Négy ügyben folyt nyomozás, ez lett az eredménye, a legtöbb díler újfajta pszichoaktív szerrel kereskedett.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint augusztus 7-én délelőtt egy férfi érkezett villamossal a Keleti pályaudvarhoz azzal a céllal, hogy ott egy másik férfitől új pszichoaktív anyagot vásároljon.

Hét drogkereskedőt kaptak el a zsaruk 12 nap alatt – videó

Fotó, címlapkép: részlet a BRFK videójából

"A rendőrök az átadás pillanatában közbeléptek és az új pszichoaktív anyaggal kereskedő 19 éves B. Bélát a helyszínen elfogták.

Egy héttel később, 2020. augusztus 14-én a 41 éves K. Erzsébet kérte meg egyik férfi ismerősét, hogy vigye őt Hatvanba, ahol a nő átült egy másik férfi autójába. A nő az autóban 60 ezer forintot adott át a férfinek azzal a céllal, hogy tőle új pszichoaktív anyagot vásároljon. A rendőrök az átadás közben rajtaütöttek a pároson és megakadályozták, hogy a 125 gramm új pszichoaktív anyag gazdát cseréljen.

A rendőrök a nőt és az új pszichoaktív anyagot átadó Cs. Lászlót a helyszínen elfogták és később a férfi bérelt szigetszentmiklósi szobájában a nyomozók kutatást tartottak, ahol több mint 50 gramm új pszichoaktív anyag került elő, illetve annak porciózásához használatos mérleget és simítózáras tasakokat is lefoglaltak.

A harmadik elfogásra Budapesten 2020. augusztus 17-én, a VIII. kerületi Asztalos Sándor utcai villamosmegállóban került sor, ahová két férfi érkezett azért, hogy ott új pszichoaktív anyagot vásároljanak.

G. Mihály 41 éves mátészalkai lakos – a rendőrök szeme láttára – mindkét férfinek átadott egy-egy adag új pszichoaktív anyagot. Az átadást követően a rendőrök a mátészalkai férfit, valamint társát, az 56 éves R. Imrénét a helyszínen elfogták.

R. Imréné táskájából a helyszínen közel 50 gramm új pszichoaktív anyag került elő.

A negyedik rajtaütésre 2020. augusztus 18-án került sor a VII. kerületben, ahol további két kereskedőt – S. Lászlót, valamint „beszállítóját” M. Kálmánt fogták el a rendőrök. Ezúttal is mindkét kereskedőnél találtak pénzt és több adag, eladásra összekészített új pszichoaktív anyagot is.

A négy ügyben elfogott hét kereskedő ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást"

 - olvasható a BRFK közleményében.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.