Szent István nyugati szövetségkötésének szimbóluma a szivárvány zászlaja az Ószövetségből és a Szűz Máriát jelképező 12 csillag, ami az Európai Unió zászlajában is szerepel, de ezeket az értékeinket most el akarják rabolni tőlünk – jelentette ki a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szombaton a Zala megyei Pölöskén.

Soltész Miklós egyházügyi államtitkár: "nekünk ez a szivárványos zászló nem kell, vigyék vissza Nyugatra"
Fotó: MTI/Varga György

Soltész Miklós a 15 millió forintos kormányzati támogatással felújított katolikus plébániatemplom felszentelési ünnepségén azt mondta:

nekünk ez a szivárványos zászló nem kell, "vigyék vissza" Nyugatra, nekünk azok az értékek kellenek, amelyeket több mint kétezer éve Isten az emberek lelkébe írt.

Az unió zászlaját megtartjuk, mert benne van Mária szimbóluma, de ha sokáig "űzik a lelkeket és rombolják az értékeket", nehéz lesz ezt a közösséget egyben tartani – fogalmazott.

Arra emlékeztetett, hogy Szent István két szövetséget is kötött. Egyrészt a Nyugat-Európából érkező kereszténységgel, hogy megmaradjunk a Kárpát-medencében, illetve megerősítsük a keresztény gyökereket és továbbadjuk a keresztény értékeket, másrészt szövetséget kötött Szűz Máriával, aki azóta is védi, őrzi az országot.

Ma sajnos értékeket rombolunk, "olyanok akarják megmondani nekünk, hogy mi az igazság, akik azt sem tudják, micsoda küzdelem volt ebben a térségben, ebben az országban az értékek, a kereszténység megőrzése érdekében"

- hangsúlyozta Soltész Miklós.

Hozzátette, hogy Pölöskén a kommunizmus idején, éppen abban az időben voltak olyan bátrak az itt élők, hogy templomot emeljenek, amikor a legnagyobb keresztényüldözés zajlott.

A zalai település templomát 1960-ban szentelték fel. A mostani felújítást követően ünnepi szentmise keretében áldotta meg a templomot Udvardy György, a Veszprémi Főegyházmegye érseke, akivel együtt misézett a Keszthely-Zalaszentgróti Espereskerület papsága.

A szentmisén a Zalaegerszegi Városi Fúvószenekar és a búcsúszentlászlói plébánia kórusa is közreműködött. A szertartáson jelen volt a pölöskei gyökereit ma is ápoló Palkovics László innovációs és technológiai miniszter is.

(MTI)

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Csak a kisfiúkat molesztáló papokat és nagyköveteket tűrik meg szó nélkül!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@Shikari: ,, A javát már elmentettem a beszólásaitoknak"

Kinek milyen öröm jut...
ómió
@Szeparepa2:Mivel két egyforma ember nem létezik, így mindenki más! Ez mindig is így volt, de még sosem "ünnepeltek" rajta semmit. Ezt azóta teszik, amióta a betegek egy csoportja (vagy, akár több is), látván, hogy ő nem olyan, mint a többség (mert beteg), kikiáltotta magát "más"-nak! Azóta ők adják (fedésben) a "szivárványt", mert valójában a betegségüket reprezentálják vele. Sőt! "Büszkék" is rá! Azért "prájdolnak" is! Az "alternatív szexualitás", az maga a betegségük! Ha itt "beteg náci paródia diktatúra" lenne, ezek Auschwitzban már hamuként szállnának, a promótereikkel együtt! Ha meg normalitás, akkor valahol kezelnék őket! Amitől meg Isten ments, az a "boldog nyugat európai, elfogadó, igazságos társadalmak", a maguk proletármocskával együtt!
fideszes gyökér
@Shikari: lesznek még olyan idők, tedd el jól!
verőce21
A liberális annyira agyhalott, hogy önszántából, széles vigyorral képes maga alatt vágni a fát, miközben azt hiszi, ő boldogítja a jövő nemzedékét...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.