A fiatalt garázdaság bűncselekmény gyanúja miatt hallgatták ki, közölte honlapján a rendőrség.

Az egri rendőrök­­­­­­ a közzétett sajtófelhívás eredményeként 2020. augusztus 14-én 18 óra körül otthonában elfogták azt a 16 éves fiút, akit azzal gyanúsítanak, hogy 2020. augusztus 8-án reggel, az egri Dobó utcában található szobrot ledöntötte a talapzatáról, mely ennek következtében összetört.

A szobor a török-magyar barátságot szimbolizálta.

Egy 16 éves fiú törte össze az egri török-magyar barátság szobrát

Az Egri Rendőrkapitányság garázdaság vétség elkövetése miatt indított eljárást a fiatal ellen, aki kihallgatásakor beismerő vallomást tett.

(police.hu nyomán)

(Fotó: police.hu)

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Szegény gyermek, biztos nem tanult Evlia Cselebiről, az utazóról.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Szegény gyermek, biztos nem tanult Evlia Cselebiről, az utazóról.
karma1
Nos, az egy eleg kismeretu szobor volt, es NEM a baratsagrol szolt, hanem a torok-magyar TESTVERISEGROL. Hidat fogtam az emlektabla szovegetol, de lefotoztam. Talan lehet, hogy csak a fiu nem volt janicsar, sem "testver"
karma1
@Nessy: Valoban Evlia Celbirol keszult Rostas Bea Piros szobra - csak az alairas volt mas - ne haragudj, de nekem a testveriseg szo nem stimmelt az emlektablan. Ilyen "testveriseg" azota is felutotte a fejet Magyarorszagon, csak akkor a szovejetekkel volt kapcsolatos ez a meghatarozas
Dr Beviz Elek
Garázdaság? Áááááá! Szándékos rongálás!
advocat
@Shikari: Azért hülyegyerekek a fidelitásban is vannak! Persze ha tudod, az más. Bizonyíték?
Gyütt Mönt
Azért a nyelvrokonaink szobrát nem kéne rongálni.
ittott
egerben török magyar barátság szobra. barom az, aki ezt kitalálta.
Nessy
@ittott: Nem Szulejmán szobor volt! Semmi köze nem volt a harcokhoz.
kokopelli
@karma1: A Zerdogán meg a Zorbán is a Birnbaum&Finkelstein ,"sorosozásuk" által jöttek össze! A Netánjau is
benne volt a társaságban,holott a moszlém-keresztény-zsidó társaság egy dinamikus ill. dinamitos egyesület!Te az
eredeti nyelven könnyebben utánanézhetsz! (igaz hogy a buzi Arthur Finkelstein-t elvitte már "szivárványos-kór"! (;-))
Veleda
Akik évszázadokig kizsákmányolták az országot, azokkal sem barátság sem testvériség nem jöhet szóba. Ne hogy már utólag rózsaszínbe lássuk a bennünket megnyomorító iszlám hóditókat. Cselebi itt járt, tetszett neki minden, azt el is hiszem. Kissé visszatetsző. hogy Szigetváros monumentális szobor dicsőiti Szulejmánt. Ez a 16 éves kisköcsög túlfűtött érzelmekkel rombolt, mert ugye semmit nem rongálunk, még török szobrot sem, büntetés jár érte.
csak úgy....
nevezzük nevén a kölköt! orbán-erdogán barátság és nem török-magyar!
Veleda
@Gyütt Mönt: 11.43 Bocsi, de a törökök nem nyelvrokonaink. Ami itt maradt a kultúrájukból, az valóban sok szó, vagy azok a növányek, amiket tőlük vettünk át. De sem vallásban, sem nyelvtanban, sem a zenében nincs közös vonás. A legújabb kutatás mutatott közös nyelvtani szabályokat az ős illír néppel, akikkel találkoztunk az őshazában. Sőt a perzsákkal is, de rokonság nuku. Ja és a finnekkel meg pláne nem.
csak úgy....
@Shikari: te már túlkoros vagy oda dade...,köll még bizonyíték?
advocat
Azért manapság egész jól megvannak a svédek a finnekkel, norvégokkal. A németek a franciákkal és még sorolhatnánk. Mert ne a múltat, hanem a jövőt nézzük.
csak úgy....
@advocat: orbánnak szóltál már az ötletedröl? nekem tetszik!
karma1
@Nessy: Valoban nem a harcban vett reszt, Cselevi nagyszeru ember volt. De azert a "testveriseg" kicsit tulzo meghatarozas a magyar-torok kapcsolatokra, plane 500 evvel ezelott..
Nessy
@karma1: Hello elveszett! Valóban nem kell testvérnek fogadni,de azért illenék tudni kiről van szó. Én sem szeretem az oroszokat, de azért a Diótörőt, a Hattyúk tavát az Anyegint nem törlöm. A Háború és Béke egy csodálatos regény.
Mit csináljon szegény ifjú, ha a Szulejmán szobor Szigetváron van, és nagyobb, mint ez volt.
Eriksson
@karma1: A testvériség nagyon is fogható fogalom. Csak gondolj bele, százötven éves oszmán megszállás alatt hány magyar-török-bolgár keverékgyerek született erre a világra? Ezek leszármazottai még ma is közöttünk élhetnek.
karma1
@Nessy: Hat valoban nem tudhatta, ki volt Cselebi - bar kozteri szobrot, vagy egyaltalan : MAS vagyontargyat szetverni, hozzanyulni eleve bunteny - hogy az anyja nem tanitotta meg arra, hogy sok mas dolog mellett szobrokat SEM dontogetunk, utcan nem szemetelunk, es megprobalunk egyebkent is emberkent viselkedni. Hat ez neki nem jott ossze. Es mar nem is fog, - valoszinuleg...:( Nem vesztem el, csak elegem van a trollokbol, akik itt rongaljak a levegot - es akikbol egyre tobb van a Facebook-on is... orban "etikus" hackerei... Lehidalok attol, hogy mit jelent orbannak az "etika" szo... :) Koszi a csevegest - csak nehany itteni kommentelotarssal tartom a kapcsolatot, azert szoktam neha benezni az oldalra. Mar csak az eri meg... Udv Neked is, mint a legkitartobbak egyikenek.,...:)
karma1
@Eriksson: Haaaat a testveriseg, mint olyan, valoban letezo fogalom, de azt hiszem, amikor a torok seregek lerohantak a nyugatot, es benne Magyarorszagot, - akkor azert nem a testveri kapcsolatok erositese volt az elsodleges celjuk - de a 150 ev tagadhatatlanul az osszeolvadas ideje volt, me'g ha az elso idokben eroszakkal is szereztek maguknak elettarsat. Volt egy csomo tagadhatatlan erdemuk is - nelkuluk ma nem lenne Magyarorszag a vizek kiralya - de azert nem szerettem volna II. Szulejman csapataival talalkozni elsore...:o)))) Erre van egy mondas : Amikor egy horgasz kifogja elete legnagyobb hala't, akkor erre a nagy napra azert egeszenm maskepp emlekezik a hal meg a horgasz is: ami dicsoseg a horgasznak, az a nagy hal halalat es elete legsotetebb napjat jelenti...:o))) Szoval szerintem 500 ev mulva visszaemlekezhetunk arra, hogy volt "testveriseg" - de talan nem ez volt a jellemzo...:o)))) orulok, hogy latlak,...:o)))
Eriksson
@karma1: Én is örülök neked :)))
Amiről írsz, az maga a történelem amely erősen kihatott, vagy még ma is kihat a vérviszonyokra. Ki tudja, nincsenek-e ma is távoli török felmenőink, rokonaink.
S az is biztos, hogy a kultúránkat, szokásinkat erősen befolyásolta a török hódoltság.
Azt tudtad pl, hogy a muzulmánok miatt szoktak rá a magyarok a disznóhúsra?
karma1
@Eriksson: Je', ezt nem tudtam! (A disznohust!) Es igen, szinte minden magyar csaladban lehetnek a leszarmazottak kozott nagyon sokfele felmenok. Szinte kizart, hogy valamelyik osunk 4-500 evvel ezelott ne kerult volna kapcsolatba torokokkel, meg mas szomszed nepekkel. Ha belegondolsz, hogy Budapesttol 80 kilometerre mar nem erted a szlovak nyelvet (ok meg az Istennek se hajlandok megszolalni magyarul, pedig nagyon sokan tudnak ), vagy 340 kilometerre ukranul, vagy romanul, 200 km-re nyugatra mar nemetul beszelnek, es nagyon sokan at is telepultek Magyarorszagra, akkor nem csoda, hogy olyan sokszinuek vagyunk. 13 hivatalosan elismert nemzetisegunk van, mindegyiknek van sajat onkormanyzata. Barhonnan is jottunk, (ugy ertem: kelet barmelyik reszerol), azert most nem arra kene visszamennunk, nem arra kene keresnunk a jovonket. Sulyos milliardok mennek el a magyarsagkutato intezetre, ami semmi masra nem jo, csak penzmosodanak. Na meg minden mas hulyesegre. Sajnos...:o(((
Eriksson
@karma1: Éppen azért vagyunk annyira különlegesek itt Európa közepén, hogy értjük keletet, értjük a nyugatot, de még az északot és a délt is. És tudunk alkalmazkodni is, ha kell.
" Magyarnak lenni nem származás, hanem vállalás dolga."
- Illyés Gyula
kokopelli
@karma1: Csak röviden! Sok törökkel találkozik az embergyereke nyugaton!A legfiatalabbak is vallásosak,mert a
szüleiktől ill. nagyszüleiktől a fejükbe verve kapták a koránt!Azt is,hogy a férfi és a nő nem azonos értékű sem a csa-
ládban sem az ő társadalmukban!Amit pl.az Orbán-nál az Erdogán elővezetett az csak egy kabaré volt!A vallása meg-
engedi,hogy mindent amit megígért "leß@rjon!Ahhoz,hogy az ember értse pl. a moszlém "ego-t,igen sokáig kell velük
kapcsolatban lenni! Munkahelyen,sportban,lakóhelyen! Az "Egri csillagok" szintjén csak hülyítés lehet,mivel akár több
műveltebb török kolléga úgy tudta,hogy a török-magyar barátság egész a középkorig vezethető vissza!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.