Müller Cecília országos tisztifőorvos átvette a Szent István-díjat Spányi Antal megyés püspöktől Székesfehérváron kedden.

Óriási elismerést kapott Müller Cecília – Ferenc pápa áldása is eljutott hozzá

Müller Cecília országos tisztifőorvos vehette át Székesfehérváron a Szent István-díjat. A korábbi Fejér megyei tisztifőorvos, aki egyébként lelkipásztori munkatársként is tevékenykedik, a „kaspóban” vált híressé az egész országban.

Müller Cecília nevét talán mindenki ismeri. Az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány kapcsán rendszeresen látta el információkkal a lakosságot az operatív törzs sajtótájékoztatóin.

2004-ben a Szent István Emlékérem és Díj alapításakor a névadó király keresztény öröksége szolgált iránymutatásul. Minden évben annak ítélik oda, aki az egyéni életében és közösségi tevékenységében is példát tud adni a magyar társadalomnak.

Nem gondoltam volna, hogy egy ilyen rangos kitüntetésben fogok részesülni, ráadásul hazai terepen, a székesfehérvári embereknek a jóvoltából.

Müller Cecília életében fontos szerepet tölt be a hit: munkája mellett lelkipásztori kisegítőként kapcsolódik be a liturgiákba.

Ferenc pápa áldását Spányi Antal megyéspüspök tolmácsolta a díjazottnak.

A díjra munkája, hivatása, küldetése érdemesítette, amely egyre nagyobb feladatokat bízott rá: 2010-ben már feladata volt a vörösiszap-katasztrófa elhárításának irányítása, tíz év múlva pedig jött a Covid-19-pandémia, ami olyan feladat elé állította őt és az egész országot, amelyre nem volt még példa. Ekkor mindennapjaink részévé vált a koronavírus mellett az operatív törzs tájékoztatója.

"A számokat elmondtuk, de ezt el tudta volna mondani bárki. Az embereknek szükségük volt értékelésre is, hogy ezek a számok mit tükröznek, hiszen a számok mögött emberek vannak. El akartuk mondani, hogy milyen korú emberek, kik ők, hogyan fertőződtek meg, hogyan kerülhették volna el a fertőzést. Az életnek ezen kívül számos olyan kérdése volt, amit még egy-egy nap próbáltunk a számok mellé rejteni, igyekeztünk beszámolni a döntések lényegéről és értelméről. Így próbáltuk megnyerni az emberek figyelmét, bizalmát és a legfontosabbat: együttműködését a hatóságokkal"

- idézte fel a nehéz időszakot Müller Cecília.

Persze az emberek fantáziáját is beindította a három pulpitus, amik azóta már nemes egyszerűséggel csak kaspókként kerülnek szóba, és mégis mindenki tudja miről van szó. Rengeteg mém született, amit az operatív törzs tagjai is figyelemmel követtek, sőt, Müller Cecília relikviát is őriz ebből az időszakból.

Azóta is a polcomon van az a térbeli figura, melyet papírból lehetett kivágni és összehajtogatni. A kaspóba ültetett operatív törzset ábrázolja. Úgy gondolom, hogy nagyon sokan kényszerültek otthon maradni, ez egyfajta megnyugvást és elfoglaltságot jelentett az embereknek. Ezekben a nehéz időkben egyáltalán nem baj, ha humor is van az életünkben.

Forrás: FMC

Kép: MTI/Vasvári Tamás

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
...és hamarosan érdemei elismeréseként szentté avatják...
Mert az óriási teljesítmény,hogy naponta felolvasta a cetlit,amit a fidesz tolt elé
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Jozefina
cecike: "A Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet (NEFI) által kiadott „Egészségfejlesztés” című folyóirat kiadásért felelős szerkesztőségi tagja.[14] 2009 óta a nagyvenyimi Nagyboldogasszony Plébánia világi lelkipásztori munkatársa"
Talán jobban tenné, ha ez lenne a fő hivatása!!! Sokak örömére!!! Itt vezekelhetne élete végéig békességben!!!
Pálinkás Pál
Ki mástól kapnál te kitüntetést, ha nem a fidesz által vezérelt egyháztól!!! Valahogy nem szerepelt a nemzethy sajtpapíron olyan kérdés ami a "munkádat" minősítette volna!!!
csipetke
...és hamarosan érdemei elismeréseként szentté avatják...
Mert az óriási teljesítmény,hogy naponta felolvasta a cetlit,amit a fidesz tolt elé
ómió
A Lenin Díjat viszont, továbbra is "kiérdemesült efftársak" kapják!
csak úgy....
@ómió: te maj kapod a nyunyóka díjat mert csak azt érdemled!
ómió
@csak úgy...: Csak nem Lenin Díj-aspiráns vagy?! Gratula!!! Mit össze nem kellhetett ahhoz hazudoznod!
legott
@ómió: Én láttam Lenint, köcsög. Jobban nézet ki, mint te, az biztos.
gina
Ezt a cirkuszt, ez a vén satrafa, tudása nulla, erkölcsileg ugyanaz, szégyene és bohóca az országnak, becstelen banda az egész kormánnyal együtt, patkányok,,börtön cellát érdemel hazug hazaáruló vén nyanya, nem kitüntetést
kokopelli
Az un. "pápai áldást" elutasíthatta volna a satrafa,mert az a Pápa,akit a Bayer et. le vénß@rosozik "az ne kűggyön áldást"!
legott
@ómió: Szóval szarul nézel ki, omió...

Rosszul gondolkodsz (nem ismeret szerint a tényeket figyelembe véve, nem logikusan), erkölcsileg egy nulla vagy (nincs benned szeretet.éhség, részvét, empátia, törődés, önzetlenség, lelkiismeretesség, stb.) és még szarul nézel ki (100 méter le tudsz futni - legalább képzeletben?)...

Hű, de szar lehet neked, te begyöpösödött saját levébe fővő nácigeci...
legott
A kérdés, hogy Müller Gecilia nélkül most hol tartanánk?
Nyilvánvaló, hogy Orbánék hárítottak, tagadtak eleinte, mint Trump és Lukasenka (ez nem egy női név - a legbátrabb. legerősebb fehérorosz férfinak női neve van?) és késve kezdték meg az intézkedéseket.

Az ellenzék nyomására kezdték el a védekezést.
Aztán nyilvánvalóvá vált, hogy valamilyen gyerekkori kötelező oltás miatt a magyarock védettebbek a koronavírussal szemben (ez nem a töppedt muppet Gecilia érdeme a napi faszságaival !!!), de mégis - nem csak Szlovákiához képest - a halálozási arány nálunk volt a legmagasabb a fertőzöttek számához képest.
Ez pedig BUKTA !EZERREL !!

Szóval, ez az emlékérem engem arra emlékeztet, hogy O1G
legott
ja, és arra is emlékeztet, hogy a katolikus egyház a legnagyobb sátánista gittegylet az egész világon, az emberiség egész történelmében !!!
legott
A katolikusoknak pár érdekesség - Biblia alapján

Szűz Mária nem volt szűz.
Szűz Mária, nem hitt a saját fiában eleinte - durva sokáig (végül emberként halt meg említésre sem méltatva)
Szűz Mária nem Istent szülte meg, hanem isten fiát - nagy különbség !!!
Szűz Mária azért sem lehet Magyarország védő anyja/szentje, mert nem él - egyszerűen jelenleg halott és nem él (felfognád ezt a magad kedvéért?). de majd feltámad az utolsó napon (és semmire nem fog emlékezni abból, hogy ő valaha is védte/óvta Magyarország disznófejű nagyurait - és ez így van jól)
legott
Gecik: www.youtube.com/watch?v=xJUJ4zIs0kA

Ajándékozzátok meg egymást a hülyeségetekért, gecik - végül úgyis szénné fogtok égni!

Az a sok keresztény, ahogy szénné ég...
legott
Ennek a Geciliának nem kéne már nyugdíjban rohadnia és a saját élete hátralévő részét elbasznia?
Eladott Ország
A jó munka már messze nem feltétele egy állami kitüntetésnek, a legfontosabb ugyanis az, hogy a hatalom parancsait teljesítse az ember, hiszen ha jó szolga volt, akkor jár a jutalom. Ma már így osztanak Kossuth díjat, lovagkereszteket és úgy tűnik Szent István-emlékérmet is. A kommunista idők visszatérnek.
kolozsvaros.com/2020/08/15/a-kommunista-idok-visszaternek/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=a-kommunista-idok-visszaternek
legott
A Szent Immunitásra esküszünk, hogy rabok tovább nem leszünk - Müller Gecilia tisztára Petőfi csak nincs hetyke bajsza (de lehet, hogy van csak borotválja)
legott
Van egy videjójáték ötletem.
Borotváljuk le együtt Müller Gecilia bajszát (nem sokszor, csak karácsonykor, meg húsvétkor, meg majáliskor)
namihami
Biztos vagyok benne, hogy a Ferenc pápa külön, név szerint és személyre szólóan emlékezett meg a Cilunéniről.
""És rád külön, személyre lebontva küldöm áldásomat, amiért oly szorgalmasan és odaadóan szolgálod Európa DNS-ét.""---valami ilyesmi lehetett.
legott
Ha Müller Gecilia nem megy a határra (ahol határtalanul örült valaminek), akkor is megkapta volna a Díjat?

Asszondta nekem itt az egyik, hogy ne bántsam már a vén kurv.. satrafát, mert ez egy szelíd jóravaló vénasszony, aki tisztelet a kivételnek.
De az van, hogy aki kiszolgál egy olyan rendszert bármilyen módon, ami egyeduralomhoz hasonlít - lopva, hazudva, rabolva, ölve, elnyomva - azt nem illik tisztelni.

Szóval az van, te fideszes gyökér, hogy Müller Cecíliát nem illik tisztelni - hát még kitüntetni, nem !!!
legott
Az a sajnálatos, hogy a sokat látott Müller Cecilia vénségére olyan hülye, amilyen.
Bár aki egy rendszert szolgált ki egész életében...

Müller Gecilia tégla a falban.
kokopelli
@legott: ...,de annyi esze lehetett volna,hogy a kislányát (a kép hátsó bal oldalán) megpisiltetthette volna! Egy Ilyen
anya ment meg olyan sok polgárt a nagy vészben? (:-()
namihami
@Eladott Ország: Emlékszel a Hofira?
Orbán Isten akar lenni, de az Isten nem akar Orbán lenni.
ómió
@legott:Tuti azért vagy máig is "híve" a tömeggyilkosának!
ómió
@legott: A Lenin-fanok, mint a tetüfajtád, fajgyökér, meg, ugye, az "erkölcsi magaslatok"? A tömeggyilkos miliőben!
legott
@ómió: A kurva anyád!

Buta vagy - mindig is az voltál, semmit sem fejlődtél.
legott
Orbán Viktor egy háborús bűnös (a harcos retorikáját figyelembe véve) - eszerint kell kezelni és elítélni !!!
ómió
@legott: Megint felbuggyantál, bolsi foslavór? Netán csak a "lényeged adod"?
emerencia
@legott: augusztus 19 12:17 Idősebbnek néz ki pedig 1958-ban született, tehát még bőven van ideje a 65 éves nyugdíjkorhatárig. Magyarországon O1G jóvoltából nincs az összes munkavállalóra vonatkozó rugalmas nyugdíjba menetel, úgyhogy ne reménykedj! (A női negyven nem nagyon sok nőre nem érvényes.)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.