A Kossuth rádiónak nyilatkozott.

Virológus: ezzel a jól ismert gyógyszerrel lehet hatásosan kezelni a koronavírust

A koronavírus-fertőzés megelőzésben nem, de kezelésében hatékony lehet a remdesivir hatóanyagú gyógyszer – mondta Jakab Ferenc virológus a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában hétfőn, azzal összefüggésben, hogy a készítmény hozzáférhetővé válik az Európai Unió és az Egyesült Királyság betegei számára.

A Koronavírus-kutatási Akciócsoport vezetője elmondta: bebizonyosodott, hogy az eredetileg az ebola ellen készített szer meg tudja akadályozni a vírus replikációját.

Nem újkeletű szerről van szó – tette hozzá a szakértő.

A koronavírus elleni orosz vakcináról Jakab Ferenc azt mondta: megosztja a kutatói társadalmat a védőoltás, van, aki bízik benne, mások kételkednek, mert nem tesztelték elég ideig.

A virológus szerint nem újkeletű technológiáról van szó, így akár hatásos is lehet.

Ugyanakkor aggasztó, hogy az úgynevezett fázis 3-as vizsgálatig nem jutott el készítmény, tudományos fórumokon nem hallottak róla, sem a kipróbálás hatékonysága, sem a beoltottak nyomon követése nem ismert – mondta.

Forrás: MTI

Kép: Pixabay

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SystemError
Minden tudós int az orosz oltóanyagtól. Orbán már kirúzsózva veszi is a szert, amivel milliók életét veszélyeztetheti ismét
Gazella
Na virológus! Először magadon kezd a védőoltást! Utánna pofázz!
simmering73
Kossuth rádió. Köszönjük, ennyi elég is.
ómió
Sőt! Mindennel meg az ellenkezőjével is!
division
@SystemError: Hol olvasható az, hogy Orbán veszi az orosz vakcinát? Jakab prof. is megmondta (ahogy a rokonaim is), hogy ebben a formában nem szabadna még használni a szert. A gyógyszer az egy más dolog, ott esélyt kaphat az, aki amúgy már mondhatni nagyon rossz állapotban van a vírus miatt.
division
@Gazella: Olvasd el még egyszer a cikket. Pont azt mondja Jakab prof., hogy ebben a formában nem szabadna használni a vakcinát. Nálunk nem is fogják, az biztos, a gyógyszer viszont akár életeket is menthet jó esetben. A vakcina csak megelőzésre való, gyógyításra nem, pont mint az influenza esetében.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.