Nem semmi.

Kiderült, milyen magas fizetést kap Schmidt Mária – többet keres, mint maga Orbán Viktor

Egymilliárd forinttal több jutott tavaly a Schmidt Mária-féle közalapítványnak. A főigazgató 64 millió forintot keresett, azaz hivatalosan magasabb a bére, mint a miniszterelnöknek.

Tavaly a 2018-as évhez képest egymilliárd forinttal többet, 5,5 milliárd forintot adott a kormány a Schmidt Mária-féle Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány (KKETTKK) működésére – derült ki a szervezet közhasznúsági jelentéséből. A Terror Háza Múzeumot, a XX. Század Intézetet, a XXI. Század Intézetet, a Habsburg Történeti Intézetet, a Kommunizmuskutató Intézetet, valamint a Kertész Imre Intézetet működtető alapítványnak saját bevétele elsősorban a belépőjegyek értékesítéséből keletkezett, az ebből származó nettó árbevétel 758 millió forint volt.

A beszámoló szerint továbbra is igen jól keresett a kormány által alapított szervezet főigazgatója, Schmidt Mária: juttatása ugyan csökkent a 2018-as 97 millió forinthoz képest, de még így is elérte a 64 millió forintot. Ez azt jelenti, hogy havonta átlagosan 5,3 millió forintot kapott, azaz többet mint a 3 millió forintot kereső Áder János államfő és a hivatalosan 1,5 millió forintból gazdálkodó Orbán Viktor miniszterelnök. A kuratóriumi tagok korábban nem kaptak fizetést, de 2019-ben ez is megváltozott, így 11 millió forint jutott a Szájer József fideszes EP-képviselőt, Martonyi János ex-külügyminisztert és Lánczi Andrást, a Corvinus Egyetem rektorát, a kormányközeli Századvég Alapítvány elnökét is soraiban tudó hattagú testületnek.

Forrás: Népszava

Kép: Hír TV

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Melyik Orbán Viktornál keres többet. Annál aki nem jön ki a fizetéséből és 500e megtakarítása van vagy annál, aki ezermilliárdok felett rendelkezik, csak Lölönél tartja. Egy közös viszont van bennük, mindketten sitten fognak ezekkel a pénzekkel elszámolni
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
Csak egy magyarázata lehet a dolognak:: ilyen sokat és jól dolgozik.
(x) (place commercial here)
Sámannus
Mondjuk az enyhe túlzás hogy ez fizetés lenne. Inkább egy feslett szajha kereshet ilyen jól, aki az összes lepedőt rongyosra nyűtte a tudományával.
dr. prédikátor
jah kérem!!! a kurvákat is meg kell fizetni!!!
justhpeter
S még mondják nekünk, hogy a szervilizmus a seggnyalással együtt nem jól fizet.
ómió
Az efftársi Párttörténeti Intézet meg a "vegetációs időszak" végén? Oda a "gyümölcsöző évtizedek" kora? Na, ne má'!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.