Az egyik önkormányzati képviselő szerint mindennapos probléma az onkológiai osztálynál.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
Ez a magyar egészségügy!!! Odaállítanék még pár embert, had élvezzék a várakozást, élükön Káslerral!!
Mit szól mindehhez, mint onkológus??? Ide nem elég a tízparancsolat!!!.DDD
Szégyen, hogy ilyen állapotok vannak a XXI. században!! Itt mindnre van pénz, de a legfontosabbra NINCS!!!
GYALÁZAT!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ágimami
Ez a magyar egészségügy!!! Odaállítanék még pár embert, had élvezzék a várakozást, élükön Káslerral!!
Mit szól mindehhez, mint onkológus??? Ide nem elég a tízparancsolat!!!.DDD
Szégyen, hogy ilyen állapotok vannak a XXI. században!! Itt mindnre van pénz, de a legfontosabbra NINCS!!!
GYALÁZAT!!!
legott
Egyszer valaki mondott valami olyasmit, hogy bár Debrecen nem Magyarország Fővárosa (még), de egész Európa - valami nagyja...

Hiába hájpolod, nem fog megtörténni soha - ahogy Nagy-Magyarország sem lesz újra soha többé.
Csak vered a nyálad, te bolsevik tempójú náci buzi!
Málna
@ágimami: Ez nem pénz, hanem emberség, hozzáállás kérdése. Akkor lenne pénzkérdés, ha nem lenne keret a betegek ellátására.
Gyütt Mönt
A debreceniek választása. Ők így szeretik.
ágimami
@Málna: Szerintem nincs elég keret a betegek ellátására, hisz sokszor még gyógyszer sincs, a hozzátartozónak kell vinni!
A többiről már ne is beszéljünk, de úgy látom más a véleményünk, ami egyáltalán nem baj!
A lényeg, hogy nálunk az eü. a béka s...e alatt van, nagyon mélyen, hiába védi annyira OV!!
Nessy
@Málna: A megfelelő gépek, berendezések, a hozzáértő szakemberek száma ab ovo meghatározó! És ahol még tvk is van, ott ez az eredmény!
legott
Debrecen az új polgári izé... olvasztótégely, ahol lakosok laknak, mert fő a lakosság...
Mert a lakosság apraja-nagyja az fontos - hogy a Fideszre szavazzon.

Tudod, egy középosztálybeli nem attól lesz középosztálybeli, hogy annyit keres, mit egy középosztálybeli.
Hanem az egy életérzés - persze pénz is kell ehhez a szinthez -, de más is...
A magyar paraszt hiába keres annyit, mint egy középosztálybeli, ha paraszt marad.
Ezért vannak Magyarországon csak urak meg szolgák
(I love feudalizmus jeligére)
Nessy
@ágimami: A budapesti onkológiai intézetben az alagsorban várnak embertelen körülmények között nem ritkán, de legalább nincsenek szem előtt! Tudom, miről beszélek!
ágimami
@Nessy: Elhiszem amit írtál! Sajnos máshol is vannak ilyen embertelen körülmények, de ez nem hatja meg az illetékeseket!
Borzasztó lehet betegnek-hozzátartozónak mindezt átélni!
Nem véletlenül írtam, hogy a magyar eü. hol van!
csipetke
Hát igen,ez a világhírű magyar egészségügy. Bele se gondolok,hogy mi lenne,ha nem lenne (orbán szerint) világhírű.
Bár,világhírű lehet negatív előjellel is. Magyarán:- a hazai egészségügy lepusztítása a fidesz bűne,bár előszeretettel mutogatnak az előző kormányokra.Ha nem garázdálkodnának már tíz éve a nyakunkon.
Nincs még egy miniszterelnök,aki a saját hobbijára büntetlenül (egyelőre) költött el százmilliárdokat.Lehet,az apja nem vette meg neki a makett vasutat,építtetett a mi kontónkra egy igazit.Ugyanilyen fóbiája lehet a stadion is,aminek már a számát se tudjuk,itthon,és külföldön.Ugyanakkor mással nemigen foglalkozott a kormány/orbán. Itt van az eredménye.
Málna
@ágimami: A kemo, a sugárkezelés stb...ingyen van. A saját, állandóan szedett gyógyszereidről valóban neked kell gondoskodnod.
Nekem az a fura, hogy az idősebb korosztály mindig mindent ingyen szeretne. Én már nem ehhez szoktam hozzá, és nem is várom el.
Málna
@Nessy: Az, hogy a mondjuk napi 130 embert egyszerre hívják be, vagy egész napra elosztva, az független a gépek és a szakemberek számától.
kereső
@Málna: Lehet, hogy az "idősebb kooroosztály"- amig meg nem öregedett, talán még táppénzen sem volt a negyven + év munkával töltött évek alatt. De járulékot fizetetett- csak szolgáltatásra nem volt szüksége. Most viszont van/lenne. És még itt ingyenességet mersz emlegetni? De a háromszáz forintot leszavaztad ugye? És ne emlegess imgyenességet ennek a korosztálynak kapcsán- valójában ők azok akik a ennek a rendszerváltásnak minden nyúgjét, minden eszement ötletét megfizették többszörösen. És akkor jöttök ti, a fiatalok- akik ezt a korosztályt már csak temetnétek, mert nyűg- mert most már megkoptak, betegeskednnek. Szép. Ezt gondolod és mondod a szüleidnek, nagyszüleidnek is? Azt mondtam, hogy nem szólok hozzád- de olyan tenyérbemászóan tudsz megnyilvánulni, hogy nem lehet szó nélkül hagyni.
Nessy
@Málna: Szép elméletben a "betegirányítás". Csak az onkológiai terápián vannak akik aznapra jönnek, és vannak, akiket aznap küldenek le az ambulanciáról új betegek, akiknek előbb az orvos meg kell állapítsa milyen infuzióból mennyit fog kapni. Ha sugár terápiára fog járni, ott nem kevés idő a besugárzási pontok megállapítása. és ha nincs elég orvos, szakasszisztens, akkor minden csúszik! Hiszen egy mezei cardiológián is ha 11-re van időpontod, lehet majd várni kell félórát, egy órát, mert közben az egyik betegnél probléma lépett fel, vagy befutott valóban sürgős eset, aminek esetleg mentő a vége, de ez mind idő, idő.
Nessy
@Málna: Még annyit, hogy az egészségügyi intézményekben normál körülmények között szűkös a váró, kevés az ülőhely. Most meg a távolságtartás ezt súlyosbítja. Az egyéb procedúra, mint a hőmérőzés, esetenként a kikérdezés, a kérdőív kitöltése legalább 10 -15 perc.
Vagy ahol eddig két kapun mehettél be, most egy kapu van. Állunk szépen ott is sorba. Viszont valamit valamiért.
ágimami
@Málna: Azt hiszem helyettem is leírta @kereső: amivel TELJES MÉRTÉKBEN EGYETÉRTEK!!!
Továbbiakban no-comment!!!
Málna
@kereső: "És akkor jöttök ti, a fiatalok- akik ezt a korosztályt már csak temetnétek, mert nyűg- mert most már megkoptak, betegeskednnek. Szép. Ezt gondolod és mondod a szüleidnek, nagyszüleidnek is?" - Ne mártírkodj és ne adj a számba olyat, amit nem mondtam. Ezek a te gondolataid.
Az meg egyszerűen badarság, hogy talán 40 évig nem volt szükségetek az állami egészségügyi ellátásra - ne mondd nekem, hogy nyugdíjas korodig soha nem jártál háziorvosnál, fogászaton, nőgyógyásznál stb...Igen, a gyógyszereidet, segédeszközöket neked magadnak kell kiváltani. De azon kívül miért fizetsz?
Málna
@ágimami: Miért ijedsz meg mindig egy kis vitától?
Málna
@Nessy: Az még belefér, hogy fél- egy órát várni kell, azt megérti az ember. De a több óra vagy fél nap már érthetetlen, az már a rossz szervezés eredménye. És meggyőződésem szerint a betegek semmibe vétele.
legott
Debrecen egyenesen Európa fővárosa akar lenni...
Hát így nem fog menni.
Nessy
@Málna: Ha még nem volt szerencséd sem a kemóhoz, sem a sugár kezeléshez, ami elég kellemetlen közben és utána is, ha olyan helyen kell várni, ahol a szűk folyosón nem fér el elég ülőalkalmatosság, ami nem szervezés kérdése akkor talán sok mindent megértesz. Vannak olyan terápiák, amikor előtte vizsgálatok, amik meghatározzák kezelést, minden esetben, és akkor bizony ha fél nyolctól délig szabadul az ember akkor jó napja volt. De valamit, valamiért!
Málna
@Nessy: Kísérőként volt hozzá "szerencsém", ezért írtam azt, amit.
Nessy
@Málna: Az egyik témához évekkel ezelőtt volt szerencsém, a másikhoz 6 hetente már több éve. Megszokja az ember!
ágimami
@Málna: Egyáltalán nem ijedek meg a vitától, de már több alkalommal jeleztem, hogy teljesen más a felfogásunk, ezért nem látom értelmét, vitázni pedig nem szeretnék!! Ennyi!!
Málna
@ágimami: Dehát az nem jó, ha nem vagy kíváncsi másképp gondolkodó emberek meglátásaira. Így hogy fejlődsz?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.