Cserhalmi szerint a színházi szakma teljes leépítése zajlik.

Összevissza beszélnek azok, akik megpróbálják lejáratni Székely Gábor rendezőt, az SZFE nemrég Vidnyánszky miatt lemondott tanárát – mondta Cserhalmi György, a Nemzet Színésze a Klubrádióban. A színész szerint a színházi szakma teljes leépítése zajlik, de ebben Vidnyánszky épp úgy le fog épülni, mint azok, akit épp most ő készül leépíteni.

Cserhalmi György és A tanú: Virág elvtárs örök A tanú – Bacsó Péter 1969-es filmje – lényegében a honi diktatúrák...

Közzétette: 168 Óra – 2012. december 15., szombat

Megemlítette, hogy tavaly, amikor a Kaposvári Egyetem színművészeti szakán tanított, az általa vitt osztály budapesti színművészetis osztályokkal dolgozott együtt két hónapig, ami szerinte „baromi jó meló volt”. Minderről aztán boldogan számolt be akkori főnökének, a Kaposvári Egyetem rektorhelyettesének, Vidnyánszkynak, amire meg baromi nagy hallgatás volt a válasz. Mint mondta, akkor még nem tudta ennek az okát, de amikor kialakult a Színművészeti Egyetem körül a purparlé, és alapítványi működésről ,meg kuratóriumról volt szó, baráti körben már mondta, hogy nem lesz más ott az elnök, mint a Vidnyánszky.

Az SZFE alapítványi működésbe adása, illetve a kormányoldalhoz sorolt, a Nemzeti Színházat nyolc éve igazgató Vidnyánszky újabb kinevezése kapcsán Cserhalmi arról is beszélt, általában hogyan látja a színházi szakma jelen állapotát. „Csináltak itt két kicsi szakmát egy nagy helyett, és ezek elkezdenek felszívódni egymás utálatában, ami rettenetes nagy bűn. Egy nagy szakma lehetne erős, és lehet, hogy valakiknek ez szúrt szemet. Megpróbálják ezt a két pici szakmát teljesen leépíteni, de ebben a Vidnyánszky épp úgy le fog épülni, mint mindenki más, akit épp most készül leépíteni.”

Megjegyezte, Vidnyánszky korábban rá, Törőcsik Marira, Gáspár Sándorra hivatkozott, amikor arról írt egy pályázatában, miért jött Magyarországra. Most azonban, mondta Cserhalmi, úgy tűnik, mégsem miattuk. A színész szerint azt, hogy mi lesz az egyetemmel, illetve a magyar színházi szakmával, az idő fogja eldönteni, és lehet, hogy erre rámennek a mostani helyzet bírálói, de szerinte Vidnyánszky is.

Címlapkép: Facebook/168 Óra

(klubradio.hu)

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@Shikari: nem ciki neked ennyire hülyének lenni? :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Málna: te egy tipikus otthoni pennavakaró aki cselédlánnyal és kurafival rendelkezik! és ezt nem irígységböl mondom..
ómió
@Aki Én: Te meg "nagycsaládos" vagy ezen az oldalon?
legott
@Málna: "Már a sokadik cikket olvasom a témában, de még mindig nem tudom, hogy egész pontosan mi a baj"

Na, ezért vagy fideszes.
Málna
@legott: Jobb, mint ha elmebeteg lennék. Nem gondolod?:-)
Aki Én
@Málna: ...a kettő nem áll messze egymástól
Málna
@Aki Én: A szerelem és a gyűlölet sem. És mégis micsoda különbség...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.