A nagyhatalmi érdekek ütközőzónájában található Magyarország érdeke, hogy egyfajta békés, nyugodt, építő egyensúly alakuljon ki a világban – mondta az Országgyűlés elnöke csütörtökön, a HírTV Magyarország élőben című műsorában.

Kövér László: "kinek a szivárványos zászló, kinek a székely zászló"
Fotó: MTI/Kovács Attila

Kövér László az államalapítás ünnepére emlékezve kifejtette, a keresztény magyar állam is egy a maihoz hasonló ütközőzónában született, amikor még azt is el kellett dönteni, hogy a keleti, vagy a nyugati kereszténységhez csatlakozzon.

"Tehát már ott helyben, az origó pontban ott volt a dilemma, amit azóta is tulajdonképpen megoldhatatlanul cipelünk magunkkal" – mondta, majd hozzátette, Magyarországnak azért is törekednie kell a világ egyensúlyára, mert ha az megbillen, "akkor óhatatlanul a régióban alakul ki az első tűzfészek".

Kövér László elmondta, botrányosnak tartja, hogy a főpolgármester a szivárványos zászló kihelyezését tartotta a legfontosabb feladatának a "budapesti közlekedés részleges megbénításán túl".

"Kinek a szivárványos zászló, kinek a székely zászló"

- jelentette ki, majd a szivárványos zászló leszaggatására vonatkozó kérdésre megjegyezte, egy "szellemi, erkölcsi agresszióra" nem szabad fizikai agresszióval válaszolni.

Hozzátette, a szivárványos zászló

egy szűk kisebbség, egy szubkultúra jelképe, a harsány, provokatív fellépéssel pedig az eltérő szexuális orientációjú emberek közül sem mindenki szimpatizál.

A Fidesz politikusa közölte: a számok alapján a DK és a Momentum vált az ellenzék vezető erejévé, a kormánypártoknak pedig azért kell naponta felidézniük Gyurcsány Ferenc "bűneit", mert ha azt nem teszik meg, akkor az idő elmossa azok nyomait.

Kövér László ezzel összefüggésben megjegyezte, a 2006-os utcai rendőrterror nem sokban különbözött attól, amit most Minszk utcáin lehet látni.

"Érdekes módon az akkori budapesti események nem váltottak ki hasonló tiltakozási hullámot az európai politikusok körében" – mondta.

Kiemelte, egyelőre nem látni tisztán mi történik Minszkben, áll-e bármilyen külső erő az ottani mozgalmak mögött. Fehéroroszországban is van esély arra, hogy egy kompromisszumos megoldás szülessen, amely azt jelenti, hogy semelyik nagyhatalom nem akarja majd feltétlenül maga alá gyűrni azt a terültet, mert többet veszíthet rajta, mint amennyit nyerni akart – fejtette ki.

"Lehet, hogy kivételképpen az fog történni, amit a belarusz emberek akartak, ez nem minden átmenetben volt igaz"

- tette hozzá Kövér László.

A házelnök elmondta, "bizonyos hatalmi erők" totális háborút folytatnak Donald Trump elnök ellen az Egyesült Államokban, emiatt pedig nekik is résen kell lenniük és fel kell készülniük arra, hogy a 2022-es magyar parlamenti választás nem lesz majd mentes külső beavatkozási kísérletektől.

(MTI)

77 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
"Alig ötven éve vette le a WHO a betegségek listájáról a homoszexualitást. A perifériára ez még mindig nem ért el, sőt sokan szándékolt perverz hedonista beálítottságnak tekintik amolyan liberális következménynek. Egyébként a szivárványos zászló szimbolikája az egyetemesség az emberek alapvető egyenlősége. Akár a buddhizmus zászlaja is ami az elfogadást az együttérzést és egyéb olyan értékeket jelenít meg a sok színnel, ami alá beállhat minden jó akaratú ember." Mivel nem fogom megérteni, hogy mi az, ami olyan elviselhetetlenül provokatív egy szivárványszínű zászlóban, amely zászló ráadásul nem marad ott az idők végezetéig azokon a homlokzatokon (mint például a székely zászló a parlamenten, egészségére), inkább elmesélem, hogy szerintem mi a nettó provokáció. Szerintem a nettó provokáció az, hogy miközben az erre fogékony néptömegeket a szivárványszínű zászló ellen hergelik (amely nép büszkén zabálja a 2000 forintos lángost a Balatonon, ahova azért ment, mert a főkipcsak azt mondta, hogy több Balaton, kevesebb Brüsszel és Adria), ők, az ország nyakán taposó banda azt állítja, hogy most is megszakadnak az irodájukban a felelősségteljes munka terhe alatt. Pedig valójában az Adrián a NER-oligarchia luxusjachtján sínylődnek, mint Szijjártó Péter. Az a provokáció, hogy miközben az ökölbe szorult aggyal rettegő rajongókat azzal hülyíti a miniszter úr, hogy ő az irodájában dolgozik, és szó szerint ég a keze alatt a munka, a fülén meg a hivatali telefonvonalak, valójában a sikeres Mészáros Lőrinc üzlettársának luxusjachtján pihen a családjával. A provokáció az, hogy miután a miniszter urat – aki tehát nem az irodájában dolgozik, hanem a NER közpénzzel kitömött strómanjának tulajdonában lévő jachton piheni ki az évi toporzékolásait – lefotózzák, a fotós után küldik a legénység egy részét, érdeklődjék már meg, ki és miért készített képet a hajóról és az utasokról.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kokopelli
Amennyiben valaki elmagyarázná,hogy kik ill. honnan jöttek a székelyek (pl. ßeklerek ),akkor lehetne állást
foglalni a vitában! Nálam ilyenkor az "égigérő zöldcsicsergő" magyar csoda ugrik be! (;-))
(na meg a Jáwa ,Borneo,Celebesz,magyar volt és magyar lesz!!)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.