Az ügyészség szerint nem történt bűncselekmény.

Lelőtte a kiránduló pár kutyáját a vadász, aztán a Dunába dobta a tetemet – a bíróság szerint nem történt bűncselekmény

Nemzetközi botrányként söpört végig az az eset, mikor évekkel ezelőtt Szalkszentmártonnál egy hivatásos vadász lelőtte a francia pár kutyáját, tőlük nagyjából 30 méterre. Az állat tetemét végül elszállította a férfi, majd a Dunába dobta.

Az ügyészség a vadászt állatkínzás ás rongálás vétségével vádolta a történtek után, azonban az ítéletet ejtették.

"A Kunszentmiklósi Járásbíróság 2020. január 7. napján hirdetett ítéletet, amelyben a vádlottat bűncselekmény hiányában felmentette az állatkínzás és a rongálás vétségének vádja alól”

- olvasható a Kecskeméti Törvényszék HVG-nak adott válaszában.

Az indoklásban az olvasható, hogy a kutya póráz nélkül messzire került a gazdájától, és besétált a vadászterületre. A vadász csupán féltette a vadállományt, ezért lőtte le az állatot. Ugyan azt nem tudni, hogy a férfi miért vitte el tettemet, miközben a kutya gazdái kiabáltak utána.

„Az ügy vádlottja – aki hivatásos vadász – észlelte, hogy a kutya elől sarjfácánok menekülnek. A vádlott a helyszínen tartózkodó juhásztól megkérdezte, hogy hozzá tartozik-e a kutya, majd nemleges választ követően engedéllyel tartott fegyverével lelőtte a gazdátlannak hitt, vadat űző (állatot)."

Forrás: Blikk/HVG

Kép: Pixabay

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Gondolom szépen le van írva mikor, hol, hogyan nyithat tüzet. Ha ez teljesült akkor nincs mit tenni. Azért kíváncsi lettem volna a francia párt hogy látta az eseményeket, mert ebből a cikkből csak a vadász története köszönt vissza.
human
Ami kimaradt a cikkből:
"A Szalkszentmártonnál történt eset tárgyalásán ezek szerint nem adtak sok hitelt az egyik gazdának, aki azt állította, korábban már füttyjellel hívta a vissza az amúgy szófogadónak és nyugodtan leírt kutyát, ahogy az sem volt probléma, hogy az akkor 42 éves vadász ezek után szó nélkül hajtott el a tetemmel."
Nessy
@human: Biztos Semjénnel szokott vadászni. Jó, nem házi rénszarvast, csak egy gazdái közelébe bóklászó ebet lött le. Nem jött érte helikopter, így kénytelen volt a saját furgonjával levinni a Duna partra és vízbe dobni a tetemet! Itthon nem eszik a kutyát, nem lehet kimérni a húsát. Csak a bíróságnak ehhez a "megfontolt, mindent figyelembe vevő, kimerítő indokláshoz" miért volt szüksége évekre???
RonaGyuri
Még ha nem is véletlen,

de igencsak releváns pas de deux

Nem lepődnék meg ha a hatás kedvéért szerkesztődött így a hvg.hu főoldali kínálója:
„250 ezerre büntették Szél Bernadettet dudálásért
Felmentették a francia nő kutyáját agyonlövő vadászt”
advocat
Buta vadász! Nem tud franciául? Egyébként a vadászok gyilkosok! A többit már leírták.
Peller Anikó
@advocat: Nem történt bűncselekmény. Nem kínozta az állatot hanem megölte, lelőtte. Az állatok kínzása bűncselekmény, a leölése nem. Szerencsére.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.