„Az ön által »felügyelt« egyetemen szeptember 1-től szerződésemet felmondom, megkezdett munkámat, ha az osztályfőnökök igénylik, bérezés nélkül folytatom” – írja Vidnyánszky Attilának címzett nyílt levelében Székely Gábor, amelyet azzal zár: Súlyos tévedéseiért kérjen bocsánatot, vagy szégyellje magát!

Nyílt levélben vágták Vidnyánszky Attila arcába: kérjen bocsánatot vagy szégyellje magát!

A Színház- és Filmművészeti Egyetem szenátusa és hallgatói által elutasított, Vidnyánszky vezette új kuratórium szeptember 1-én kezdi meg munkáját, a fenti bejelentés pedig egy korszak végét jelzi – írja a 444.hu.

Székely Gábor ugyanis nem csak a 20. század kiemelkedő rendezője, hanem a magyar színházi oktatásnak is legendás alakja, aki 1973-ban kezdett el tanítani a Színművészetin, és az elmúlt évtizedekben osztályvezetőként színészek és rendezők generációinak volt mestere.

Ő a harmadik elismert oktató, aki távozik, Zsámbéki Gábor rendező és Gáspár Máté intézetvezető már korábban felállt Vidnyánszkyéék érkezésének hírére.

(444.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI/Czimbal Gyula

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
Sokan, nagyon sokan azt hiszik, hogy nélkülük meghal minden...
Aki '73-ban kezdett tanítani annak ideje megpihenni és átadni a helyét másoknak, mert ahogy az élet véges úgy minden az, még a hírresség is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
balos
A vidnyalszky él élt és élni fog a seggnyalásból!Viszont azt jól "rendezi"!
justhpeter
Már az alapoknál elakadtam. megmondaná valaki, hogy hogyan lehet Székely Gábort és Vidnyánszky Attilát egy cikkben említeni. Pont olyan mint Einsteint és engem együtt emlegetni.
csak úgy....
@Shikari: te magyarságnak nevezed azt az ütödött réteget,akik bévürü még sosem láttak szinházat ,western filmeken nevelkedtek mint te!? buta vagy tibim..
Nessy
@Shikari: Vidnyánszkyra, Demeterre gondolsz? Vagy azokra, akiknek a családjai már több generáció óta itt élnek, itt születtek, és itt halnak meg, csak éppen más a véleményük, mint a jelenlegi kormányé és a híveié?
Egyébként ha valaki tisztességes, becsületes, a tehetségével érvényesül, nem a talpnyalással, még ha máshol ringott is a bölcsője lehet jó ember.
csak úgy....
@Shikari: te egy akkora magyar,hogy téged a csodaszarvas csinát há turul..
nezelodo
Nem olyan pofapirulósak ezek a liberalizmus zászlaja alatt hatalomra került fijjuk! Sokan ezeket nevezik szivárványnak (a gyakori színeváltozás miatt), ráadásul ezek ránk erőltetik az elveiket, ellentétben a mássággal bírókkal A homoszexuálisok közül még egyik sem próbált még meggyőzni, hogy kövessem, kivéve azokat, akik még politikusok is, a másságukkal felvértezve.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.