Szent István nyugati szövetségkötésének szimbóluma a szivárvány zászlaja az Ószövetségből és a Szűz Máriát jelképező 12 csillag, ami az Európai Unió zászlajában is szerepel, de ezeket az értékeinket most el akarják rabolni tőlünk – jelentette ki a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szombaton a Zala megyei Pölöskén.

Soltész Miklós egyházügyi államtitkár: "nekünk ez a szivárványos zászló nem kell, vigyék vissza Nyugatra"
Fotó: MTI/Varga György

Soltész Miklós a 15 millió forintos kormányzati támogatással felújított katolikus plébániatemplom felszentelési ünnepségén azt mondta:

nekünk ez a szivárványos zászló nem kell, "vigyék vissza" Nyugatra, nekünk azok az értékek kellenek, amelyeket több mint kétezer éve Isten az emberek lelkébe írt.

Az unió zászlaját megtartjuk, mert benne van Mária szimbóluma, de ha sokáig "űzik a lelkeket és rombolják az értékeket", nehéz lesz ezt a közösséget egyben tartani – fogalmazott.

Arra emlékeztetett, hogy Szent István két szövetséget is kötött. Egyrészt a Nyugat-Európából érkező kereszténységgel, hogy megmaradjunk a Kárpát-medencében, illetve megerősítsük a keresztény gyökereket és továbbadjuk a keresztény értékeket, másrészt szövetséget kötött Szűz Máriával, aki azóta is védi, őrzi az országot.

Ma sajnos értékeket rombolunk, "olyanok akarják megmondani nekünk, hogy mi az igazság, akik azt sem tudják, micsoda küzdelem volt ebben a térségben, ebben az országban az értékek, a kereszténység megőrzése érdekében"

- hangsúlyozta Soltész Miklós.

Hozzátette, hogy Pölöskén a kommunizmus idején, éppen abban az időben voltak olyan bátrak az itt élők, hogy templomot emeljenek, amikor a legnagyobb keresztényüldözés zajlott.

A zalai település templomát 1960-ban szentelték fel. A mostani felújítást követően ünnepi szentmise keretében áldotta meg a templomot Udvardy György, a Veszprémi Főegyházmegye érseke, akivel együtt misézett a Keszthely-Zalaszentgróti Espereskerület papsága.

A szentmisén a Zalaegerszegi Városi Fúvószenekar és a búcsúszentlászlói plébánia kórusa is közreműködött. A szertartáson jelen volt a pölöskei gyökereit ma is ápoló Palkovics László innovációs és technológiai miniszter is.

(MTI)

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Csak a kisfiúkat molesztáló papokat és nagyköveteket tűrik meg szó nélkül!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
SystemError
Csak a kisfiúkat molesztáló papokat és nagyköveteket tűrik meg szó nélkül!
fidem
"És azt hiszed magadról, hogy te a vakoknak vezetője, a sötétségben levőknek világossága,
A balgatagok tanítója, a kiskorúak mestere vagy, bírván a törvényben az ismeret és igazság formáját.
A ki azért mást tanítasz, magadat nem tanítod-é? a ki azt hirdeted, hogy ne lopj, lopsz-é?
A ki azt mondod, ne paráználkodjál, paráználkodol-é? a ki útálod a bálványokat, szentségtörő vagy-é?
Ki a törvényben dicsekszel, a törvénynek megrontása által az Istent gyalázod-é?
Mert az Istennek neve miattatok káromoltatik a pogányok között, a mint meg van írva."
troppauerhumer
@Shikari: mehetsz vissza a sötét középkorba a papok farkára hehee...
Justitia
Tehát soltész szerint, aki ma Mo.-n meleg, az menjen nyugatra?
Ne aggódj soltész, a nem melegek is örömmel elhagyják Mo.-t míg az orbáni diktatúra dúl Mo.on
SystemError
@Pegero: Arra már gondoltál, hogy aki Orbán alatt járt iskolába az mind lopni és hazudozni fog szakmunkásként.. Talán lehet belőle fidesz troll vagy propis klikkhajhász troll, ami szintén fideszes ügye
justhpeter
@Pegero: Beszáljünk a nagykövetetektől és a papjaitokról, aztán jöhet Magyar Bálint is és a Magyar Bálinték alatt PISA felmérések eredményeikről.
justhpeter
@Pegero: Aztán beszéljünk arról is miért takargatja Soltész a butaságát a hit és az egyház palástjával.
nezelodo
Soltész csak a zászlót akarja (a rothadó) nyugatra küldeni, majdnem bevettem, de az anyaszentegyház szolgáit esze ágában sincs ritkítani, a jelek szerint, ha NER társ, még a pedofília is csak kicsi botlás. Persze a saját soraikban sem kell félni a mássággal megverteknek a kezdődő inkvizíciótól.
Gyütt Mönt
Átlátszó szöveg a kommunizmusról. Sehol sem volt kommunizmus, csak jól hangzik.
tudode
Ahelyett, hogy a GAZDI kedvére a szivárványos zászlóval vacklna, inkább vezekelnie kellene amiatt, amit mesterfokon elrendezett KDNP-s létére a megváltozott munkaképességűek jogoss járandóságának átminősítésével, és földönfutóvá tételével, szociális cafranggal!
.
Beidézve az un. bizottság elé, mint a bűnözőket:
.
szgyf.gov.hu/megvaltozott-munkakepessegu-szemelyek/ugyfel-tajekoztatok/szakertoi-tajekoztatok/31-megvaltozott-munkakepessegu-szemelyek/2571-tudnivalok-a-szakertoi-bizottsag-altal-vegzett-komplex-vizsgalat-meneterol
.
Adható téve a jogoSS járandóságukat!!!
kereső
Nem értem. Ha az Unió zászlója, tulajdonképpen Szűz Márai zászlója, akkor Mária országában miért is nincs helye a parlamentben, és a Parlamenten? Hm,,,,,
human
Óh, az értékek nagyon kellenek nektek. Látjuk hogyan gazdagodik a bankszámlátok a lelketek helyett.
Gazella
Idáig is tudtam hogy a narancs tábor ilyen ostobákból áll, de azt se tudod hogy mit jelent a pride szó!! A szívárvany szinben a heterosok is bele tartoznak, úgy mint a homokosok leszbik és biszex stb...?? Nem kéne elöször a saját portádon seperni??? Mondjuk a.pedofil papok miatt?... plussz saját magadat is ostorozod az ostobasággal hisz akármelyik nemet szidod , te is benne vagy az emberiség valamelyik nemi beállitottságban.
csipetke
Ez a szerencsétlen zászló csupán azt jelképezi,hogy minden ember egyenlő. Sok szervezet használja a szivárványszínt,hogy a melegek is,az csupán a véletlen műve.Évszázadok óta használják,csak mostanság mossa össze a szexualitással, azon belül a melegekkel egy rakás agyatlan.A városházára is a "minden ember egyenlő" jelszóval került.Ha máshonnan nézem,jelentheti azt is,hogy "minden ember egyenlő,még az ellenzékiek is". Az egyházügyi izé nyilván azt szajkózza,amit a gazdaállat elvár tőle,hisz ezért kapja a nemkevés fizetését
kokopelli
Ő viszont tudja,hogy az általa említett országokban mit nem tudnak! ...nem rossz!!! (;-))
Csizmás Kond
A szivárványos mánia nem az embert szimbolizálja hanem a ferde hajlamát. Azzal tolatnak, hogy egyenlő jogaik vannak azzal az emberrel aki az emberi fennmaradás alapszabályaival élve nem a beteges hajlamainak kiélését hajszolja hanem a tisztességes, egészséges úton neveli az utódokat. Ezek az emberek soha nem lesznek egyenjogúak mert az erkölcstelen hajlamaik miatt nem ugyanazt az utat járják mint más családalapító ember..
Az ilyen beteges egyén ma a nemtársával fajtalankodik, holnap ha ezt megunja állatokkal kezdi ...ilyennel pedig nincs alku.
ómió
Pedig nagyon "büszkék" a betegségükre!
csipetke
@Csizmás Kond: 8:52 Ha utánanéznél pl a vikipédián,hogy kik,mikor,és mire használják/használták a szivárvány jelképet,nem írnál ilyen ordas-nagy ostobaságokat.
Csizmás Kond
@csipetke: A horogkeresztesnél sem az a lényeg hogy ki mikor mire használta hanem az hogy most mire használják. A mai szivárványos zászló az erkölcs fertőjét szimbolizálja.
picike1
nekünk ez a szivárványos zászló nem kell, "vigyék vissza" Nyugatra, nekünk azok az értékek kellenek, amelyeket több mint kétezer éve Isten az emberek lelkébe írt.
advocat
@SystemError: És erre nem reagál senki? (Csak buzizni tudnak, mert erre futja. Ezért kapják a napi betevőt.) És mi van a meleg fidesznyikekkel. Mert vannak.
Giovanni Alba
@Csizmás Kond: A horogkeresztes zászlót Hitler választotta a náci párt jelképének, szigorú leírással szín, méret és a szvasztika tájolása tekintetében. Kicsit utánaolvasol, egyből felfoghatod, hogy nem a több vallásban és hagyományban fellelhető szvasztikával van a gond, hanem a náci párt jelképét provokatívan használókkal. Ebből a szempontból (is) ostobaság összemosni a két jelképet.
Csizmás Kond
@Giovanni Alba: Ne okoskodj. a horogkereszt már Hitler előtt évezredekkel megvolt mint szimbólum, hol ebben a formában hol másban...a szivárványos zászló is átalakított, ugyanis a szivárványnak hét alapszíne van de különböző alkalmazásokban más más a színek száma...itt pl hat
.
Giovanni Alba
@Csizmás Kond: Nem okoskodásként, de jobb lenne, ha előbb olvasnál és csak utána írnál. Vitázni gondolod magad, miközben a horogkeresztről (szvasztikáról) ugyanazt mondod, mint én. Leszállhatnál a magas lóról, és észre vehetnéd, hogy egészen pontosan arról van szó, hogy hasonlítgatod a szivárványt egy párt jelvényévé átvett jelképpel. A náci párt jelképe, zászlaja piros alapon fehér körben egy horogkereszt. (mindez ott van a linkben, és nem fehéren-feketén, hanem színesben) Na ez az amit egyes ostobák provokatív célból viselnek.
A szivárványos zászló a sokszínűség jelképe, éppen a mindenfajta kiközösítés ellentéte.
Csak megjegyzésként írom, nem szeretem a pökhendi leintést senki részéről sem. Igyekszem udvariasan, érthetően fogalmazni, mellőzve (amennyire lehet) a személyeskedést, és elkerülve a sértegetést. A "ne okoskodj" egy ilyen öntelt, beképzelt megjegyzésnek tűnik. Ha tévednék, akkor igazíts ki, és ebben az esetben elnézést kérek.
Csizmás Kond
@Giovanni Alba: Csakhogy tisztázzuk, itt le van szarva a szvasztika. Nem a jelkép a lényeg hanem az hogy melyik bolond kezdi használni. Az akinek jelkép kell kéne legyen annyira gerinces, hogy alkosson egyet magának és ne másét bitorolja
A szivárvány jelképe " A Biblia szerint az első szivárványt Isten az özönvíz után festette az égre, így jelezve Noénak, hogy soha többé nem bocsát ekkora pusztulást az emberiségre. Emiatt igen régóta a reményt és a jobb idők ígéretét jelképezi. Más vallásokban inkább egyféle híd vagy út Isten és az ő országa, illetve az ember között. A skandináv mitológia ezt Bifrösztnek nevezi, és úgy tartja, hogy a lelkek ezen az úton kerülnek át a Valhallába. Japánban épp fordítva gondolkodnak: szerintük az istenek a szivárványon keresztül érkeztek le a földre. Az ausztrál mitológiában a jelenség ennél nagyobb szerepet kap: a Szivárványkígyót jelképezi, amely megteremtette a világot. A hinduk úgy tartják, a szivárvány az íj, melyen keresztül a háború és a mennydörgés istene, Indra nyilakat – villámokat – küld a földre, míg a maják hite szerint az égi jelenség nem más, mint istennőjük koronája. Ám nem mindegyik nép rendelt egyértelműen pozitív jelentést hozzá: egyes mezoamerikai társadalmakban még a gyerekeket is elrejtették a szivárvány elől, nehogy bajuk essen, a burmai karenok pedig egyenesen emberevő démonnak tartják. Egyes kelet-európai népeknél, például a bolgároknál és a magyaroknál is úgy vélték, hogy a szivárvány alatti séta végleges változásokat képes előidézni, például megváltozhat tőle az ember neme. Innen már csak kicsit kell lépnünk ahhoz, hogy a szivárványt a szexualitás sokszínűsége, a melegbüszkeség jelképeként tartsuk számon. "
A szivárvány nem azért sokszínű mert jelkép hanem a sokszínűséget akarják jelképezni vele. Mindent bele lehet magyarázni sőt sokakkal bármit el lehet hitetni de az már nem büszkeség hanem butaság. A szexualitás egy nagyúri hóbort aminek csak a pofátlanság szab határt, és soha sehol nem volt mérvadó, ugyanis...
SystemError
@Pegero: 11:51 Vadhajtások és pesti srácok szerkesztőség?
legott
A sok buzi papnak papolni a buzikról... az biztos nagy élmény lehet.

Ne legyél buzi, te buzi keresztény pap - hazudsz istenről és miattatok jön el Arageddon a világra.
Tűzben megérni mi attatok - ti buzi keresztény papok - biztos jobb, mint megfulladni vízözönkor a kor egyházvezetői miatt, akik becsapták az embereket, és miattuk kiírtódott egy egész világ.

Emlékszel arra a papra, aki csak úgy eltűnt?
Nem halt meg - ő volt az egyedüli akit isten magához vett, hogy megóvja a ROSSZ emberektől, amilyenek ti vagytok.
Emlékszel még a nevére, pap?

azért pusztul el az egész világ tűz által, pap, mert egy rohadék hazudozó vagy.
nem azért, mert buzi vagy, nem azért, mert pedofil vagy, nem azért, mert parázna vagy - azért, mert egy istentelen állat hazudozó vagy. hazudsz istenről és ezzel elveszed az embere sokaságától az isten szeretetét, a bele vetett hit lehetőségét, a reményt - arra mai jár minden embernek...
Most mondom el neked, hogy mi jár neked.
Nem menny, nem pokol, hanem a feltámadás !!!
Egy új kezdet bűnre indíttatás nélkül és félelem nélkül szabadon !!!
Olyan szinten szabad leszel, amiről még csak nem is álmodtál eddig - ezt ígéri isten neked, ez jár neked!

A keresztények rosszabbak a muszlimoknál (a második legnagyobb lélekszámú vallásnál, és az összes hamis vallásnál), a keresztények mindenkinél rosszabbak, mert miattuk jön el pusztulás a világra. A hazugságaik miatt.
bárcsak több érzelemmel, indulattal tudnám érzékeltetni, hogy mekkora a baj valójában a világon a világgal.

keresztények, muszlimok, ateisták, hinduk, buddhisták, zsidók, természeti vallások, elcseszett UFÓ-hívők...
MIND KUKA - EGYTŐL EGYIK MIND KIVÉTEL NÉLKÜL !!!
csak úgy....
@Shikari: szerintem is fölháborító ez a buzeráns zászló ,föleg mert a fidesznek se zászlaja se címere,-nekik maradt a veres csillag..
namihami
Már a Szűz Máriát (bár van egy olyan nézet is, miszerint Mária először az akkori 4-es úton volt szolgáltató, aztán Jézus felesége és még szült is neki----akkor pedig a fenti jelző némi túlzásnak tűnik) jelképező 12 csillagnál elakadtam. Magyarázzátok már el nekem, hogy a kettő hogy függ össze.
Előre is kösz...
legott
Kaleta Gábor fehér keresztény néha heteró csókoltassa Soltész Rezsőt... ja nem, a Soltész Miklóst aki a buzi papoknak papol a szivárványról.
"Mert a szivárvány azt jelképezi, ti ingyenélő buzi papok, hogy isten többé nem pusztítja el a világot víz által. Tűz által fogja, mert széné égni biztos jobb, mint megfulladni. Igen, a nőket, az öregeket, meg a gyerekeket is :( Nektek az lenne a dolgotok, hogy megértessétek az emberekkel, hogy isten nem gonosz és ezt nem gonoszságból teszi. isten ezt azért teszi, hogy véget vessen végre ennek a gonosz világnak, és elkezdődjön az új. Ez rosszul hangzik szerinted? Pedig ez lesz. Sajnálom!
de lesz helyette másik. Jobb, fehér keresztény hetero nácik nélküli.
Persze lesznek benne fehérek.

Nekem van egy elméletem Káinról. isten megkülönböztette őt a többi embertől. jelet tett rá, hogy ne ljék meg.
Mégis mi lehetett az a jel amiről már messziről látszik egy emberen, hogy ő más?
(nem, nem szivárványos zászlót lobogtatott, mert az özönvíz és a szivárvány csak utána volt)
Két lehetőség van: Az első emberek négerek voltak, és Káint fehérré tették. A második, hogy az első emberek fehérek voltak és Káint négerré tette isten.
(a többi szín azért nem játszik, mert nem látványosan nagy a különbség)
Hát ennyi lenne az elméletem.

A viszontlátásra Jóska, Tercsi, Fercsi, Sarka Kata, Klára, s valahány név a naptárban, ha tetszett visszajövök (I1ll be back)

www.youtube.com/watch?v=0SWYLMYSQig

(Ich komme wieder)
justhpeter
@Pegero: Mi ebben az új ? Nálunk a postások fele az. Semmi probléma velük.
Nessy
Egyházügyi álomtitkárnak illene tudni,Jézus mindannyiunk megváltásáért halt kereszt halált. Nem sorolt fel kivételeket! Vagy Szent Péter kérdőívet töltet ki az kapu elé érkező lelkekkel?
Gondolom Isten gyarló szolgáival is! Na, ott lenne némi meglepetés!
Aki Én
Isten elfogadást, sokszínűséget írt az emberek lelkébe, te gyűlöletkeltő, álkeresztény barom.
...meg a fidesz pedofiljait is
SystemError
Az van, hogy minden teremtmény a mindenből van, mert lehet és lett. Ezt lehet érteni vallási alapon és tudományosan is. Az egyház inkább fakad az emberi egóból, mint Jézus tanításaiból. Hiszen Jézus pl nem a javak és jogkörök felhalmozására buzdította követőit, hanem bizonyos emberi értékek követésére és megélésére..Röviden az egyház egy intézmény, amit hívő emberek alkotnak, de ez nem Jézus szava, ami itt elhangzott, hanem egy seggnyalóé, aki viszont elfogad a kormánytól mindent, ami aránytalanul neki jár, de nem szól semmiért, csak ha leszólnak.
legott
A sok buzi pap meg nézi a nagylábujját.
A papok buzik.
Bizonyítsd, ha nem!
Ki az a buzi, aki elmegy papnak?
Csak a buzik!

Ott lógatja például az a hájfejű buzi a hájfejét (akkor most leszopd magad vagy mi lesz?)
mondj valamit igazat istenről.
...
Oké, nem vártam sokáig, mert tisztán látszik, hogy nem tudsz mondani semmit jót és szépet istenről, te buzi pap.

Ha tudnád, hogy valójában mennyire undorító vagy, akkor sem csinálnál semmit, mert a semmiért kapsz ételt, ruhát, meg szállást.
Valójában egy tömeggyilkos vagy, te buzi pap.
Rondán, dagadtan, bénán nem csinálva semmit az egyik legnagyobb tömeggyilkos vagy - még Hitlernél is túlteszel. És neeeem zsidókat ülsz halomra a semmit tevéseddel, a hallgatásoddal, hanem keresztényeket ölsz halomra.
Mit szólsz ehhez te dagadt ingyenélő buzi pap?
Átnézzük UV lámpával a körletedet?
legott
Jézus nem azt mondta, hogy az emberek mannyenek el hozzátok, hanem nektek kéne.
de tudod miért nem mentek?
mert fingotok sincs az igazságról.

Csak hármat kérdezek, és te mész is a pokolra egyből, te embergyilkos sátánista buzi pap.

Papot ölni Mexikóban?...
Megbotlasz és csak egy baleset.
SystemError
@Pegero: "lompos és bozontos lila színű makkodat" Ne írj ilyen homoerotikus képekről, mert elfut veled az Novák Előd.
SystemError
@Pegero: Hidd el, ez így vasárnap estére nekem is sokkoló volt!
Aki Én
@Shikari: ,, A javát már elmentettem a beszólásaitoknak"

Kinek milyen öröm jut...
ómió
@Szeparepa2:Mivel két egyforma ember nem létezik, így mindenki más! Ez mindig is így volt, de még sosem "ünnepeltek" rajta semmit. Ezt azóta teszik, amióta a betegek egy csoportja (vagy, akár több is), látván, hogy ő nem olyan, mint a többség (mert beteg), kikiáltotta magát "más"-nak! Azóta ők adják (fedésben) a "szivárványt", mert valójában a betegségüket reprezentálják vele. Sőt! "Büszkék" is rá! Azért "prájdolnak" is! Az "alternatív szexualitás", az maga a betegségük! Ha itt "beteg náci paródia diktatúra" lenne, ezek Auschwitzban már hamuként szállnának, a promótereikkel együtt! Ha meg normalitás, akkor valahol kezelnék őket! Amitől meg Isten ments, az a "boldog nyugat európai, elfogadó, igazságos társadalmak", a maguk proletármocskával együtt!
verőce21
A liberális annyira agyhalott, hogy önszántából, széles vigyorral képes maga alatt vágni a fát, miközben azt hiszi, ő boldogítja a jövő nemzedékét...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.