hogy a zöldbökör karácsony ,még provokáció képpen kiteszi a városházára, az meg mindennek az alja!!! nagyon jól tudja az emberek többsége hogy viszonyul a homárokhoz, de csak azért is kitűzi a zászlót, mert megteheti...nem ismerős ez a hozzáállás???
Ronin2
Nagyon átlátszó ez a piszkos nagy megértés Karácsony részéről.
A homárok szavazataival simán be lehet kerülni a Parlamentbe.
Párbeszéd.
Kivel,mert Pesten kívül nincs más településen ilyen nevű párt.
Túltenyésztett selyemhernyók,akik,mivel nem értenek semmihez,hát politizálnak.
Szerintem.
A fővárosban legalább annyi cigány van,mint buzi,akkor tessék a "vándorzászlót" is kitűzni.
A székely zászlóhoz már nem volt mersze Gergőnek?
Azt a jelképet pedig legalább ezerszer annyian tisztelik.
Gyütt Mönt
@durbincs: nincs lázam, sőt dildóm sem. Remélem, neked még megvan.
Gyütt Mönt
@durbincs: használd a dildót szorgalmasan. Fogsz még szopni is. Igaz, eddig is azt tetted.
advocat
És Finkelstein? Az nem volt meleg? Láthatjátok még Viktor is értékeli a munkájukat!
advocat
Tényleg. A Fidesz székházra is kitehetnék. Ezek után. Ők is...
Justitia
@Giovanni Alba: 08,15 07: 56Egyáltalán nem fura. Mi lenne a fura benne?
Justitia
@Giovanni Alba: 08:15 07:46. Mindegy, lehet nem betegség, vagy másság. Genetikai eltérés.
A közölt url nem bizonyítja, hogy betegség-e vagy nem. De szerintem génhiba okozza, ami meg betegségre utal. Nem gyógyítható, el kell fogadni.Csak ne legyen magamutogató és hivalkodó - mintha követendő lenne - a másság.
Ha mindenki leszbi vagy homoszexuális lenne, akkor kihalna az emberiség.
Giovanni Alba
@Justitia: Az a furcsa nekem, hogy ezek szerint te nem nézed jó szemmel a Szigeten, vagy az utcán andalgó szerelmeseket, akik ki merik mutatni érzelmeiket, legyenek bármilyen beállítottságukat. Eddig legalább a heterók nyugodtan csókolózhattak pl. a Nyugati melletti McDonald's parkjában. Most már ők is maradjanak a négy fal között?
kokopelli
@advocat:(18:25)
...de az volt az Arthur Finkelstein és "politikai tanácsadóként" végzett aknamunkát megrendelésre a Georg Eli
Birnbaum-mal ! A Finkelstein fel is dobta a bakancsát valamiből kifolyólag! Biztos látogatta minden évben a
"Key West Gay Pride"-ot is Floridában! A Fidesz mégsem utasította el egy "gay" aknamunkáját!? (:-()
Lepényleső
Miért nem az Uniós zászló került ki ami épp úgy "vörös posztó"szemükben mint ez,
viszont jogilag is helytálló,és tömegek által támogatható?
gina
Csak a magyar ilyen primitiv, senki és semmi nem érdekli, tolerancia nulla-- jobb lenne ha a saját mocskos dolgaival törödnének,(pedofil csaló politikusok, szex orgiák a nép pénzén, ez mind rendben van ugye???, szégyen //////

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.