Júliusban váratlanul 3,8 százalékra ugrott a magyar infláció – közölte a múlt héten a KSH. Most az is kiderült, hogy Európában sehol nem mértek ilyen ütemű drágulást, vagyis rekorderek voltunk. Ebben egyszeri hatások is szerepet játszottak, hiszen a dohánytermékek és az üzemanyagok jövedéki adója is emelkedett.

Európában Magyarországon a legnagyobb az infláció

Mindenkit meglepett a múlt héten, hogy a júniusi 2,9%-ról 3,8%-ra ugrott az infláció Magyarországon. Az elemzők előzetesen 3,2-3,3%-os értékre számítottak, vagyis a tényadat jelentősen felülmúlta a prognózisokat, ekkora ugrást senki nem várt – írja a portfilio.hu.

Persze nem rendkívüli az Európa-bajnok magyar infláció, már júniusban is dobogós volt a 2,9 százalékos drágulás a lengyelek és a csehek mögött. Júliusban annyi történt, hogy még őket is megelőztük.

(portfolio.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
@ómió: Azt leszámítva, hogy 25 éve volt és szánalmas, hogy ilyenekbe kapaszkodsz 98-2002 között pontosan a Bokros csomag tette lehetővé, hogy legyen miből lopnotok akkor is. Igazából lényegtelen, készülgessetek a mi Lukasenkank bújtatására. Látod Putyin már az igazit sem mentette ki, mert forró lett a talaj. EU-s országba bevonulni meg hát...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gyütt Mönt
@LauraAJ86: sok sikert az állandó barátnőd kereséséhez.
namihami
Nekem ez a 3,8% a kedvencem!! Szép volt KSH.
""Magyarázni tudom, csak nem értem.""
ómió
@Gyütt Mönt:Ja, hogy te az Index "igazmondótól" linkelsz!? Az "más"! Akkor nem is mi maradtunk le a "rothadó kapitalizmustól" 50 évet, hanem az mitőlünk! De néha se szoktál felébredni?
legott
Nyilvánvalóan Michael Roth német államtitkár felelős ezért (is). Michael Roth német államtitkár monnyon le!

Szinre látom magam előtt, ahogy Michael Roth német államtitkár reggelente fölkel, fogat mos, megeszik két tojásból egy rántottát baconnel, hozzá narancslevet iszik, majd egy kávé mellet gyorsan átfutja a friss híreket, aztán fogja magát és elmegy megtámadni méltatlanul a magyar embereket - és bírja ő ezt egész nap
Szegény magyar emberek (köztük szegény Dzsoni és Árnika is) csak állnak lebénulva kisebb-nagyobb csoportokban és nem értik, hogy miért támadja őket méltatlanul Michael Roth német államtitkár.
Hát nincs egy, csak egy legény talpon e vidéken, Meddig a szem ellát puszta földön, égen?
Aki megvéd bennünket gumicsizmában buggyos nadrágjában, csüngő-rengő hasával,
A lángosképű "kurvanyádat"!?
Cicamama55
Számítgatások nélkül is mindenki érzi a saját bőrén, hogy sz.r a helyzet kicsi hazánkban...Egyre többen kerülnek az út széléről az árokba...Mert nem hagynak senki az út szélén! Ez a mondásuk beigazolódott! :((((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.