Változást észleltek a siklóernyősök a mentési protokollban. Hivatalos értesítést ugyan nem kaptak róla, de azt tapasztalják, hogy a katasztrófavédelem már nem küld helikpotereket fán akadt ernyősökhöz, amióta halálos kimenetelű balesettel végződött egy helikopteres mentés a Vértesben. Azóta három hasonló eset volt, helikopter nélkül is lehozták őket.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Helyes. Ha neki ez a ""sport"" és így űzi, akkor vállalja a kockázatot, hogy fennakad a fán. És nem kell drága pénzen mentőhelikoptert küldeni. Ha le tud kecmeregni, akkor mázlija volt, ha nem száradjon oda.
Mindig felháborít, amikor a mások által űzött ""sport"" (aminek veszélyességével tisztában van) mégis balesethez vezet és aztán ennek az elhárítását és gyógyítását abból a kasszából kívánják kifizettetni, amit a köznép ""TB kassza"" néven fizet, betegség- és balesetelhárítás céljára. Már bocs, de ez nem baleset. Baleset az, amikor elesel az utcán vagy elüt az autó. Ez saját kockázatra vállalt felelőtlenség.
Kössön rá külön biztosítást, biztos van rá mód. Mint mondjuk az ausztriai sielésre is van. Az, hogy ez nem külföld, még nem lehet eltekinteni. Ha nincs, akkor kockáztasson. De ne a közös kontójára.
Eladott Ország
Azt hiszem, ideje lesz megbecsülni a Mikulást. Eddig leginkább csak amerikai filmekben láttam olyat, hogy a jóságos nagyszakállú a kéményen át érkezett és nem is értettem ennek az okát, de most megvilágosodtam. Valószínűleg az történhetett, hogy arrafelé már régebben államosították a kéményseprést. Gondolom, a SWAT kapta meg a feladatot, de azok feszt kézigránáttal óhajották tisztára pucolni a szelelőt. Az amerikaiak meg önvédelemből kitalálták, hogy mégis békésebb dolog, ha az ajándékozó-kedvű figura kotor inkább. Az történt, hogy ártunk és ormányunk a rezsicsökkentés, a harácsolás és a mindenbe beleugatás jegyében kivégezte a kéményseprővállalatot. Is. A feladatot az Országos Katasztrófavédelem vette át. Ott meg marhára kevés kéményseprő van, dugig van pártkatonákkal, ráadásul mégsem küldhetnek mindenkinek egy sms-t, hogy üljenek át a lakók egy másik kéményre. Kotorni egyre kevesebb helyen kell, mert a gázkazán nem annyira kormol, de ellenőrizni meg kellene, mert az a kémény is meghibásodhat és a kedves lakók úgy döglenek halomra, ahogy vannak. Javaslom, hogy képezzenek át közmunkásokat orvossá, mert abban a szakmában is hiány van. 1 hét elméleti képzést – egy szakember megfelelő ábrán elmutogatja, hol van az ember szíve, mája, zúzája, vakbele – aztán 3 hónap műtős gyakorlat. Amelyik közmunkás a legtöbb túlélőt tudja felmutatni 3 hónap után, az kapjon egy OKJ-s doktori oklevelet és kész. Amelyik doktorjelölt túl nagy mortalitással dolgozott, az még mindig lehet szakápoló, vagy gyógyszerész. Legyen elég az egész országnak a 8 osztály. Vagy hat. Esetleg négy, annak van is hagyománya. Tehát négy osztály. Majd kell egy kormányhatározat, hogy lehessen 10 éves kortól is dolgozni. Ilyen formán be is lehet zárni a gimnáziumokat, egyetemeket. Az értékesebb épületeket oda kell adni Tiborcz Istvánnak, az majd csinál belőlük szállodákat. Az a fontos, hogy jó hazafi és jó keresztény legyen az ember, a többi meg úgyis a kormányon múlik.
jesz
@namihami: kemény szavak, de ez a valóság...
jesz
@Eladott Ország: szabadjon a kéményseprést összeesküvés-elmélettel, és üldözési mániával kiegészítenem...

szerintem ez a kéményseprés a létező legjobb alkalom, hogy olyan helyre is lehessen kamerát, fülest elhelyezni, ahová eddig nem sikerült, mert a lakók éberek voltak...most becsönget két kormos ember, mindenféle cókmókkal a vállukon, aztán teszik amire kiképezték őket...még igazolást is adnak, hogy a kémény(ek) kiválóan szelelnek...

Szerintem...aztán lehet, hogy ez csak rémálom? ( telefont, netet is lehet ellenőrizni, de ezt mindenk tudja, tehát résen van a célszemély)
namihami
@fideszes gyökér: Biztos bennem van a hiba, de nem tudlak követni. Hogy jön a veszélyes sportnak minősülő siklóernyőzésben fizetendő plusz balesetbiztosítás a kőben való eleséshez és nyakontaposáshoz. Én nem ugráltam egyik kőről a másikra és nem magamnak kerestem a köveken a bajt. Ahogy a siklóernyőzés sem mindennapos tevékenység. Ha mégis ugrálás közben történt a baj, akkor vizsgálható a sérülés oka. (lásd ernyőzés)
Ha a biciklim kereke kidurran, az nem használat, hanem a kerékpár véletlen meghibásodásának kérdése. Megintcsak semmi köze se bokorhoz, se macsetéhez. Az út mellett ne macsetével nyírják a bokrot, függetlenül akárkitől vagy akármitől. De, ha a munkát előíró mégis azt adna nekik munkaeszköznek és sérülés következne be, akkor a munkavezetőjét már vizsgálni lehet. Miért ezt adta illetve a sérült hogyan, miért sérült meg? És egy véletlen defekt megintcsak nem ernyőzés.
Persze, egyetlen esetben mégis lehet neked is igazad: Ha ezt a manust az akarata ellenére rángatták fel azzal az ernyővel és eközben zuhant le.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.