Az ügyészség szerint nem történt bűncselekmény.

Lelőtte a kiránduló pár kutyáját a vadász, aztán a Dunába dobta a tetemet – a bíróság szerint nem történt bűncselekmény

Nemzetközi botrányként söpört végig az az eset, mikor évekkel ezelőtt Szalkszentmártonnál egy hivatásos vadász lelőtte a francia pár kutyáját, tőlük nagyjából 30 méterre. Az állat tetemét végül elszállította a férfi, majd a Dunába dobta.

Az ügyészség a vadászt állatkínzás ás rongálás vétségével vádolta a történtek után, azonban az ítéletet ejtették.

"A Kunszentmiklósi Járásbíróság 2020. január 7. napján hirdetett ítéletet, amelyben a vádlottat bűncselekmény hiányában felmentette az állatkínzás és a rongálás vétségének vádja alól”

- olvasható a Kecskeméti Törvényszék HVG-nak adott válaszában.

Az indoklásban az olvasható, hogy a kutya póráz nélkül messzire került a gazdájától, és besétált a vadászterületre. A vadász csupán féltette a vadállományt, ezért lőtte le az állatot. Ugyan azt nem tudni, hogy a férfi miért vitte el tettemet, miközben a kutya gazdái kiabáltak utána.

„Az ügy vádlottja – aki hivatásos vadász – észlelte, hogy a kutya elől sarjfácánok menekülnek. A vádlott a helyszínen tartózkodó juhásztól megkérdezte, hogy hozzá tartozik-e a kutya, majd nemleges választ követően engedéllyel tartott fegyverével lelőtte a gazdátlannak hitt, vadat űző (állatot)."

Forrás: Blikk/HVG

Kép: Pixabay

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Kétségtelen, ez is a jogállam egyfajta felfogása, még ha nem is értek vele egyet.
Clavigo
Biztos " díszvendég " lesz Semjén testvésr szaros vadászati kiálításán...
Giovanni Alba
@Clavigo: Volt valami eset, már nem emlékszem pontosan, talán egy hajtó zörgött a bozótban, a vadász meg odapörkölt egyet. Az is el lett sikálva.
Clavigo
@Giovanni Alba: Volt több is ilyen... Egymast lőtték,,vagy hajtót.;:):):):) (bebombázva..) Egy ismerősöm benzinkutas volt,, Ő mesélt sokat ,,mikor betódultak hozzá a " józan életűek " ,,egy- egy sikeres vadászat után haza felé.. Nagyon rühellem őket.
Giovanni Alba
@Clavigo: Köszönöm, éppen a Magyar vadász oldalt néztem ámulva, vannak esetek. HBB Vadászat című nagylemez : ... csak hajtó vagyok, ne lőjetek!!!
Clavigo
@Giovanni Alba: :):):):):): Ez nagyon jó... :):):)
namihami
Megkérdezte a juhásztól, higy övé-e a kutya, majd nemleges válasz után lelőtte.
Tehát: a kutya 30 méterre volt a franciától. A vadásznak volt ideje feltenni a kérdést, megvárta a választ és EZEK UTÁN lelőtte a kutyát. A fentiek után a fideszes bíróság mégsem találta vétkesnek. Ki, kinek a kicsodája ebben a történetben?
Ez a sztori több sebből vérzik, mint a lelőtt kutya.
ittott
minden gazdátlan csavargó kutyát le kell lőni.
Qqberci
@Giovanni Alba: És ha Tömjén Zsóti süket?..
human
Gondolom szépen le van írva mikor, hol, hogyan nyithat tüzet. Ha ez teljesült akkor nincs mit tenni. Azért kíváncsi lettem volna a francia párt hogy látta az eseményeket, mert ebből a cikkből csak a vadász története köszönt vissza.
human
Ami kimaradt a cikkből:
"A Szalkszentmártonnál történt eset tárgyalásán ezek szerint nem adtak sok hitelt az egyik gazdának, aki azt állította, korábban már füttyjellel hívta a vissza az amúgy szófogadónak és nyugodtan leírt kutyát, ahogy az sem volt probléma, hogy az akkor 42 éves vadász ezek után szó nélkül hajtott el a tetemmel."
Nessy
@human: Biztos Semjénnel szokott vadászni. Jó, nem házi rénszarvast, csak egy gazdái közelébe bóklászó ebet lött le. Nem jött érte helikopter, így kénytelen volt a saját furgonjával levinni a Duna partra és vízbe dobni a tetemet! Itthon nem eszik a kutyát, nem lehet kimérni a húsát. Csak a bíróságnak ehhez a "megfontolt, mindent figyelembe vevő, kimerítő indokláshoz" miért volt szüksége évekre???
RonaGyuri
Még ha nem is véletlen,

de igencsak releváns pas de deux

Nem lepődnék meg ha a hatás kedvéért szerkesztődött így a hvg.hu főoldali kínálója:
„250 ezerre büntették Szél Bernadettet dudálásért
Felmentették a francia nő kutyáját agyonlövő vadászt”
advocat
Buta vadász! Nem tud franciául? Egyébként a vadászok gyilkosok! A többit már leírták.
Peller Anikó
@advocat: Nem történt bűncselekmény. Nem kínozta az állatot hanem megölte, lelőtte. Az állatok kínzása bűncselekmény, a leölése nem. Szerencsére.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.