Változatlan stabil kilátással megerősítette pénteken Magyarország államadós-osztályzatát a Fitch Ratings és a Standard & Poor's.

Stabil kilátással megerősítette a magyar államadós-osztályzatot a Fitch Ratings és a Standard & Poor's
Fotó: Pixabay

A két nemzetközi hitelminősítő egyaránt befektetési ajánlású, "BBB" szintű besorolással tartja nyilván a hosszú futamú szuverén magyar forint- és devizaadósság-kötelezettségeket.

A Standard & Poor's pénzügyi szolgáltató csoport globális minősítő részlege (S&P Global Ratings) a péntek éjjel Londonban bejelentett döntés indoklásában kiemelte: várakozása szerint a magyar hazai össztermék (GDP) – ha a gazdaságot nem érik a Covid-19-járványhoz hasonló további sokkok – 2022 elejére, a legtöbb térségbeli országot megelőzve újból eléri a járvány előtti szintjét.

Az S&P előrejelzése szerint a magyar GDP-érték 2020 egészében 5 százalékot meghaladó mértékben csökken, a hazai össztermékhez mért államháztartási hiány meghaladja a 6 százalékot.

A Standard & Poor's alapeseti prognózisa ugyanakkor azt valószínűsíti, hogy a magyar gazdaságban már jövőre kilábalás kezdődik.

A Fitch Ratings várakozása szerint a magyar GDP-érték az idén 5,9 százalékkal csökken, jövőre 5,4 százalékkal növekszik.

(MTI)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gyütt Mönt
Hasítunk, na! Aki ezt kétségbe meri vonni, az a haza ellensége.
kereső
Mindez 11000 milliárdos eu-s támogatás után (2011-2018).
ómió
"Korrekciós lépéseket" most nem "ajánlottak"? Ja, azt majd az efftársaknak! Bár az nekik "ajánlás nélkül" is menni szokott!
SystemError
Itt infláció sincs, bármi drágább, az csak véletlen műve!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.